70-jaar Alaska met Holland America Line

Alaska is een populaire vakantiebestemming onder cruisepassagiers en het aantal bezoekers steeg met 3% in 2015 ten opzichte van 2014. Dat steeds meer mensen naar Alaska willen viel ook HAL op en daarom hebben ze versterking ingezet in de vorm van een zevende schip die zomercruises aanbiedt. Door de inzet van de MS Oosterdam worden er volgend jaar 135 cruises gemaakt naar Alaska in de maanden April tot en met September.

Al voordat Alaska een officiёle staat van Amerika was, werd het bevaren door de cruiseschepen van de Holland America Line en in 2017 staat er een bijzonder jaar te wachten voor HAL aangezien ze het 70-jarige jubileum vieren van cruises naar Alaska.

Denali National Park in Alaska bij zonsondergang

Jubileum
Om dit jubileum te vieren heeft Holland America Line verschillende nieuwe activiteiten, soorten entertainment en menu’s gecreeërd. Zo is er een nieuwe show aan boord van de Alaska cruises waarin de culturele tradities van de oorspronkelijke bewoners van Alaska centraal staan. Ook zijn er speciale menu’s ontwikkeld waarin de tratitionele keuken van Alaska te proeven is tijdens het speciale jubileum-diner.

Highlights van cruises naar Alaska
Alaska biedt ontzettend veel diversiteit. Verbluffende vergezichten op de verschillende Gletsjers zoals de Hubbard-gletsjer of één van de 16 actieve gletsjers in Glacier Bay National Park. Ook tracy Arm is een must-see voor reizigers naar Alaska. Dit immense Fjord is werkelijk uitstekend te bewonderen vanaf het schip. Voor natuur zit je hier dus zeker goed en daarnaast is het prachtige Denali National Park een uitstekende plek is om wildlife te spotten. Hier vind je ondermeer elanden, wolven, grizzly beren en kariboes. Dit dè plek waar je de in sneeuw gehulde Mt. Denali kunt vinden, met 6.190m de hoogste berg van Noord-Amerika.

Holland America Line in Tracy's Arm, Alaska

Divers aanbod
In totaal biedt HAL 16 verschillende cruises aan waardoor er voor iedereen iets bij zit. De havens waar de cruises vertrekken zijn Seattle en Vancouver. Er zitten ook combinatie reizen bij waarbij je ook deels over land gaat. Deze land + zee reizen maken het mogelijk om ook al het bijzondere van Alaska’s binnenlanden te zien. Ook de avonturier komt aan zijn trekken met bijzondere expedities waarin het echte niemandsland wordt opgezocht. Ook Yukon, net over de grens van Canada, is een zeer bijzonder gebied en tevens het hart van de Klondike Goldrush. Hier kan men ondermeer Dawson City bezoeken, nu een dorpje dat ontstond tijdens de goudkoorts van 1896-1899.

Mocht je ten slotte een cruise willen boeken zonder het binnenland in te gaan maar toch dieren zien? Geen enkel probleem! Zelfs vanaf het schip is de kans erg groot om in het juiste seizoen (juni t/m september) verschillende walvissen, orka’s, verschillende dolfijnsoorten en zeehonden te spotten.

Bultrug springt uit het water voor de kust van AlaskaVoeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *