Plan een Cruise Maand week 3: Australasia

We zijn alweer aangekomen in de derde week van de Plan een Cruise Maand en deze week staat in het teken van Australasia. Dit gebied herbergt vele pareltjes maar is nog niet heel populair als cruisebestemming. Daarom aan ons de taak om u enthousiast te maken!

Australië

Australië is vooral populair als backpackbestemming maar als cruisebestemming voor Nederlanders is het nog niet heel gebruikelijk. Toch is een cruise naar Australië ook een hele leuke ervaring. Zo kunt u naar een van de bekendere havens cruisen zoals Sydney, Melbourne, Brisbane, Cairns en Adelaide. Sydney is de hoofdstad en hier valt dan ook veel te zien. Zo kunt u onder meer het Sydney Opera House ontdekken. Dit Opera House is wereldwijd bekend en de meeste mensen hebben dit dan ook wel minimaal een keer in hun leven voorbij zien komen op een foto of filmpje. Verder is het ook aan te raden om een kijkje te nemen bij de Sydney Harbor Bridge en Bondi Beach. Naast deze bekende havens kunt u ook een van de kleinere havens van Australië aandoen. Zo kunt u onder meer een bezoekje brengen aan Point Moore Lighthouse. Dit is de oudste vuurtoren in Western Australia en is de eerste stalen toren die op het vasteland van Australië is gemaakt. Ook Kangaroo Island is een echte aanrader. De naam van dit eiland vind zijn roots in de kangoeroes die de ontdekker van dit eiland zag rondspringen. Deze zijn nog steeds te vinden op dit eiland. Dus als u een kangoeroe wilt spotten, wat is dan een betere plaats dan een eiland die naar de kangoeroe is vernoemd?
Queen Mary 2 bij de Sydney Harbour Bridge

Nieuw-Zeeland

De tweede bestemming in dit lijstje is Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland staat onder andere bekend om haar mooie natuur en de films van The Lord of the Rings. Akaroa, Auckland, Bay of Islands , Tauranga, en de Hoofdstad Wellington zijn de bekendste havens van Nieuw-Zeeland. Dit is dan ook de reden dat hier de meeste cruiseschepen naar toe gaan. In deze steden is ook veel te zien. Zo kunt u in Wellington bijvoorbeeld het Te Papa museum bezoeken. Dit is het nationaal museum van Nieuw-Zeeland. Verder is de Wellington Botanic Garden iets wat u echt eens moet bekijken tijdens uw trip naar Wellington. Naast deze bekende havens kunt u ook de minder bekende havens van Nieuw-Zeeland aandoen. Zo kunt u een cruise maken naar Waitangi. In Waitingi is het Verdrag van Waitangi getekend wat Nieuw-Zeeland destijds een deel van het Verenigd Koninkrijk maakte. Verder is Kaikoura ook een leuke bestemming voor uw cruise naar Nieuw-Zeeland. Nergens anders komen de walvissen en dolfijnen zo dicht langs de kust als in Kaikoura.
De zee en natuur van Nieuw-Zeeland
Aangrenzende eilanden

De laatste bestemmingen in dit lijstje zijn de eilanden rond Australië en Nieuw Zeeland. De bekendste hiervan zijn Frans-Polynesië, Amerikaans Samoa, Vanuatu, Fiji en Nieuw-Caledonië. Deze eilanden zullen niet iedereen bekend in de oren klinken aangezien sommige van deze eilanden maar een heel klein stipje op de kaart zijn. Toch is een cruisereis naar deze eilanden zeker aan te raden. Zo kunt u in Suva op het Eiland Fiji onder andere naar het Colo-I-Suva Forest Park om tropisch regenwoud te aanschouwen en vogels te spotten. Als u naar Amerikaans Samoa gaat dan mag een bezoekje aan het Two Dollar Beach zeker niet ontbreken. Dit strand zet de Nederlandse stranden in zijn schaduw en is daarom zeker meer dan de moeite waard om te bezoeken. De laatste eilandengroep die wij voor u uitlichten is Frans-Polynesië. Als u een cruise maakt naar Frans-Polynesië mag u Bora Bora zeker niet overslaan! Bora Bora is de laatste jaren steeds bekender geworden door de pittoreske hutjes op het water. U kunt hier onder andere naar Mount Otemanu. Dit is het hoogste punt van Bora Bora en is een voormalig volkaan. De Otemanu is circa 727 meter hoog en is daarom zeer indrukwekkend om van dichtbij te aanschouwen. Verder kunt u hier de onderwaterwereld ontdekken tijdens het scubaduiken of een boottochtje maken om bijvoorbeeld dolfijnen te spotten.
De zee met zeedieren bij de Stille OceaanVoeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *