163.000 Beneluxers cruisen in 2015

Travel is the only thing you buy, that makes you richer’. Bijna 40 miljard dollar omzet voor de cruise industrie en ongeveer 22 miljoen cruise reizigers die aan boord zullen gaan. Deze enorme getallen zijn kenmerkend voor de steeds populairder wordende industrie. Uiteindelijk willen we toch weten, waar komen al deze cruisers nou vandaan? Komen ze uit de grote landen of juist de kleine landen? DREAMLINES.nl presenteert een overzicht waar alle  reizigers vandaan komen.  

Zuid-Amerika
De Zuid-Amerikanen, met hun prachtige bestemmingen als Cozumel en Rio de Janeiro. Het continent waar de rederijen MSC Cruises en Royal Caribbean International aanvaren of aankomen.  De verwachting is dat Zuid-Amerika blijft steken als kleinste leverancier van cruise passagiers in 2015. Er wordt namelijk verwacht dat er ongeveer 562.000 passagiers aan boord zullen klimmen van een cruise schip. Hiermee vertegenwoordigt Zuid-Amerika 2,5% van het totaal in 2015.

Australie & Nieuwe-Zeeland
Down Under en de Maori, de landen met de perfecte natuur en omgeving. De cruisemarkt is in deze twee landen de afgelopen jaren exponentieel hard gegroeid. Het is dan ook niet vreemd dat enorm veel rederijen cruises aanbieden naar deze twee prachtige landen. De verwachting voor 2015 is dat er maar liefst 951.000 cruise reizigers uit deze twee landen zullen komen. Hiermee representeren de Maori en het land met de hoofdstad Canberra 4,3% van het totaal in 2015.

Azië
Azië, het land van de vele en fascinerende culturen. Met de prachtige bestemmingen in Japan, China, Thailand, Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten. In Azië wordt cruisen steeds populairder. Met dagelijkse cruises van bijvoorbeeld de Holland America Line en de Norwegian Cruise Line is Azië als bestemming al geweldig. De Aziaten reizen zelf ook vanuit Azië en daarom is de verwachting dat zij maar liefst 1,9 miljoen reizigers bieden. Hiermee is Azië goed voor 8,5% van alle reizigers in 2015.

Europa
Het continent waar de verwachting ligt op ongeveer 25,9% van alle cruisers in 2015. Het prachtige continent waar Duitsland, Italië, Frankrijk, Scandinavië, Spanje en Portugal bijdragen aan deze 25,9%. In totaal is Europa goed voor bijna 6 miljoen passagiers. In en vanuit Europa valt dan ook veel te beleven. Maar het belangrijkste is natuurlijk Nederland en omgeving. Hoe goed scoort Nederland nou op deze lijst?

De Benelux
De Cheeseheads, Red Devils en de Luxemburgers. Deze drie geweldige volken vinden het steeds leuker om te cruisen. Nederland, België en Luxemburg staan met zijn drieën samen op de lijst. De landen waar elke ochtend kaas en hagelslag op brood wordt gedaan en de kleuren oranje en rood zegevieren. De landen met een prachtige monarchie en een rijke geschiedenis. Geweldige steden met natuurlijk prachtige havens zijn hier Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Met ongeveer 28,2 miljoen inwoners in de Benelux is de verwachting dat maar liefst 163.000 op cruise gaan.

Noord-Amerika
De absolute nummer 1. De verwachting is dat er zeker 13 miljoen reizigers uit Uncle Sam komen en ongeveer 800.000 uit Canada. De Verenigde Staten hebben prachtige bestemmingen als Hawaii en Miami en enorme Havensteden als Fort Lauderdale en Port Canaveral. Deze 13 miljoen reizigers vertegenwoordigen 58,6% van het wereldwijde cruiseaantal in 2015. Hiermee kunnen we concluderen dat het grootste aandeel ook in het grootste land ligt.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *