Cupcake café, drankjes, gourmettempel: Unieke drijvende restaurants

DREAMLINES.nl presenteert de meest uitzonderlijke eetgelegenheden op cruiseschepen.

Amsterdam, 7 september 2015 – Aan boord van de cruiseschepen zijn er geen grenzen voor culinaire hoogstandjes.  Sushi en steakrestaurants samen met biertuinen zijn ondertussen de standaard geworden. Toch kan het nog exotischer: van 24-uurs pizza bezorgservice tot een bar met healthy food. Uitzonderlijke restaurant-concepten op de cruiseschepen die bezocht worden door hotdog experts. Cruise portaal www.DREAMLINES.nl presenteert de meest speciale gerechten van de wereldzeeën.  

Groenten uit de poolcirkel
Bergbraambessen, wortelgroenten, gebraden rendier en Arctische zalmforel: de restaurants van de Hurtigruten-schepen vertrouwen op de lokale grondstoffen en de traditionele Noorse keuken. 34 havens liggen op de koers van het schip en daarom worden er dagelijks nieuwe delicatessen van de lokale producenten aan boord meegenomen, om niet alleen de regio’s in de gerechten op te nemen maar ook de seizoenen. In de zomer smaken de lokale groenten in de poolcirkel echt uitzonderlijk lekker.

Chef-koks op de wereldzeeën
De meest onderscheidde chef-kok in de machtige oceaan is Rudi Sodamin. Aan boord van de MS Nieuw Amsterdam van Holland America Line biedt de ultieme culinaire chef de beste eetervaring op water. In de ‘’Master Chefs Room’’ genieten de passagiers van een zeven-gangen diner met elegant porselein van Versace en wijnglazen van Riedel. Kreeft, visspecialiteiten en kalfsvlees met truffels behoren tot het genot van het menu. Chef-kok Sodamin is bekroond met drie koepels door de Gault Millau gids op 17 van de 20 punten.

Dieet-chef bij de gezonde bar
Helaas kan niet iedereen genieten zonder enige terughoudendheid – Of je nu op land staat of aan boord bent van een cruiseschip. De gezonde bar gaat in op de specifieke behoeften van de passagiers en als het nodig is wordt er rekening gehouden met eventuele allergieën en voedselintoleranties. De gezonde bar is te vinden aan boord van talloze AIDA-schepen. Lactose en glutenvrije gerechten kunnen aan boord ook individueel samengesteld worden om zo zorgeloos te kunnen genieten. Bovendien is er altijd een dieetkok beschikbaar als aanspreekpunt.

Cup cakes zelf decoreren
Elke dag een nieuwe gebakcreatie: De drijvende gebakswinkel de ‘Cupcake CupBoard’ op de Oasis van the Seas van Royal Caribbean is volledig toegewijd aan de kleine ronde taartjes. Dagelijks geven banketbakkers in de Nostalgia Cafe de zogenaamde ‘DecoWorkshops’ aan de passagiers. Aangezien deze cruise, met name de cup cakes, erg populair is wordt vroeg boeken aanbevolen.

Bestellen met je iPad
Hoewel er aan land sinds enige tijd bestellingen worden opgenomen met iPads, kan dit nu ook op cruiseschepen, iets wat eigenlijk erg uitzonderlijk is. Er zijn al een aantal Celebrity schepen waar er in de Qsine thema restaurants gebruik wordt gemaakt van een iPad. Iedere gast kan 20 gerechten van de hele wereld per iPad bestellen, deze bestellingen worden dan ook uitzonderlijk gepresenteerd. Het voorgerecht wordt op een plankje geserveerd en de sushi in stijl. Mengen van cocktails kan ook gedaan worden op de iPad.

Drijvende hotdogkraam
Een wereldreis in de termen van heerlijke hotdog wordt beloofd door ‘Seaplex Dog Houses’ op de Quantum of the Seas en de Anthem of the Seas, onderdeel van de rederij Royal Caribbean. Thüringer
Rostbratwürste, een hotdog met appel of ‘The Wunderdog’, een speciale worst van kalfsvlees in de bekende ‘Oostenrijkse stijl’. Het is een belofte van verandering tussen twee broodhelften. Ook is er een aanbod van Kosher hotdogs in de hotdogkramen aan boord, geïnspireerd door snackkramen op het land.

Pizza-service aan boord
Aan land is een pizzabezorger vanzelfsprekend, aan boord van cruiseschepen heel wat minder. Sinds de zomer van 2011 wordt dit erg veel aangeboden, bij onder andere Norwegian Cruise Line. Dit is bedacht onder het motto: Alles is mogelijk. 24 uur per dag, 7 dagen per week, worden de handgemaakte steenovenpizza’s  overal aan boord geleverd. Vanaf de bowlingbaan tot aan de bioscoop en natuurlijk ook uw eigen hut.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *