Europa ontdekken met Holland America Line

De rederij Holland America Line biedt vele verschillende bestemmingen verspreid over de wereld aan. Drie ondergewaardeerde bestemmingen die u samen met Holland America Line gedurende de zomer kunt bezoeken zijn: Geiranger (Noorwegen), Dubrovnik (Kroatië) en Akureyri (IJsland).

Geiranger – Noorwegen
De plaats Geiranger, gelegen in het zuidwesten van Noorwegen, ligt ongeveer halverwege tussen de steden Trondheim en Bergen. Zonder twijfel is Geiranger een van de mooiste valleien van heel Noorwegen en staat het Geirangerfjord bekend als het mooiste fjord van Noorwegen. Het magische Geirangerfjord, bestaande uit talrijke watervallen, kloven en rotspunten, staat sinds 2005 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De bekendste watervallen van dit fjord zijn de indrukkwekkende ‘Bridal Veil Falls’ waterval en de ‘Seven Sisters’ waterval. Naast een bezoek aan het fjord zijn er nog vele andere activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Verspreid over het Geirangerfjord zijn er verschillende uitkijkpunten waar u een prachtig overzicht krijgt van het gebied. Wanneer u een sportieve cruiser bent, kunt u ook schitterende bergwandelingen maken en enkele van de vele verlaten bergboerderijen bezoeken. Voor de hengelsportliefhebbers is er ook goed nieuws. De rivieren, meren en fjorden van Noorwegen zitten boordevol vis. In het Geirangerfjord kunt u tijdens uw welverdiende vakantie gratis op bijvoorbeeld zalm, forel of snoek vissen.

Geiranger, Noorwegen

Dubrovnik – Kroatië
Dubrovnik, de parel van de Adriatische Zee, is bij vakantiegangers erg populair. In deze stad is van alles te beleven. Allereerst kunt u Oud Dubrovnik, het ommuurde gedeelte van de stad, bezoeken. Dit stadsgedeelte is vanwege zijn steile straatjes, grote huizen, paleizen en fonteinen uniek. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan ‘Gradske Zidine’ oftewel de oude stadsmuren. Deze muren zijn het symbool van Dubrovnik en bieden u een geweldig uitzicht over zowel de stad als de zee. De muren hebben een lengte van 1940 meter en een zijn op sommige punten tot wel 25 meter hoog.

Het plein van ‘Loggia’, het politieke en economische centrum van de stad, is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier kunt u de Orlando kolom met de gebeeldhouwde middeleeuwse ridder vinden. Tevens kunt u hier ook de beroemde ‘Gradski Zvonik’ klokkentoren en de kleine Onofrio-fontein vinden. Wanneer u de omgeving van de stad wilt verkennen, moet u zeker een bezoek brengen aan Cavtat. Dit kleine stadje ligt ongeveer 12 km van Dubrovnik af en beschikt over een mooie haven en enkele leuke stranden. In de avond kunt u heerlijk vertoeven aan het strand en een mooie strandwandeling maken of genieten van de vele geweldige restaurantjes waar dit stadje bekend om staat. Wanneer u samen met Holland America Line een bezoek brengt aan dit geweldige gebied in Kroatië zult u een fantastische vakantie beleven.

Dubrovnik, Kroatië

Akureyri – IJsland
Akureyri is de vierde stad van IJsland wanneer er gekeken wordt naar inwonersaantallen. De stad is te vinden in het Eyjafjörður fjord, het langste fjord van IJsland. Wanneer u een bezoek brengt aan de stad moet u zeker, ‘Laxdalshús’, het oudste huis van de stad (1795) bezoeken. Ook moet u zeker de botanische tuinen en de ‘Akureyrarkirkja’ kerk bezoeken. De echte schoonheid is echter te vinden buiten de stad. Net buiten Akureyri liggen de ‘Myvatn Nature Baths’. Hier kunt u heerlijk urenlang in een van de verschillende warmwaterbronnen vertoeven. Daarnaast kunt u in dit gebied de ‘Godafoss’ waterval vinden, een van de mooiste watervallen van het land. In totaal is de waterval zo’n 30 meter breed en stort het water ruim 12 meter naar beneden.

Wanneer u heel iets anders wilt bezoeken, moet u naar ‘Namafjall Hverir’ gaan. Het lijkt net of u hier op een andere planeet bent. U vindt hier de ‘mud pots’ en een soort hoop stenen waar zwavelhoudende stoom uitkomt. Tot slot moet u ook zeker gaan wandelen in het natuurreservaat ‘Dimmuborgir’. In dit vulkaanlandschap vindt u vreemde rotsformaties bestaande uit vulkanisch gesteente.

Akureyri, IJsland

Nieuwsgierig geworden? Wacht niet te lang en boek nu uw cruise bij Dreamlines en cruise in alle luxe met Holland America Line naar een van deze fantastische bestemmingen!Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *