Dreamlines aan boord van het ms Koningsdam

Op uitnodiging van de Holland America Line mochten wij vier dagen lang de Koningsdam ontdekken. Op 3 mei zijn wij vertrokken van Amsterdam naar Sevilla, om vervolgens met een transfer richting Cádiz te rijden. Van Cádiz zijn we langs Málaga en Cartagena gevaren. Het eindpunt van deze cruise was Barcelona, waar we het schip helaas al vroeg moesten verlaten. De dagen zijn voorbij gevlogen. We hebben veel gezien en beleefd en delen onze bevinden van het nieuwste schip van de Holland America Line graag met jullie!

Het schip

Onze eerste indruk van het schip was fris, luxe, rust en modern. Door het lichte, moderne interieur heeft het schip een hele andere uitstraling dan de overige schepen van de rederij. Het schip was niet te groot en niet te klein. Je had niet door dat er maar liefst 2650 passagiers aan boord kunnen. Op deck 3 bevindt zich het Panorama deck waar u rondom het schip een avond en/of ochtendwandeling kunt maken.

IMG_0382

De hutten

We verbleven gedurende de cruise in een balkonhut categorie VH. Van tevoren werd ons verteld dat deze hut een beperkt uitzicht had, maar dit viel reuze mee. De bedden sliepen heerlijk en waren lekker hoog. De ruimte in de hut was voldoende voor twee personen, eveneens de opslagruimte. Het interieur was rustgevend en modern. De badkamer vonden wij een en al luxe, het was erg ruim en licht met strak meubilair. Wij hebben ons verbaasd over de ruimte in de Single hutten (zie afbeelding). Deze hutten zijn naar onze mening een hele goede toevoeging aan het schip en ideaal voor de single reizigers onder ons. Ook zijn er familie hutten aan boord van de Koningsdam.

IMG_0234

IMG_0147

Het entertainment

Het entertainment aan boord was goed en divers. Aan boord bevinden zich het Lincoln Center Stage met daar tegenover de lounge ‘Billboard Onboard’ waar beide live muziek te beluisteren is op diverse tijdstippen. Daarnaast is er ook nog de BB King’s Blues Club waar een Amerikaanse band live muziek speelt.

IMG_0176

Het World Stage theater van de Koningsdam heeft een 270 graden LED scherm, een bijzondere ervaring. Wij hebben zowel de Frozen Planet documentaire als de Billboard musical voorstelling bijgewoond. De Frozen Planet documentaire is gemaakt in samenwerking met BCC Earth, waarbij het Koningsdam orkest live klassieke muziek speelt bij het zien van de beelden. Het theater zat tot twee keer toe helemaal vol.

IMG_0181

Ook de Billboard musical voorstelling is een aanrader. Gedurende de voorstelling komen alle ‘gouden oude’ nummers langs. Uiteraard is er iedere avond ook de mogelijkheid om naar het casino te gaan.

IMG_0175

Gastronomie

Wij hebben heerlijk gegeten aan boord van de Koningsdam. De eerste avond in de Main Dining Room is ons goed bevallen, genoeg keuze op de menukaart. Er is voor ieder wat wils en je kan er heerlijk dineren. De tweede avond hebben wij gegeten in de Lido Market, het buffetrestaurant. Wij vonden het eten verrassend goed, het werd allemaal vers bereid.

IMG_0200

De laatste avond hebben wij gegeten in de Tamarind. Dineren in een specialiteitenrestaurant is echt aan te raden. De extra service en aandacht die je daar ontvangt gaat net een stapje verder dan op de rest van het schip, met een fantastisch uitzicht.

IMG_0411

Het Dutch Café is een fantastische toevoeging voor de Koningsdam. De Nederlandse producten maar ook het Nederlandse personeel voelt toch een beetje als thuis.

De service

Over de service kunnen wij kort zijn: het was uitstekend. Van de stateroom attendant tot het bedienend personeel, iedereen was attent, gastvrij en servicegericht.

Laatste tip: als het schip wegvaart vanuit de haven, neem dan eens een kijkje in het Crow’s Nest waar u gegarandeerd een fantastisch uitzicht heeft.

Kortom, de Koningsdam is een mooie toevoeging aan de vloot van Holland America Line!Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *