Uw meest bijzondere cruisevakantie op Ocean Cay MSC Marine Reserve Island

Reis in november 2019 naar de natuurlijke schoonheid van de Bahama’s met MSC Cruises. Naar een plek met onwaarschijnlijke kleuren, een roemrijke zon, betoverende zonsondergangen, kietelende briesjes en een oase aan groen; Ocean Cay MSC Marine Reserve Island is om vele redenen meer dan uniek, en met MSC Cruises kunt u binnenkort de vrijheid van de Bahamaanse vibes ontdekken en omarmen.

 

De totstandkoming van Ocean Cay Island

160.000 ton aan steen, 75.000 individuele planten, 500 experts die dag en nacht werken en 5.500 gasten die de tijd van hun leven zullen hebben. Dit zijn slechts enkele cijfers die de meest ambitieuze eilandrestauratie ooit omschrijven.  Het Ocean Cay MSC Marine Reserve project werd op 17 december 2015 officieel gestart; het eiland, wat diende als industrieel eiland, wordt getransformeerd naar haar oorspronkelijke en ongerepte staat.  Ocean Cay is tot stand gekomen op basis van een waardevolle toewijding aan ecologische principes en zal een uitzonderlijke privé-eilandbestemming worden, omringd door beschermde wateren die rijk zijn aan leven en koraal. De belangrijkste missie is om het eiland en de oceaan schoon te maken.

Het Ocean Cay MSC Marine Reserve is onderdeel van de Bimini eilanden in het westen van de Bahama’s en ligt 32 kilometer ten zuiden van Bimini en 104,5 kilometer ten oosten van Miami. De MSC cruiseschepen zullen aanmeren bij de kade naast het hoofdplein aan het 38,5 hectare grote eiland. Het verste punt op het eiland ligt op 20 minuten wandelen en in totaal beschikt Ocean Cay over 2.400 meter aan ongerept zandstrand.

In november 2019 zal Ocean Cay Island toegankelijk zijn voor MSC Cruises-gasten om het beste te ervaren dat het Caribisch gebied te bieden heeft.

Ocean Cay MSC Marine Reserve Island Welcome Pavillon

Wat is er te doen op Ocean Cay Island?

Mocht u nog niet genoeg plezier of ontspanning beleeft hebben op uw MSC cruiseschip, dan is het zeker een aanrader om het eiland uitgebreid te ontdekken. De prachtige stranden beschikken over ligstoelen, parasols en bungalows om optimaal te kunnen genieten van de mooiste aragoniet zandstranden ter wereld. Met een oase aan rust kunt u ook profiteren van de diensten van de MSC Aurea SPA, waarbij u zich laat verwennen door lichaams- en gezichtsbehandelingen. Alle schoonheidsproducten zijn tevens ook milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar.

Toch liever uw adrenaline aanwakkeren? Ocean Cay biedt verschillende mogelijkheden voor watersportactiviteiten, waaronder snorkelen, kajakken, waterfietsen, duiken en andere wateractiviteiten en strandspellen voor het hele gezin. Van sporttoernooien, danslessen tot live muziek; niets is te gek op Ocean Cay. Er is natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om terug te gaan naar uw MSC cruiseschip, waar alle faciliteiten gewoon geopend blijven.

Snorkling

Naast alle culinaire hoogstandjes tijdens uw cruise, moet u natuurlijk ook de lokale en bovenal authentieke gerechten hebben geprobeerd. Bahamaanse klassiekers, zowel heerlijke hapjes als verfrissende drankjes, worden geserveerd bij het Seakers Buffet en de Springer’s Bar. Ook voor de kinderen is er een ruime variatie aan eten, drinken en natuurlijk ijsjes op het eiland.

Neem de herinneringen van het eiland met u mee bij één van de souvenirshops waar u onder andere cadeaus met het animo van de natuur voor volwassenen en kinderen kunt vinden. Vergeet alleen geen contant geld mee te nemen wanneer u authentieke Bahamaanse kunst koopt op de Bahamian Straw Market. Er is ook nog een gevarieerd aanbod aan MSC producten in de MSC Logo Shop.

Het hoogtepunt van Ocean Cay is misschien wel de mogelijkheid om op de meest romantische en memorabele manier een ceremonie te organiseren om bijvoorbeeld uw geloftes nogmaals uit te spreken, of zelfs te trouwen! Het is namelijk realiseerbaar om één van de twee kleinere eilanden af te huren om er vervolgens met maximaal 30 gasten gebruik van te maken, inclusief een privéboot, ligbedden, eten en drinken en een tent. Wat ook niet onbelangrijk om te weten is dat alles op Ocean Cay MSC Reserve, van de SPA tot de watersporten, overeen komt met de milieufilosofie van het eiland.

Ocean Cay North and South Beach

MSC Cruises naar Ocean Cay Island

Er zijn drie MSC cruiseschepen die koers zullen zetten naar Ocean Cay Island. De MSC Seaside met 8 restaurants, 17 bars en 27 entertainment gebieden beschikt onder andere over een glazen loopbrug waar u een spectaculair uitzicht heeft op zee vanaf het 16e dek. Een van de grootste en meest interactieve waterparken op zee bevindt zich op de MSC Seaside, met waterpret en spel voor het hele gezin.

Het entertainment is eveneens van hoog niveau op de MSC Meraviglia, waar u zich kunt laten verbazen door de grandioze en spannende shows van Cirque du Soleil die uniek zijn voor MSC. Er is ook ruimte om rustig te socializen met uw medereizigers in de Galleria Meraviglia, een 96 meter lange promenade aan boord van de MSC Meraviglia. Ze is met haar 330 meter lengte in totaal ook het 5e grootste cruiseschip ter wereld.

Aan boord van de MSC Divina, geheel in stijl en met de elegantie van de gouden eeuw, biedt de MSC Yacht Club extra voorzieningen zoals een butlerservice en bijzondere kunstwerken. Naast verassingen voor uw smaakpapillen, worden er ook talloze behandelingen aangeboden zoals een aroma- of chromotherapie, een bezoek aan een Turks stoombad of een Thalasso behandeling.

MSC Divina

MSC Cruises beschikt over 17 andere moderne schepen die u naar talloze prachtige bestemmingen brengt over de hele wereld, waaronder de Caribbean. Er zijn genoeg redenen om er even heerlijk tussenuit te knijpen, en wat is er nou unieker om intens te kunnen genieten tijdens uw cruise én op het privé eiland Ocean Cay MSC Marine Reserve? Wat zou u graag willen ondernemen op Ocean Cay? Laat het weten in de reacties!

Dreamlines helpt u met het plannen van uw droomvakantie met MSC Cruises. Blader door onze beste cruise deals op onze website en boek direct online. Als u hulp nodig heeft of meer informatie wenst te hebben, bel dan onze cruise-experts op 020 220 41 41



Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *