Diversiteit in het Verenigd Koninkrijk

Cruise om de Britse eilanden

Het bezoeken van het Verenigd Koninkrijk is een echte aanrader! Historie, cultuur, prachtige landschappen en het bruisende nachtleven is allemaal aanwezig in de landen die samen het Verenigd Koninkrijk vormen.

london-red

London

De zwarte taxi’s en rode dubbeldekkers tekenen Engeland en het Verenigd Koninkrijk. Het is bekend door de Rosamunde Pilcher films, maar ook door de Victoriaanse stijl, spectaculaire kliffen en ruige kusten, idyllische baaien en een natuurgebied van ten minste 50 shades of green. U wilt alles in één trip ervaren? Dan is een cruise rond de Britse eilanden een bijzonder aantrekkelijke optie.

Meer dan 600 Britse eilanden

Een van de bekendste en meest bezochte gebieden zijn Groot-Britannië, Schotland en Ierland. Van april tot en met september valt het aan te raden dit gebied te bezoeken vanwege de comfortabele temperaturen. De golfstroom zorgt dan voor een bijzonder mild klimaat.

Steden, mythen en zeestraten

In de metropool Londen is er sprake van een combinatie tussen een gevarieerde historie en een moderne, trendy en georiënteerde stad. Bezienswaardigheden die men moet bekijken en ervaren zijn bijvoorbeeld Tower of London, Buckingham Palace, de London Eye of het Britse museum. Veel van deze bezienswaardigheden liggen op The Thames en kunnen worden bezichtigd door middel van een boottocht. Naast de Engelse hoofdstad zijn de steden zoals Bristol en Liverpool een van de modernste steden in de wereld vanwege hun havens. U kunt ook naar de Stonehenge gaan, wat een van de beroemdste stenen cirkels van de wereld is. De mysterieuze steencirkel ligt naast het dorpje Amesbury, ongeveer 13 kilometer ten noorden van de stad Salisbury. Een van de eerste en laatste beelden die men op een cruise ziet in dat gebied, zijn vaak de beroemde ‘White Cliffs’ van Dover. Wist u dat u vanaf daar op een heldere dag zelfs de kliffen van de Franse kust kunt zien? Op cruise zou het ook mooi zijn om te stoppen in Southampton. Hier liggen de grootste schepen ter wereld en hier stond de Titanic in 1912.

southampton_5_23

Southampton

Het traditionele Edinburgh

Ja, het cliché is waar: In Ierland leven echt meer schapen dan mensen. Dit valt vooral te danken aan de voedselrijke graslanden en daarom is het dus ook niet verwonderlijk dat Ierland ook wel het groene eiland wordt genoemd. Nog verder naar het noorden, tussen Ierland en Engeland, wacht een door en door groen landschap vol met oude ruïnes en historische gebouwen.

Cultuur en uitgaan in Dublin

Er is een totaal andere ervaring qua natuur zodra uw Dublin heeft bereikt. De bruisende hoofdstad van Ierland is een metropool met prachtige gebouwen, winkelstraten, musea, tentoonstellingen, traditionele restaurants en natuurlijk veel pubs. Met een uitstapje naar Cork of Galway beleeft u met een beetje geluk een van de grote muziekfestivals, en daar ontdekken ze wellicht de volgende grote ster, want Ierland is namelijk met 7 overwinningen het meest succesvolle land in het Eurovisie Songfestival.

Liverpool

Liverpool

Glasgow: historische gebouwen en muziekfestivals

Glasgow is, met een inwoneraantal van 600.000, de grootste stad van Schotland. Vandaag de dag is het een van de meest populaire steden om naar toe te reizen voor Europeanen. En dit is geen wonder: Glasgow heeft zwaar geïnvesteerd in de renovatie van gebouwen en was in 1990 de culturele hoofdstad van Europa.

Schotse Fjorden

De kust van Schotland, vooral het noorden en westen, is rijk aan fjorden. Het noorden staat bij veel mensen op de lijst van de meest gewilde plekken om te zien vanwege ‘Ben Nevis’. Dit is de hoogste berg van Schotland en het Verenigd Koninkrijk. Daarentegen zullen in het zuiden en zuidwesten stranden en badplaatsen te vinden zijn met een mediterrane sfeer.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *