TOP 10 LEEFBARE STEDEN IN DE WERELD

Waar is het leven eigenlijk het beste? Deze vraag is nu door de Londense Economist Intelligence Unit beantwoord en de resultaten hebben geleidt tot een rangschikking in leefbaarheid van wereldsteden. Om de kwaliteit van het leven te bepalen, hebben de onderzoekers 140 steden ondezocht in verschillende catogorieën, zoals cultuur, onderwijs, infrastructuur en gezondheidszorg. Voorop in de rangorde van de top 10 leefbare steden staan Melborne, Wenen en Vancouver. Opvallend is dat de winnaars van de top 10 allemaal dicht aan het water liggen en dus gemakkelijk per boot te bereiken zijn. Dus zoek nu door het aanbod van vaarroutes naar de meest leefbare steden in de wereld!

1. Melbourne (Australië)
top 10 leefbare steden Melbourne
De tweede grote stad van Australië wordt ook wel Garden City genoemd door de grote diversiteit aan groene zones en parken in het centrum van de stad. Vooral bij grote Amerikaanse cruise lines als Princess Cruises en Celebirty Cruises vindt u Melbourne op de route van uw cruise.

2. Wenen (Oostenrijk)top 10 leefbare steden Wenen
De hoofdstad van Oostenrijk staat bekend om haar grote architectonische diversiteit: van de prachtige gebouwen uit de Barok periode tot indrukwekkende moderne architectuur. Ervaar deze historische stad met een Donau Cruise.

3. Vancouver (Canada)top 10 leefbare steden Vancouver
Deze metropool in het westen van Canada biedt een spannende mix van een hectisch stadsleven en ontspanning langs de kust. Bezoek deze bruisende stad op bijvoorbeeld een Hawaii of Alaska Cruise.

4. Toronto (Canada)top 10 leefbare steden Toronto
Het – letterlijke – hoogtepunt van Toronto is de Canadian National Tower, met 553 meter het hoogste gebouw in Noord-Amerika. Deze zomer doet de MS Hamburg Toronto aan tijdens de Indian-Summer-Tour.

5. Calgary (Canada)top 10 leefbare steden Calgary
Deze multiculturele stad is populair als beginpunt voor een tour in de Canadese Rocky Mountains. Helaas heeft deze stad geen haven voor een cruiseschip. De dichtsbijzijnde havens zijn gelegen in Vancouver en Seattle.

6. Adelaide (Australië)top 10 leefbare steden Adelaide
Deze stad aan de kust van Zuid-Australië draagt door de vele culturele evenementen ook wel de bijnaam Festival City. Rustzoekers kunnen volledig tot rust komen aan het strand, dat gemakkelijk te bereiken is vanuit het centrum van de stad. Bezoek Adelaide bijvoorbeeld tijdens een cruise vanuit Melbourne of Perth, en zie direct ook twee andere van ̛̛’s werelds best leefbare steden.

7. Perth (Australië)top 10 leefbare steden Perth
Aan de Indische Oceaan, ver weg van alle andere grote steden van Australië, ligt Perth. De dichtsbijzijnde grote stad, de nummer 6 van deze lijst, ligt ongeveer 3000 kilometer van Perth vandaan – voor uitgebreid city hoppen kunt u dus perfect gebruik maken van een cruise.

8. Auckland (Nieuw-Zeeland)top 10 leefbare steden Auckland
Gesituuerd op 40 vulkanen en zeer dicht bij zee, overtuigt Auckland alleen al met de spectaculaire ligging. Tot de stad behoren nog eens 50 eilanden die omringt zijn door prachtige baaien. Bezoek de City of Sails bijvoorbeeld met een cruise vanuit Sydney.

9. Helsinki (Finland)top 10 leefbare steden Helsinki
Helsinki, de hoofdstad van Finland, kenmerkt zich door het kleine oppervlak dat de stad beslaat, waardoor het gemakkelijk is om de stad te voet te verkennen. Fotografen kunnen hun hart ophalen met de vele prachtig gekleurde gebouwen die de stad rijk is. Bezoek de Parel van de Oostzee tijdens een tour langs Riga, Tallinn en St. Petersburg.

10. Hamburg (Duitsland)top 10 leefbare steden Hamburg
De havenstad Hamburg wordt vanwege haar vele bruggen en waterwegen ook wel bestempeld als het Venetië van het Noorden. Schepen van meer dan 20 rederijen bieden u de mogelijkheid om via een van de drie cruise terminals van Hamburg, wereldwijd verschillende bestemmingen te ontdekken, zoals: Noord-Europa en de Canarische Eilanden, maar ook bestemmingen in Azië en Zuid-Amerika. Hamburg wordt niet voor niets de ‘poort naar de wereld‘ genoemd.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *