Culinair genieten aan boord van Holland America Line

Dat je tegenwoordig goed kan eten en drinken aan boord van een cruiseschip is onder de meesten wel bekend. Ook zijn er tal van verschillende en variërende concepten op al die schepen. Het nieuwste schip van HAL, de ms Koningsdam biedt weer totaal nieuwe eet- en drinkgelegenheden met zich mee maar ook de langer bestaande schepen blijven innoveren op dit gebied. In deze blog geven we een inkijkje in een aantal van de verschillende nieuw geïmplementeerde ideeën aan boord van de schepen van Holland America Line.

America’s test kitchen
Waar? Vanaf 18 oktober aan boord van het ms Westerdam, begin 2017 op het ms Nieuw Amsterdam en naar verwachting de hele vloot vanaf juni 2017
cac-1
Ben jij een fan van kookshows? Dan is dit een unieke kans. Eén van de meest populaire Amerikaanse kookprogramma’s komt aan boord van de vloot van Holland America Line. America’s Test Kitchen leert je over alles wat met koken te maken heeft. Welke technieken te gebruiken, welke apparatuur net het verschil maakt of toch dat beste recept voor jouw favoriete gerecht. Hierbij speelt de wetenschap een grote rol en zijn de meeste dingen wetenschappelijk onderbouwd en bovendien technieken, manieren en recepten eindeloos getest.

Aan boord kunt u genieten van kookdemonstraties door koks, getraind en opgeleid door America’s Test Kitchen. Toch liever zelf de handen uit de mouwen steken? Ook dat is mogelijk! Verscheidene workshops van 90 minuten lang behandelen verschillende thema’s en vaardigheden. Ideaal voor de kookliefhebber dus om te werken met deze gespecialiseerde koks.

Dit alles vindt plaats in de nieuw opgezette setting die wordt omgetoverd tot een look-a-like studio waar normaliter de televisieshow wordt opgenomen.

Dinerconcept in het Culinary Arts Center
Waar? Te vinden op de ms Koningsdam
Culinary Art Center - Deck 3 Aft Starboard Koningsdam - Holland America Line
Back to basic. Koken met pure ingrediënten. Gerechten zonder te veel poespas. Dat zijn allemaal trends in de culinaire wereld. Ook Holland America Line gaat hierin mee met een nieuwe eetgelegenheid in hun bekende Culinary Arts Center. Dit dinerconcept draait om eenvoud van producten, gerechten gemaakt van standaard ingrediënten door meesterkoks. De ‘van-boerderij-naar-tafelervaring’ vindt plaats in een strakke ingerichte ruimte die het eten echt tot zijn recht laat komen.

Grand Dutch Cafe
Waar? Te vinden op de ms Koningsdam
Grand Dutch Cafe - Deck 3 Midship Starboard Koningsdam - Holland America Line
Lekker op een cruise in het buitenland maar toch zin in een Nederlands tintje? Dan is het nieuwe Grand Dutch Cafe misschien precies waar je naar op zoek bent. In dit cafe vind je alle hollandse lekkernijen die je normaal moet missen op boord. De stijl gebaseerd op Neerlands erfgoed met touch van Delfts Blauw is de perfecte plek om lekker van een biertje en een Nederlandse snack te genieten.

Sel de Mer
Waar? Te vinden op de ms Koningsdam
kodm_seldemer

De Franse Cuisine is natuurlijk bekend onder de meeste mensen en meestal erg geliefd. Daarop speelt Holland America Line in en komt met een visbrasserie waar de traditionele Franse keuken een unieke twist vindt. Vis staat hier centraal en de lekkerste gerechten als oesters, vis ‘en papillote’, en ander zeevruchten. Ook de vangst van de dag is hier niet uitgesloten aangezien de koks regelmatig aan land gaan om de meest verse vis binnen te halen.

Blend
Waar? Te vinden op de ms Koningsdam
Blend - Deck 2 Midship Starboard Koningsdam - Holland America Line
Zelf je eigen wijn maken aan boord van een cruiseschip. Onwaarschijnlijk? Nee hoor, op de ms Koningsdam kun je hiervoor terecht in de wijnlokaal Blend. In samenwerking met Chateau Ste. Michelle is hier een unieke setting gecreëerd voor wijnliefhebbers. Leer hier hoe het is om je eigen wijn samen te stellen door te mengen tussen vijf topwijnen. Natuurlijk ook een leuk aandenken aan uw bijzondere cruise.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *