Cruisetrends van 2015

Introducties van nieuwe cruiseschepen

Hier vindt u informatie over de trends in de cruisewereld en de nieuwe cruiseschepen die in de maak zijn.

tisch_in_restaurantSpectaculaire attracties zoals skydiven en botsauto’s zijn onderhand standaard geworden aan boord van een cruiseschip. In 2015 gaan de cruise rederijen meer luxe aanbiedingen doen om aan de wensen van de kapitaalkrachtige klant te voldoen. Er worden verscheidene cruiseschepen gedoopt in 2015. In deze blog worden de cruise trends voor het komende jaar besproken. Lees hier dus verder indien u geïnteresseerd bent in cruise trends.

De trend gaat meer naar individualiteit en luxe op zee. Mensen hebben steeds meer behoefte aan complete rust waarbij niks van hen wordt gevraagd. De echte luxe is dus een zeer belangrijk aspect in de cruisewereld vandaag de dag. In veel nieuwe cruiseschepen kunnen gasten vaak in een exclusieve omgeving met aparte zwembaden, bars en een zonneterras verblijven. Daarnaast is een directe toegang tot de spa of een butler in de nabije omgeving ook vaak geen probleem. De trend naar speciale aanbiedingen voor verschillende doelgroepen is in opkomst. Denk bijvoorbeeld aan gezinnen programma’s met een uitgebreide kinderopvang of aan thema cruises voor Heavy Metal liefhebbers. De tijd met vaste etenstijden aan boord zijn voorbij. Het is zeer flexibel geworden en iedereen kan zelf beslissen wanneer en waar men wil eten: van een lekkere snack tot een overheerlijk menu van de beroemde kok Jamie Oliver.

woman_getting_a_massageEen van de nieuwe schepen die komend jaar ter water wordt gelaten is de Anthem of the Seas, een cruiseschip van Royal Caribbean. Dit schip kan gezien worden als een zelfde schip als de Quantum of the Seas. Het behoort tot hetzelfde type. De echte kenners zullen best weten dat het schip, dat tot 4100 passagiers mee kan laten varen, een basketbalveld aan boord heeft en daarnaast een glazen bol 90 meter boven de zeebodem aanwezig is. De moedige passagiers wagen een poging tot skydiving of vinden hun plezier op de surfsimulator. In april 2015 gaat het schip voor het eerst vanuit Southampton in de richting van Noorwegen en de Middellandse Zee en in de winter vaart het schip door het Caribisch gebied.

Mein Schiff 4, die behoort tot de ‘Mein Schiff’ familie, is van voor tot achter afgestemd op het goede gevoel dat men moet beleven tijdens het maken van een cruise. 80% van de verblijven aan boord zijn balkonhutten. Gasten die verblijven in een suite of een junior suite, ervaren de tijd van hun leven op hun gescheiden terras of in de X-Lounge. Daarnaast is er ook een zonnedek aanwezig. Het Premium All-Inclusive concept bevat naast de kostenloze maaltijden in veel restaurants ook vele bars, sportfacaliteiten en toegang tot de spa en sauna. Terwijl de ouders uiterst ontspannen, is er voor de jonge passagiers onder ons de Kids Club. De eerste reis voor Mein Schiff 4 bevat de oversteek van Kiel naar de Noorse Fjorden.

Het eerste schip van de Breakaway Plus klasse is met een extra dek iets groter dan de voorgangers ‘Norwegian Breakaway’ en de ‘Norwegian Getaway’. Voor de flitsende bodypaint, wat Norwegian Cruise Line kenmerkt, is dit keer gekozen voor een onderwaterwereld als thema. Aan boord van dit nieuwe schip kunnen ongeveer 4200 passagiers. In het suits complex ‘The Haven’ is er naast de spa en het zwembad ook een butler, die de wensen van de gasten waarneemt en vervult. Voor individuele reizigers zijn er speciale ruimtes. De Norwegian Escape voldoet aan de huidige milieunormen met vijf moderne emissiebeperkende systemen. In oktober 2015 begint dit schip zijn eerste reis, van Hamburg naar Southampton.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *