De reis om de wereld in 80 dagen

De tien beste cruises van alle continenten.

Het cruise portaal DREAMLINES.nl presenteert een lijst met de 10 meest buitengewone wereldcruises.

Amsterdam 16 september 2015 – Around the world: Dit is een droom voor veel cruisereizigers. Hoewel sommige schepen de hele wereld over gaan, verbinden andere routes bijvoorbeeld de west- en oostkust van de Verenigde Staten of omzeilen sommige zelfs de Indische-Oceaan. Op 16 september 2015 heeft DREAMLINES.nl een top 10 lijst voor wereldreizen samengesteld. De langste cruise om de aarde is hier dan ook gepresenteerd als de goedkoopste, de meest luxueuze of met de meeste dagen op zee.

De goedkoopste wereldcruise: van Florida naar Californië
De Pacific Princess van Princess Cruises verbindt de twee kanten van de Grote oceaan met de passagiers. De cruise heeft een totaal van 18 dagen, met een route van Fort Lauderdale In Florida tot Los Angeles in Californië. Onderweg heeft het schip een break in Curaçao, in Colombia en in Panama, waar de beroemde zee van het Caribisch gebied naar de Stille Oceaan elkaar passeren. Vervolgens gaat het van Mexico en Costa Rica naar Los Angeles. Deze cruise is er vanaf 2689 per persoon.

De langste all-inclusive cruise rond de wereld: van en naar Miami
Een trotse 96 dagen moet de Crystal Serenity van Crystal Cruises om de wereld cruisen met vertrek vanaf Miami. De route gaat over het Panamakanaal en langs de Zuid-Amerikaanse kust. Via Brazilië gaat het schip vanuit het noorden langs onder andere Barbados, St. Lucia en Martinique terug naar de haven van Miami. Het beste van deze cruise is dat maaltijden aan boord zijn inbegrepen. De prijs van de cruise is op aanvraag.

De meest luxe verbinding: Van Dubai naar Kaapstad
De Nautica van Oceania Cruises verbindt de continenten Azië en Afrika in ongeveer een maand tussen Dubai en Kaapstad. De reis gaat eerst naar India, dan langs de droomeilanden van de Malediven en van de Seychelles naar Madagaskar. Vervolgens zet de Nautica koers naar Kaap de Goede Hoop. Deze cruise is er vanaf 4199 euro per persoon.

De langste van de langste: in 180 dagen de wereld rond
Mocht u echt veel tijd over hebben dan kunt u met de Insignia van Oceana Cruises cruisen. Ze maakt een wereld reis van een opmerkelijke 180 dagen van en naar Miami. Wat erg opmerkelijk is, is dat het schip aankomt in 5 verschillende continenten. Een selectie van landen waar u langs zult gaan zijn: Brazilië, Namibië, India, Singapore, Japan, Australië en USA/Hawaii. Zo’n uitgebreide reis gaat natuurlijk gepaard met een uitgebreide prijs van maar liefst 45580 euro per persoon voor een binnenhut.

De meest gezinsvriendelijke cruise: van Mallorca naar Bangkok
Wat voor de gezinnen erg populair is, zijn de Duitse schepen van AIDA. Een bijzonder uitgebreide route leidt van het favoriete eiland van de Duisters op de AIDA naar Thailand. Onderweg komt het schip langs de Griekse eilanden, het Suezkanaal en het Indische subcontinent van Maleisië, Singapore en Vietnam. De reis tussen Europa en Azië duurt 53 dagen.

De beste cruise voor singles: van Nice naar Hamburg
Voor individuele reizigers die graag de wereld over willen, is de Amadea van Phoenix Cruises bijzonder goed. Ze voltooide de route van Nice naar Hamburg in 139 dagen. Oostwaarts, gaat het door het Suezkanaal naar Azië en Australië – vanaf daar gaat ze over de Stille Oceaan door het Panamakanaal en over de Noord-Atlantische Oceaan terug naar de Hanzestad. De prijs van deze cruise is op aanvraag.

De meest bekende wereldcruise van radio en televisie: Albatros van en naar Genua
In het beroemde tv-schip de wereld omreizen. De cruise fanatici kunnen meereizen op de Albatros van Phoenix Cruises – Bekend van het televisieprogramma ‘Something About Sea’. Deze cruise neemt een tijd in beslag van 129 dagen, vertrekkend in Genua. De route start vanaf de Atlantische Oceaan, door het Panamakanaal, over de Stille Oceaan naar Australië. Onderweg zijn er veel aankomsten in Azië en daarna gaat u terug via het Suezkanaal naar Europa.

Het enige schip onder de Duitse vlag: De Dreamboat
Het enige schip dat de wereldreis maakt onder de Duitse vlag, is ook beroemd door een TV-formaat: De MS Duitsland – ook wel bekend als de Dreamboat. De Dreamboat zal beginnen met haar 135-daagse route in Lissabon. Vanuit hier vaart ze over de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan wordt overgestoken met een tal van aankomsten in de Stille Zuidzee. Verder gaat ze door naar Australië en Azië – Door het Suezkanaal over Griekenland en door naar Venetië.

Met de Cunard Line de hele wereld over
Precies 118 dagen heeft de legendarische koningin Elizabeth van de Cunard Line nodig om de wereldreis te maken. Het begint als ooit de Titanic in Southampton in Zuid-Engeland begon met een koers over de Noord-Atlantische oceaan naar New York. Verder gaat het legendarische schip door het Caribisch gebied en het Panamakanaal over de Pacific naar Australië, Japan, Zuidoost-Azië, India en vervolgens naar het Arabisch schiereiland. Vanaf hier zal de reis vervolgd worden over het Suezkanaal, de reis eindigt weer in Southampton. Duitse vakantiegangers kunnen ook vanuit Hamburg vertrekken. Deze cruise is er vanaf 29280 euro per persoon.

De meeste dagen op zee: De Queen Mary 2
Een volledig andere route slaat het zusterschip, de Queen Mary 2, op. Ze start wel in Southampton, passeert hierna een aantal aankomsten langs het Suezkanaal en vaart daarna door naar Azië. Aansluitend daarop bezoeken de passagiers Australië en varen langs Zuid-Afrika weer terug naar Europa. Deze reis heeft het grootste aantal zeedagen. Dit maakt de uitgaven voor het landarrangement betaalbaar en een bijzondere ervaring voor de gasten die willen genieten van de uitgebreide Britse luxe aan boord.

 Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *