Wij stellen aan u voor: de nieuwe Norwegian Encore

Dit najaar is het zover: het nieuwste en tegelijkertijd laatste schip van de Breakaway Plus-klasse van Norwegian Cruise Line gaat voor het eerst te water: de Norwegian Encore. De Norwegian Encore, gebouwd op de Meyer-scheepswerf in Papenburg, ziet voor het eerst het daglicht en werd uitgepakt in de scheepswerfhal. We waren op het terrein en mochten niet alleen de Meyer-scheepswerf bezoeken, maar ook als één van de eersten de Encore bewonderen.

Wist u dat de Norwegian Encore …

 

• …. 324,6 meter lang is en 41,4 meter breed?

• … tegelijkertijd met de nieuwe cruiseterminal van Norwegian Cruise Line in de haven van Miami klaargemaakt werd?

• … 4.200 passagiers met dubbele bezetting kan vervoeren?

• … meer dan 20 eetgelegenheden en 20 bars en lounges heeft?

• … het 17e schip van de Norwegian Cruise Line wordt?

• … het laatste schip van de Breakaway Plus-klasse wordt dat op de scheepswerf van Meyer wordt gebouwd?

Hier zijn de exclusieve foto’s en indrukken van het nieuwe cruiseschip!

Een artistiek meesterwerk van Eduardo Arranz-Bravo

Op vrijdag 30 augustus 2019 was het dan zover – het lange wachten op de nieuwe Norwegian Encore kwam eindelijk ten einde. Medewerkers van het hoofdkantoor uit Hamburg en Nederland van Dreamlines werden uitgenodigd op de Meyer-scheepswerf in Papenburg om het nieuwe cruiseschip van de Norwegian Cruise Line-rederij te zien.

Nauwelijks op de scheepswerf aangekomen, werd de Norwegian Encore niet meer over het hoofd gezien: met haar kleurrijke romp verbaasd ze iedereen direct. Een waar kunstwerk van de populaire en getalenteerde Spaanse kunstenaar Eduardo Arranz-Bravo, die om zijn moderne en abstracte stijl bekend staat. De hele romp maakt indruk met een pracht van heldere kleuren – geel, rood, groen en blauw. Samen versmelten ze tot een uniek kleurenlabyrint en trekken direct de aandacht.

Racen over de oceaan

Bij nadere inspectie van de Norwegian Encore viel ook de overhang van het bovendek op. Hier is de Norwegian Encore Speedway. Met een lengte van 350 meter en een hoogte van 4 meter boven het dek, wordt de Speedway de langste kartbaan op volle zee en biedt een spannend avontuur aan boord van het cruiseschip! Naast de Norwegian Encore Speedway is er een openlucht Lasertag Arena. Met een totale oppervlakte van 850 vierkante meter wordt dit de grootste openlucht laser arena op zee. Wat er zo bijzonder aan is: het combineert het Lasertag-avontuur met een virtual reality-wereld. De nieuwe Galaxy Pavillion is ook uit voorzien virtual reality-games.

Kinky Boots on tour

De bekroonde musical Kinky Boots gaat vanaf de herfst op een grote tour – over de oceanen van de wereld aan boord van de Norwegian Encore! Kijk uit naar het verhaal van Charlie Price, die zich na de dood van zijn vader in een nieuwe schoenenmarkt begeeft – de productie van schoenen en laarzen voor drag queens en drag artiesten. Kleurrijk en uniek op zee!

Het laatste schip van de Breakaway Plus-klasse

De Norwegian Encore wordt het 14e cruiseschip van de Norwegian Cruise Line-rederij, die werd gebouwd op de Meyer-scheepswerf in Papenburg. Norwegian Encore en zijn zusterschip, Norwegian Bliss, vullen de Breakaway Plus-klasse aan. Tegelijkertijd zal de Norwegian Encore het laatste cruiseschip van de Breakaway Plus-klasse zijn, omdat in de toekomst de schepen van Norwegian Cruise Line niet langer in de Meyer-scheepswerf in Papenburg zullen worden gebouwd.

Norwegian Encore route

Het schip heeft de constructie met succes voltooid en nu zijn de subtiliteiten in trek, de bemanning moet worden opgeleid en het schip volledig uitgerust. Eind september begint de eerste cruise van de Norwegian Encore – vanuit de Meyer Werft langs de Eems. Op 31 oktober 2019 gaat ze te zee en begint ze aan haar introductiereis op 2 november. Deze reis omvat een 9-daagse trans-Atlantische cruise van Londen (Southampton) naar New York.

Daarna zullen de routes van de Encore de volgende droombestemmingen omvatten: Alaska, de Bahama’s, het Caribisch gebied, Florida, Bermuda, Canada, New England, het Panamakanaal en trans-Atlantische reizen. Deze reizen worden uitgevoerd door niemand minder dan Niklas Persson. De ervaren Zweed kent de Breakaway Plus-klasse van de Norwegian Cruise Line als geen ander en werkt sinds 1999 voor Norwegian Cruise Line.

Bent u geïnteresseerd in een cruise met de nieuwe Norwegian Encore? Hier vindt u een overzicht van alle reizen en routes – of bel direct een cruise-expert van Dreamlines op telefoonnummer 020 220 41 41!

 Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *