Het plannen van een Kerst cruise; we zijn er vroeg bij dit jaar!

Thuisblijven tijdens de feestdagen is een traditie, of toch niet? Mocht u genoeg hebben van koken, schoonmaken en uw uitgebreide familie die over de vloer komt, is een cruise wellicht de perfecte manier om te ontsnappen aan de monotone rituelen en de ideale gelegenheid om dit jaar iets avontuurlijks te doen zonder de feestelijke sfeer uit het oog te verliezen.

Hier vindt u een aantal tips en trucjes om uzelf klaar te stomen voor het kiezen, boeken en genieten van uw kerst en nieuwjaar aan boord!

Wie gaat er mee?
Om de perfecte reis speciaal voor u en uw behoeftes te vinden, moet u eerst nadenken over hoeveel mensen en welke mensen er bij uw feest aanwezig zullen zijn.

Als u met kleine kinderen reist, zult u een groter schip met veel activiteiten, kinderopvang en plezier voor alle leeftijden willen hebben.

Als u een mix van kinderen en volwassenen in uw gezelschap heeft, zal een middelgroot schip beter bij u passen omdat er minder gezinsprogramma’s zullen zijn en er een betere sfeer is voor volwassenen om elkaar te ontmoeten en mee te socializen.

Als luxe is waar u naar op zoek bent, met een hoge kwaliteit van dineren, uitstekende entertainment en een luxueuze omgeving, zoek dan naar kleinere schepen. Er zijn vaak minder kinderen (soms alleen volwassenen) en minder dan 950 passagiers, wat zorgt voor een romantische sfeer.

Bestemmingen 
Wilt u ontsnappen aan het koude weer door te gaan zonnebaden, of bent u op zoek naar avontuur in de kou? Als dat laatste is wat u zoekt, kijk dan eens naar enkele Europese Kerstmarkt rivier cruises, waar u langs rivier de Rijn in Duitsland naar Frankrijk vaart en de historische hoofdsteden van Oostenrijk en Hongarije kunt bezoeken. Stop bij de beroemde kerstmarkten en warm uzelf op met een heerlijk warm glaasje glühwein, luister naar kerstliederen en duik in de lokale cultuur.

Top tip: voor de beste prijzen, boekt u uw cruise vroeg. Of, als u flexibel en spontaan bent, kijk dan naar de last-minute deals! 

Om zeker te zijn van een ‘witte kerst’, gaat u naar IJsland, waar u een mysterieus en onbedorven land kunt ontdekken vol ongelooflijke natuurlijke schoonheid en adembenemende landschappen.

Top tip: boek in het gunstigste geval een pakket deal met inbegrepen vluchten.  

Mocht u toch de kou willen ontvluchten, dan zijn de Caribische eilanden de bestemming voor u. Verken de mooiste eilanden en wees zo ontspannen of nieuwsgierig als u maar wilt. Bezoek de lokale markten, dineer in de lokale keuken, rust uit op gouden stranden, zwem in de warme zee en geniet van een stressvrij leven!

Als u de andere kant van de wereld wilt verkennen, kijk dan eens naar cruises vanuit Azië en dompel uzelf onder in een unieke cultuur, warm weer, geweldige natuur en bloeiende steden. Of wat dacht u van Australië met ongerepte stranden, weelderig groen en uniek wild leven.

Kerst gerelateerde activiteiten, eten en feestdagen 
Elke rederij en elk schip geven hun eigen draai aan kerst en hebben hun eigen agenda om de feestdagen te vieren. Wees voorbereid op sensationele creaties; cruisemaatschappijen versieren het schip volgens de normen van de kerstman. U zult zeker wat kerstmannen tegen komen, wellicht een paar elfjes en enkele maretakken om de hoek. En, als u geluk heeft, kunnen uw kinderen zelfs kerstcadeaus persoonlijk van de kerstman op kerstochtend ontvangen!

Zorg ervoor dat u de geplande evenementen bekijkt om te zien aan welke activiteiten u zou willen deelnemen; van feestelijke ambachten tot kerstverhalen beleven door middel van zang en toneel, het is echt de perfecte ervaring voor de hele familie. Doorgaans vindt u diners met een feestmenu die een breed scala aan eten en drinken bieden. Van kalkoen, peperkoekhuizen tot kerstpudding met alles er op en er aan – en dat allemaal zonder achter het fornuis te hoeven zwoegen!

Optredens en live-entertainment zijn gebruikelijke hoogtepunten voor de meeste cruises, en er is geen uitzondering voor Kerstmis en Nieuwjaar! Als u op een groter schip vaart, wordt u hoogstwaarschijnlijk een Broadway-kwaliteit kerstshow en verschillende spectaculaire lichtshows aangeboden.

Het feestelijke plezier vindt niet alleen aan boord plaats; u kunt ook deelnemen aan lokale festiviteiten wanneer het schip aan land gaat. Doe mee met festiviteiten en lokale tradities, waar u ook stopt!

Doe alvast een beetje onderzoek naar de online afbeeldingengalerij van het schip, bekijk reviews en foto’s van gasten, zodat u precies weet waar u zich voor aanmeldt en zodat u de perfecte cruise kunt vinden naar uw wensen.

Wees voorbereid 
De inhoud van uw garderobe zal afhankelijk zijn van het weer van uw bestemming, maar er zijn een aantal essentiële dingen die u niet mag vergeten. Bekijk hier onze ‘what to pack’ gids:

De meest speciale evenementen tijdens het cruisen zijn de formele diners en het entertainment in de avond. Zorg ervoor dat u uw beste zondagse kleren meeneemt voor meet-and-greets met de scheepsbemanning, de kapitein en een speciaal diner.

Wanneer het op cruisen tijdens de Kerst aankomt, zorg dan voor een speciale feestdag outfit, of het nu gaat om een eenvoudige kerstrui, kerstmuts of een full-on kerstpak! Er zijn thema-dansen, entertainment en diners met kerstthema om van te genieten, dus zorg ervoor dat u er op u best uitziet!

Wat de cadeautjes betreft, houdt rekening met de ruimte die het in uw koffer in beslag zal nemen, maar ook voor de persoon die het geschenk ontvangt! De cruise zelf is vaak al het geschenk op zich, dus een klein cadeautje is misschien de perfecte manier om elkaar nog eens extra te verassen. U hoeft zich geen zorgen te maken wanneer u vergeten bent om te winkelen voor uw vertrek, er zijn enkele winkelmogelijkheden aan boord en natuurlijk tijdens de stoppen bij uw bestemmingen.

Aangezien de belangrijkste ruimtes spectaculair worden ingericht, waarom zou u dan niet ook uw eigen hut feestelijk versieren? Als u in uw geval extra ruimte heeft, neem dan misschien een kleine kerstboom en een paar lichtjes mee, of een krans om het nog een beetje magischer te maken. Als het niet meer in u koffer past zijn er nog genoeg mogelijkheden om tijdens uw reis een aantal feestelijke souvenirs te kopen!

Jamie: “Kerstmis is een geweldige tijd van het jaar om een cruise te maken, de schepen zijn allemaal uitgedost met slingers, twinkelende lichtjes en kerststerren. De spa’s aan boord zijn een perfecte gelegenheid voor wat rust en ontspanning tijdens deze drukke tijd van het jaar. 

Gedurende mijn feestelijke cruise aan boord van de Queen Elizabeth werden gasten betoverd door het aan boord aanwezige peperkoek dorpje in de grote Queen’s Room, een plek waar velen van ons genoten van een luxe Afternoon Tea. De tijd van Kerstmis is immers een geweldig excuus om te genieten en cruises bieden de meest aantrekkelijke menu’s en verleidelijke traktaties de hele dag door.



Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *