Een Top 10 van de meest bijzondere gebouwen in de wereld.

Vindt u Het Zaanse huisjes hotel in Zaandam al bijzonder? Het kan nog veel unieker!

Het Zaanse huisjes hotel is één van de meest opmerkelijke gebouwen van Nederland. Maar wat zijn de meest kenmerkende gebouwen van de rest van de wereld?

Het Zaanse huisjes hotel bevindt zich in het centrum van Zaandam en bestaat uit bijna zeventig opgestapelde huisjes die samen een hoogte van 40 meter hebben. Een attractie voor het toerisme in Nederland, maar ook voor de inwoners. Bij velen is dit kunstige hotel nog niet bekend. En zo zijn er ook tal gebouwen in de rest van de wereld die onbekend zijn, maar zeker de moeite waard! Hieronder vindt u een overzicht van de meest originele gebouwen van de wereld. Een lijst van wellicht bekende of onbekende, bijzondere, spectaculaire en soms bizarre bouwwerken.

10. Dancing House, Praag

Het Dancing House in Praag moet een man en een vrouw voorstellen, die samen dansen. Het gebouw, met de bijnaam ‘Fred en Ginger’, is ontworpen door een Amerikaanse architect Frank Gehry in opdracht van de ING-bank. De bijnaam heeft het gebouw te danken aan het befaamde dans duo Fred Astaire en Ginger Rogers. In de bovenste etage bevindt zich een sjiek Frans restaurant, waar u niet alleen uitstekend kunt eten, maar ook een prachtig uitzicht over het water heeft, waar uw cruise aanlegt.

9. Guggenheim Museum, Bilbao

Het Guggenheim Museum in Bilbao is één van de vier Guggenheim-musea. De andere Musea bevinden zich in Venetië, New York en Berlijn. Het gebouw is, net als het Dancing House, ontworpen door Frank Gehry en bevat kunstwerken variërend van moderne kunst (popart) tot werken van fameuze kunstenaars als Picasso. Bilbao ligt aan de Noordkust van Spanje. Dit maakt de 10.560 vierkante meter grote tentoonstellingsruimte makkelijk gangbaar voor cruisepassagiers.

8. National Stadium, Beijing

Dit stadion werd gebruikt voor de Olympische Zomerspelen van 2008 en bood ruimte voor 10.000 mensen. Het Vogelnest heeft een lengte van 330 meter, breedte van 220 en heeft maar liefst €355 miljoen gekost. Tegenwoordig wordt het stadion veel gebruikt voor voetbalwedstrijden.

7. The Egg, Beijing

The Egg heeft haar naam te danken aan de koepel, die bestaat uit titanium en glas en aan de ligging midden in een kunstmatig aangelegd meer. Het is onderwater precies hetzelfde gebouwd als boven het wateroppervlak. In het gebouw bevinden zich drie tonelen: een operahuis, een concerthal en een theater. Samen bieden zij plaats voor ruim 5.000 personen. Helemaal naar The Egg kunt u niet cruisen, wel bevindt zich vlakbij een cruisehaven, waar uw cruiseschip aanlegt. En als u dan toch in Beijing bent, neem dan ook een kijkje bij het bovengenoemde National Stadium.

6. Coin Building, Abu Dhabi

De Coin Building is de eerste wolkenkrabber die rond is en ziet eruit als een munt. Het gebouw is voorzien van 20 liften, hotel suites en restaurants. Combineer deze attractie met een cruise die aanlegt in Abu Dhabi om nog meer van deze prachtige stad en haar bezienswaardigheden te zien.

5. Shanghai Tower

De Shanghai Toren, het op één na hoogste gebouw ter wereld, is 632 meter hoog, telt 121 verdiepingen en is nog steeds in aanbouw. Het draait ongeveer één graad per verdieping om de invloed van de wind op grotere hoogte te compenseren. De toren is op deze wijze gebouwd, zodat het bestand is tegen de harde wind. Bekijk Shanghai en omstreken met eigen ogen en laat u per cruiseschip vervoeren naar het prachtige Shanghai.

4. Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur

De torens worden met elkaar verbonden door een luchtbrug van 60 meter, waar maar 1200 mensen per dag worden toegelaten. De bedoeling van de brug is om een vluchtroute te creëren in geval van brand. ’ s Avonds om 12 uur gaan stapsgewijs de lichten uit, wat te zien is vanaf bijna elk punt in de stad.

3. Burj Khalifa, Dubai

Deze wolkenkrabber is het hoogte gebouw ter wereld met 828 meter, gevolgd door de Shanghai Tower. Het ontwerp is gebaseerd op de woestijnbloem Hymenocallis. Daarnaast is de Burj Khalifa goed voor een aantal records zoals de hoogste moskee op de 158e verdieping, hoogste restaurant op de 122e verdieping en het gebouw met de meeste verdiepingen: 160. Cruise naar Dubai en wordt met supersnelle liften vanaf de begane grond naar de 124e verdieping gebracht, die u een fantastisch uitzicht bieden over Dubai.

2. Sagrada Familia, Barcelona

Een onvoltooide kerk midden in het centrum van Barcelona gewijd aan de Sagrada Familia, oftewel de Heilige Familie. Als de tempel van de Sagrada Familia voltooid is, zal het bestaan uit 18 torens: 12 voor de apostelen en 4 voor de evangelisten, één voor Jezus en één voor Maria. Leg aan in de cruisehaven van Barcelona en bekijk de Sagrada Familia en de andere prachtige kunstwerken van Gaudi zoals Parc Güell. Vergeet niet het interieur van de Sagrada Familia te bekijken, want die is net zo indrukwekkend als het exterieur.

1. Elephant Building, Bangkok

‘s Werelds grootste olifant is te vinden in de hoofdstad van Thailand, Bangkok. De olifant bestaat uit 32 verdiepingen en huist een Shopping center, kantoren en luxe appartementen. Zijn oren zijn eigenlijk balkons, zijn ogen zijn grote ramen en zijn staart is samengesteld uit 20 verdiepingen met rookglas gesloten kamers, die uitsteken aan de achterzijde. Tenslotte bevindt het management van de eigenaar van het gebouw zich in de kantoren in de slagtanden. Wilt u het gebouw met eigen ogen bekijken? Laat u dan met een cruise naar Bangkok brengen en geniet onderweg van alle andere steden en uitzichten waaraan u voorbij vaart.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *