Wat is jouw manier van reizen?

Reizen gebeurde al nog voordat het wiel uitgevonden werd. De manier van reizen is door de jaren heen steeds efficiënter en effectiever geworden. Zo is het mogelijk om op de fiets, de auto, met het vliegtuig en nog veel meer andere vervoerstypen te gebruiken. Maar de vakantiesoort is natuurlijk ook van belang, houd je van zon, zee en strand? Of ga je liever op educatieve reis? DREAMLINES.nl presenteert de verschillende reistypen voor vakantiegangers.

Zon, Zee en Strand
Dit is misschien wel de meest populaire manier om vakantie te vieren. Deze vakanties duren vaak tussen de één en drie weken. De nadruk bij deze reizen ligt op ontspannen en genieten. Voor veel actieve en minder actieve cruisers is zon, zee en strand erg belangrijk. Veel cruisereizen varen dan ook naar de meest fantastische en zonnige gebieden.

Actieve vakanties
Voor de meeste mensen met een kantoorbaan die naast hun werk graag actief bezig zijn, is een actieve vakantie erg populair. Er zijn vele sportreizen, waarvan wintersport erg populair is. Natuurlijk is het ook mogelijk om te surfen in de golfen van Australie, Zuid-Afrika of Frankrijk. Veel sportieve cruisers kiezen voor cruiseschepen waar leuke en ook sportieve activiteiten gedaan kunnen worden. Veel cruiseschepen hebben tegenwoordig ook een klimmuur.

Educatieve vakanties
De basis van het reizen is toch om nieuwe en fascinerende dingen te ontdekken. Er zijn tegenwoordig vele soorten reizen die kunnen leiden tot het leren van nieuwe dingen. Zo kan men bijvoorbeeld op talenreis, fotografiereis of geschiedenisreis gaan. Voor veel scholieren is een stage of afstudeeropdracht in het buitenland ook een educatieve reis. Ook een cruisevakantie kan educatief zijn. Op veel cruiseschepen is er bibliotheek, waar passagiers educatieve boeken kunnen lezen.

Stedentrips
Een vakantie naar een erg bekende stad? Dat is tegenwoordig een standaard bezigheid voor mensen die er graag even tussenuit willen. Het is dan ook de normaalste zaak van de wereld geworden. Veel mensen bezoeken dan een of meerdere steden wanneer ze naar een bepaald land gaan. Maar er zijn ook reizigers die graag meerdere steden in één keer bezoeken. Er zijn veel reisorganisaties die stedentrips aanbieden, met het vliegtuig, bus en zelfs met een cruiseschip. Cruiseschepen bezoeken vaak meerdere steden per reis.

Wereldreizen
Een wereldreis is een droom van velen, veel bloggers doen het. Maar vooral de mensen die net met pensioen gaan en genoeg geld over hebben, maken een prachtige wereldreis. Een jaar lang er lekker op uit. De gemiddelde wereldreiziger reist als koppel de wereld rond. Veel reisorganisaties bieden wereldreizen in pakketten aan. Waar veel koppels voor kiezen is om een wereldreis te maken met een cruiseschip. Veel cruiserederijen bieden steeds vaker langere cruises aan die rondom de hele wereld gaan.

Single reizen
De single reizen, het wordt steeds bekender. Veel bloggers, maar ook mensen die gewoon van reizen houden gaan steeds vaker alleen op reis. Het is vaak mogelijk om een reis te boeken met nog meer verschillende single reizigers. Carnival Cruise Lines is een voorbeeld van een cruiserederij die cruises aanbiedt voor solo reizigers.

Feestvakanties
Misschien wel de populairste soort van vakantie onder de jongere mensen. Veel van deze feestvakanties gaan naar Spanje, Portugal, Frankrijk etc. De doelgroep voor deze feestvakanties ligt voornamelijk bij de jongeren. Veel ouderen gaan tegenwoordig ook op feestvakanties, natuurlijk worden hiermee plaatsen als Las Vegas bedoeld. Daarnaast is het ook steeds vaker mogelijk om op luxe feestvakanties te gaan, bijvoorbeeld op een cruiseschip. Veel cruiserederijen bieden de mogelijkheid om aan boord te feesten.

Ecotoerisme
Ecotoerisme is een vorm van reizen waarbij de natuur centraal staat. Veel toeristische gebieden gaan achteruit in de zin van het milieu. Een steeds grotere groep reizigers sluit zich aan bij het ecotoerisme en gaan op natuurreizen. Deze specifieke groep zorgt er voor dat de natuur zo min mogelijk schade op loopt en zij genieten van de wonderschone natuur die de wereld te bieden heeft.

Verder zijn er nog heel veel opties buiten de zon en actieve vakanties. Het is dan ook niet meer dan waarschijnlijk dat er in de nabije toekomst nog veel meer soorten vakanties bijkomen. Maar aan het einde van deze blog willen wij aan de lezers vragen: Wat is jouw manier van reizen? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *