De West-Europese ontdekker

De schepen van de Holland America Line bieden een traditionele cruise ervaring met moderne accenten die het gevoel van reizen alleen maar versterken. De verfijnde vloot heeft tal van tradities en uitgebreide kunstcollecties. De on-board sfeer is fris en de schepen hebben luxueuze restaurants en uitgaansgelegenheden. Een innovatief schip van de Holland America Line is het ms Rotterdam. Dit is het zesde schip van de rederij en tevens het vlaggenschip. Op 23 April 2016 zal dit fenomenale schip een 14-daagse cruise maken van en naar Rotterdam.

Het ms Rotterdam

Het in Italië gebouwde schip werd in 1997 opgeleverd en is de vaandeldrager van de vloot van de Holland America Line. Dit ongelofelijke schip is voorzien van alle gemakken die een cruiseschip van dit standaard hoort te hebben. Het ms Rotterdam kreeg in december 2009 enkele verbeteringen tijdens de nieuwste Signature of Excellence renovatie. Aan boord van dit schip zullen gasten genieten van elegante diners en tal van andere nieuwe voorzieningen. Dit schip is tevens de thuishaven van kunst, het beschikt over een galerie ter waarde van maar liefst 2 miljoen dollar.

De bestemmingen van de reis

Deze 14-daagse reis zal beginnen in een van de mooiste steden van Nederland, namelijk Rotterdam. Vanuit hier zal het ms Rotterdam twee dagen op zee zijn voordat zij op de derde dag aankomt in Coruña, Spanje. Op de vierde dag vervolgt dit traditionele schip haar reis naar Porto. Porto is de op een na grootste stad van Portugal en is schatrijk aan cultuur. Op de vijfde dag zal het schip twee dagen doorbrengen in Cádiz, Spanje, voordat het doorvaart naar Malaga.  In totaal zal het ms Rotterdam maar liefst vier dagen doorbrengen in Spanje. Hier kan uiteraard genoten worden van de Zuid-Middellandse Zee, zon en de stranden. Op de achtste dag zal het schip aankomen in het Engelse Gibraltar en zal het de hele dag op de Tagus rivier zijn om te kunnen genieten van het uitzicht. Vervolgens meert het schip aan in de haven van Lissabon, de grootste stad van Portugal. Op de elfde dag komt het schip voor de laatste keer aan in een haven, namelijk in Vigo, voordat het haar reis weer afrond in Rotterdam. Deze route is een van de meest fascinerende routes en door de diversiteit aan te bezoeken steden is het een interessante route om mee te maken.

Opstappen in Rotterdam

De mix van natuur en industrie maakt het Rotterdamse havengebied tot een uniek gebied. In Nederland is nergens anders zo veel bedrijvigheid te vinden. Natuurlijk zijn er ook genoeg schepen in de haven, vooral die van de Holland America Line. Het ms Rotterdam meert hier regelmatig aan en daarbij is Rotterdam gewoonweg de perfecte opstapplaats. Voor een voorverblijf is Rotterdam een volmaaktste stad om te verblijven. Ook is Rotterdam de perfecte opstapplaats omdat er voor de Nederlandse reizigers niet eerst nog uren gevlogen hoeft te worden.

De aangeboden cruise is een van de meest fascinerende cruises van 2016. Mocht u het geluk hebben om aan boord te stappen van het ms Rotterdam op 23 april? Laat het ons dan weten via Twitter en Facebook om uw ervaring te delen!Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *