Koningin Máxima doopvrouwe van het ms Koningsdam

De traditie van de Holland America Line wordt voortgezet. Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Máxima der Nederlanden gaat het nieuwste schip van Holland America Line, het ms Koningsdam, dopen tijdens de ceremonie op 20 mei in Rotterdam. Het schip is de eerste van de nieuwe Pinnacle-class schepen binnen de vloot en biedt ruimte voor maar liefst 2.650 passagiers.

Tot nu toe zijn er 11 schepen van de Holland America Line gedoopt door leden van het Koninklijk Huis. In 2010 is het ms Nieuw Amsterdam door toenmalig Prinses Máxima gedoopt en in 2008 het ms Eurodam door toenmalig Koningin Beatrix. Prins Hendrik heeft de Statendam III gedoopt in 1929 en Koningin Wilhelmina de Nieuw Amsterdam II in 1937. De statendam IV werd in 1957 gedoopt door toenmalig Prinses Beatrix en in 1960 door Prinses Margriet. Koningin Juliana doopte de Rotterdam V in 1958. Princess Margriet doopte naast de Statendam in 1960 ook nog de Prinsendam in 1972, de Nieuw Amsterdam II in 1983, de Rotterdam VI in 1997 en het ms Oosterdam in 2003.

“We zijn ontzettend vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Máxima de traditie van het dopen van Holland America Line schepen door leden van het Koninklijk Huis, die 87 jaar geleden begon, voortzet.”, zei Orlando Ashford, president van Holland America Line. “We hebben voor Rotterdam gekozen als locatie voor de officiële ceremonie vanwege de diepe historische verbintenis tussen Holland America Line, de stad Rotterdam en de Nederlandse bevolking. De officiële doop van het ms Koningsdam op 20 mei wordt een zeer bijzondere dag in onze 143-jarige bedrijfshistorie”.

De doopceremonie vindt plaats aan boord van het schip in de haven van Rotterdam. De cruise maakt op dat moment een speciale 13-daagse cruise die vanuit Civitavecchia vertrekt op 9 mei. Vervolgens zal het ms Koningsdam cruises gaan maken vanuit Amsterdam richting Noorwegen, IJsland en de Baltische Staten tijdens de zomerperiode. Daarna steekt het schip de oceaan over naar Fort Lauderdale in de Verenigde Staten voor winter- en voorjaarscruises in het Caribische gebied.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *