Ocean Cay, een uniek eiland in de Caribbean!

Het Ocean Cay MSC Marine Reserve project werd op 17 december 2015 officieel gestart. Op die dag werd tussen Perry Gladstone Christie, de huidige minister van de Bahama’s, en Pierfrancesco Vago, MSC Cruises Executive Chairmam, de 100-jarige huurovereenkomst getekend.

De officiële ceremonie die de start van de werkzaamheden aangaf, is gehouden op 16 januari 2017. Uiteindelijk moet het eiland worden teruggebracht naar haar oorspronkelijke ongerepte staat.

MSC zal ruim $200 miljoen in het project investeren zodat er een bloeiende en natuurlijke oase ontwikkeld kan worden. De investeringen zijn onderdeel van MSC Cruises’ ambitieuze 9 miljard investeringsplan.

Hoe gaat het eruit zien?
Ocean Cay ligt ongeveer 32 kilometer ten zuiden van de eilandengroep Bimini en 105 kilometer ten oosten van Miami, Florida. Het eiland heeft een oppervlakte van 38,5 hectare en heeft in totaal 3.500 meter kustlijn. Er is ruim 2.400 meter aan ongerept strand. Tevens zijn er een aantal van de mooiste aragoniet zandstranden ter wereld.

Uiteindelijke moet het plan ervoor zorgen dat er nieuw koraal wordt aangetrokken. In totaal zal MSC Cruises meer dan 80 verschillende inheemse bomen, grassen, struiken en bloemen op het eiland planten om hiermee de oorspronkelijke habitat van het eiland te herstellen. Tevens zal er in Nassau, de hoofdstad van de Bahama’s, een bemanningsschool worden opgericht om lokale arbeidskrachten op te leiden zodat de Bahamaanse werkgelegenheid bevorderd wordt.

Ocean Cay MSC Marine Reserve

Het vermaak gedurende uw bezoek
MSC zal een speciale pier bouwen die ervoor gaat zorgen dat gasten direct vanaf het schip op het eiland kunnen stappen. U kunt zich hierdoor erg gemakkelijk tussen beide locaties verplaatsen.

Er zal non-stop livemuziek en entertainment in het amfitheater worden aangeboden. Ook zal er een Bahamaans dorp gebouwd worden met een overvloed aan restaurants en bars waar lokale specialiteiten worden aangeboden zodat u heerlijk kunt dineren en naborrelen. Tevens zullen alle faciliteiten op het schip toegankelijk blijven.

Overdag kunt u zich vermaken met de vele watersporten en strandspelletjes. Ook wordt er een speciale tokkelbaan over het hele eiland gebouwd. Daarnaast komt er een lagune waar u heerlijk tot rust kunt komen. Wanneer u een gast bent van de MSC Yacht Club heeft u zelfs de mogelijkheid om gebruik te maken van de exclusieve noordwestelijke hoek van het eiland. Dit stuk strand zal verschillende privé bungalows huisvesten en massagehutten aanbieden.

De eerste schepen van MSC Cruises zullen in 2018 voor het eerst een stop gaan maken bij het Ocean Cay MSC Marine Reserve.

 

 

 Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *