Is het de moeite waard om drankpakketten aan te schaffen voor uw cruise?

Als u zich afvraagt of het de moeite waard is om een drankpakket voor uw volgende cruise te boeken, hangt dat antwoord af van verschillende aspecten waarmee u rekening moet houden. Het team van cruisespecialisten van Dreamlines heeft alle informatie verzameld die u moet weten om te berekenen of een drankpakket in uw geval economisch zinvol is!

Voordat u de opties van uw favoriete cruiselijn analyseert, zijn er enkele vragen die u zich waarschijnlijk stelt over drankpakketten op cruises:

Moet ik voor elke dag van mijn cruise een drankpakket aanschaffen?

Drankpakketten kunnen alleen worden gekocht voor de gehele duur van de reis. Het is niet mogelijk om een pakket alleen voor specifieke zeedagen te kopen. Dus als uw cruiseschema vele dagen aan wal heeft en u van plan bent om iedere havenstad te bezoeken, dan is een drankpakket misschien niet ideaal voor u omdat u zeer beperkte tijd heeft om ervan te genieten. Als u elke dag om 17.00 uur terugkomt van uw excursie aan wal, zult u dineren en heeft u nog maar een paar uur om van uw drankjes te profiteren. Bereken of u tijdens deze beperkte periode voldoende kunt drinken om het break-even punt van een investering in een drankpakket te bereiken.

Kun je drankpakketten delen tijdens een cruise?

Hetzelfde drankpakket moet worden gekocht voor alle reizigers in dezelfde hut. De enige uitzonderingen op deze regel zijn kinderen jonger dan 3 jaar oud (die geen pakket hoeven te kopen) en passagiers tussen 3 en 17 jaar oud, die in dat geval het niet-alcoholische drankpakket moeten aanschaffen. Dat gezegd hebbende, moet u eigenlijk berekenen hoeveel drankjes uw hele hut ongeveer zal verbruiken tijdens de cruise. Als u met uw echtgenoot reist, die niet zo veel drinkt, mag u GEEN alcoholisch pakket voor u kopen en een niet-alcoholisch pakket voor hem. In dit geval, hebben jullie beiden hetzelfde alcoholische pakket nodig. Als u een zware drinker bent die reist met een ouder familielid – die nauwelijks een glas wijn drinkt tijdens het diner – is het misschien niet de moeite waard om alcoholische pakketten voor de hele hut te kopen.

U kunt ook geen drankpakketten delen met mensen uit een andere hut. Dit wordt strikt gehandhaafd door alle cruisemaatschappijen om te voorkomen dat mensen drankjes delen met hun nieuwe cruisevrienden. Sommige cruisemaatschappijen beperken zelfs het aantal van 2 drankjes per bestelling.

Mag ik aan boord gaan met mijn eigen drank?

Het is ten strengste verboden om met drankjes aan boord te gaan (op een inscheping dag of op een andere dag). Zelfs water is niet toegestaan. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt door vóór de inscheping contact op te nemen met de cruisemaatschappij met betrekking tot specifieke voedingsomstandigheden of speciale babybehoeften.

Als u een speciale fles wijn heeft die u wilt openen om een speciale gelegenheid tijdens uw reis te vieren, verlenen de meeste cruisemaatschappijen een uitzondering. Op de inscheping dag mogen gasten maximaal twee flessen persoonlijke wijn of champagne per passagiershut meenemen (maximaal 750 ml elk) in hun handbagage. Deze flessen kunnen tijdens de cruise worden geconsumeerd, maar als u ervan wilt genieten in één van de scheepsrestaurants of -bars, worden kurkkosten in rekening gebracht (die normaal ongeveer US $ 15 per fles kosten). Anders kunt u ze zonder kosten in uw passagiershut drinken. Belangrijk: deze vergoeding geldt alleen voor wijn en champagne en kan niet worden vervangen door sterke drank of bier!

Maak u zich geen zorgen als u de geweldige rum distilleerderijen in het Caribisch gebied bezoekt of de kans om een paar flessen mediterrane wijn mee naar huis te nemen, niet wilt missen. U kunt altijd alcoholische dranken kopen, maar tegen de tijd dat u terugkeert met die flessen aan boord, worden ze door het schip opgeslagen en op uw laatste dag in uw passagiershut afgeleverd. Deze kunnen namelijk niet aan boord worden geconsumeerd.

Waar moet ik op letten als ik mijn eigen drankverbruik in moet schatten?

 • Schat hoeveel drankjes u waarschijnlijk zult nemen op zeedagen, wat veel meer is dan de dagen dat u aan land gaat. Vergeet niet dat u waarschijnlijk wat tijd aan het zwembad doorbrengt, 2 goede maaltijden eet, deelneemt aan groepsactiviteiten en deelneemt aan entertainmentshows, die zeer uitnodigend zijn voor een drankje!
 • Als u privé-eilanden bezoekt, zoals Coco Cay van Royal Caribbean of Ocean Cay van MSC, tel ze dan als een zeedag, omdat u uw drankpakket ook op die eilanden kunt gebruiken. Er zijn echter enkele uitzonderingen, zoals Harvest Cay van NCL, waarbij u het drankpakket NIET kunt gebruiken alsof u aan boord bent.
 • Vergeet niet dat de laatste dag van de cruise als een “dag” voor het drankpakket geldt, maar u zult zeer vroeg in de ochtend uitstappen (normaal voor 10.00 uur). Het is waarschijnlijk dat u die dag geen tijd heeft om alcoholische dranken te consumeren!
 • Als u een wijnliefhebber bent en niet van plan bent om cocktails of likeur te drinken tijdens uw cruise, bieden de meeste cruisemaatschappijen wijnpakketten. U kunt vier, vijf of zes wijnflessen kopen voor de duur van uw cruise, bijvoorbeeld om betere prijzen te krijgen naarmate u meer wijnen aan het pakket toevoegt. De wijnen kunnen worden genuttigd tijdens maaltijden in elk restaurant of op elk moment van de dag in de bars. Als de hele fles niet in één keer klaar is, bewaart de ober deze en kunt u de rest van de fles altijd op een ander tijdstip bestellen. Flessen die niet open zijn geweest, kunnen ook mee naar huis worden genomen.
 • Houd er rekening mee dat de drankpakketten alleen wijn per glas aanbieden, niet per fles, beperkt tot slechts enkele soorten en merken. Dus als u een wijndrinker bent, zou een specifiek wijnpakket de beste optie zijn.

Wat zijn de voordelen van het boeken van een drankpakket?

 • Drankpakketten zijn eenvoudig te gebruiken: bestel gewoon uw drankje, swipe uw kaart en proost! Geen handtekeningen, geen wachten en geen zorgen.
 • Het is stressvrij, u hoeft niet te bedenken of u nog geld heeft voor een nieuw drankje of niet.
 • Het maakt ook het afstemmen van uw rekeningoverzicht aan het einde van de reis een fluitje van een cent, omdat er niet veel dranktransacties zijn.
 • Vooruit betalen breekt uw cruisekosten. Vergeet niet dat u misschien ook uitgaven aan wal hebt, souvenirs, casinorekeningen, specialiteitenrestaurants…
 • Sommige cruisemaatschappijen, zoals MSC of Costa, brengen geen verplichte servicekosten van 15% in rekening als u uw drankpakket vóór het inschepen boekt. Als u besluit om uw drankpakket aan boord te kopen, moet u deze vergoeding wel betalen.
 • Drankpakketten die u aan boord hebt gekocht, moeten worden betaald in de officiële valuta van het schip (US Dollar of Euro, afhankelijk van de bestemming). Als u uw pakket vooraf koopt, kunt u in uw eigen valuta betalen.

Drankprijzen per cruiselijn

Om het break-even punt voor de drankpakketten te berekenen, hebben we de prijzen voor individuele drankjes van elke cruiselijn geanalyseerd. De hieronder getoonde prijzen zijn exclusief de verplichte fooi vastgesteld door elke cruisemaatschappij. Prijzen kunnen variëren per schip, bestemming, lengte van de cruise en – het belangrijkste – ze kunnen elk seizoen worden verhoogd. Daarom vertegenwoordigen deze prijzen slechts een schatting van wat u tijdens uw cruise kunt verwachten.

MSC Costa Royal Caribbean NCL
Gratis drankjes • Water bij het buffet
• Melk, koffie en sappen bij het ontbijt
• Water bij het buffet
• Melk, koffie en sappen bij het ontbijt
• Tap water
• Melk
• Koffie
• Thee en Ice tea
• Water met smaakjes
• Limonade
• Sappen bij het ontbijt
•Water
• Melk, koffie en sappen bij het ontbijt
• Ice tea
Fles bier US$ 4.10 – US$ 5.50 US$ 5.00 – US$ 6.50 US$ 6.95 – US$ 7.99 US$ 6.95

 

Glas wijn US$ 3.40 – US$ 14.40 US$ 7.00

 

US$ 9.00 – US$ 25.00 US$ 7.95 – US$ 17.95
Speciale kofie US$ 6.30 US$ 6.00 US$ 4.25 US$ 9.95
Frisdrank US$ 2.70 US$ 3.50 US$ 3.25 US$ 3.45
Water (500ml) US$ 2.10 US$ 3.00 US$ 2.25 US$ 3.25
Mocktails US$ 5.00 US$ 7.00 – US$ 7.50 US$ 7.00 US$ 8.00
Cocktails US$ 7.10 – US$ 12 US$ 7.50 – US$ 14 US$ 10.00 – US$ 13.00 US$ 10.95 – US$ 13.95
Likeur en sterke dranken US$ 6.10 – US$ 18 US$ 7.50 – US$ 15.50 US$ 7.00 – US$ 9.00 US$ 8.95 – US$ 19.95

MSC drankpakketten

Als u niet de Aurea Experience of een MSC Yacht Club-passagiershut hebt geboekt, kunt u één van de MSC-drankpakketten overwegen. Prijzen variëren afhankelijk van de vertrekhaven, wat betekent dat u uw drankpakket betaalt in de valuta van het schip. Als u het echter samen met uw hut boekt of op enig moment voorafgaand aan het inschepen wordt het in uw eigen valuta in rekening gebracht zonder de servicekosten.

Voor drankpakketten en voor elk aan boord gekocht drankje wordt 15% servicekosten in rekening gebracht. Deze vergoeding wordt niet door MSC in rekening gebracht als u uw pakket vóór het inschepen koopt.

Non alcoholic

Frisdranken, mocktails, flessen water en premium koffie kunt u onbeperkt consumeren met dit pakket, behalve in de specialiteitenrestaurants. U kunt ook softijs krijgen met dit pakket, wat meestal een hoogtepunt is voor kinderen. Prijzen voor dit pakket verschillen per leeftijd, dus het wordt duurder als je ouder bent dan 18 jaar, maar de inbegrepen drankjes blijven hetzelfde.

Easy

Het meest basic alcoholische pakket aangeboden door MSC omvat 1 biermerk (Skol, Miller Lite of Heineken, afhankelijk van de route), huiswijnen per glas, frisdranken, mineraalwater, klassieke warme dranken (cappuccino, café latte, warme chocolademelk , enz.) en een selectie basiscocktails (Caipirinha, Whiskey & Cola, Gin Tonic, enz.). U kunt genieten in alle bars en restaurants van dit pakket, behalve in de specialiteitenrestaurants.

Premium

Dit pakket bevat premium drankjes met een prijs tot US $ 12, zoals cocktails, sterke drank, likeuren en aperitieven die niet zijn opgenomen in het Easy-pakket. Het biedt ook een breder assortiment wijnen per glas, alle merken gebotteld en getapt bier, energydranken en premium koffie. Deze drankjes kunnen ook worden benut in de specialiteitenrestaurants, evenals over het hele schip.

Premium Plus

Geeft u toegang tot onbeperkte premium-drankjes over het hele schip, inclusief drankjes met prijzen van meer dan US $ 12 en drankjes uit de themabars. Dat omvat ook drankjes en eten uit de minibar en het roomservicemenu. U krijgt ook 30% korting als u wijn per fles wilt kopen.

Prijzen per dag (vertrek vanuit Zuid Amerika) Prijzen per dag (vertrek vanuit de VS) Prijzen per dag (vertrek vanuit Europa of de Emiraten) Break-even punt (het is de moeite waard als u minimaal..)
Niet alcoholisch pakket (3 tot 17 jaar) R$ 53

 

US$ 17

 

14 € 7 frisdrankjes op een dag
Niet alcoholisch (volwassen) R$ 80

 

US$ 29

 

19 €

 

2 mocktails, 2 premium koffie en 3 frisdranken per dag
Easy R$ 120 US$ 35 29 € 2 basic cocktails, 2 basic bier, 2 frisdranken en 2 glazen basic wijn per dag
Premium R$ 179 US$ 62 39 € 2 premium cocktails, 2 premium bier, 2 frisdranken en 2 glazen premium wijn per dag
Premium Plus R$ 209 US$ 79 55 € 2 premium cocktails, 2 premium bier, 2 frisdranken, 2 glazen premium wijn plus 1 premium likeur/spirit  van de Connoisseur’s Selection Menu per dag

Costa drankpakketten

Zelfs het meest basic drankpakket dat Costa aanbiedt, is al heel compleet en biedt een goede variëteit aan drankjes voor uw cruise. Ze hebben ook een geweldige optie voor diegenen die van plan zijn veel tijd aan wal door te brengen en alleen onbeperkt willen drinken tijdens de maaltijd.

Voor drankpakketten en voor elk aan boord gekocht drankje wordt 15% servicekosten in rekening gebracht. Costa brengt deze kosten niet in rekening als u uw pakket vóór het inschepen koopt.

Pranzo & Cena

Specifiek voor diegenen die alleen tijdens de maaltijd onbeperkt willen drinken. Het is perfect om zoveel glazen wijn te hebben tijdens het diner als u wilt, een koud biertje tijdens de lunch, evenals frisdranken en mineraalwater in elk restaurant.

Brindiamo

Dit is het meest basic drankpakket dat Costa aanbiedt, maar bevat al een breed scala aan likeuren, zoals gin, rum, wodka, tequila, grappa, whisky, cognac en bourbon, evenals aperitieven zoals Aperol, Campari en Martinis . De selectie cocktails omvat gin tonic, whisky cola, wodka tonic, wodka lemon, Bacardi Breezer en Cuba Libre. Cruises in Zuid-Amerika bieden Brahma en Skol als bieropties.

Piú Gusto

Als u een cocktailliefhebber bent, biedt dit pakket een breder scala aan opties: Frozen Margarita, Aperol Spritz, Piña Colada, Daiquiris, Caipirinha, Mai Tai, Bahama Mama en alle klassieke cocktails die u maar kunt bedenken. Wat betreft andere soorten dranken, verschilt het aanbod niet veel van het Brindiamo-pakket.

Interditore

Met het meest complete drankpakket heeft u toegang tot alle premium cocktails die op het schip worden geserveerd, inclusief de moleculaire en solide cocktails. Alle biermerken zijn beschikbaar, inclusief geïmporteerde merken zoals Corona, Estrella Damm, Nastro Azurro, Carlsberg en tarwebieren. Dit pakket biedt ook meer merken als het gaat om likeuren en aperitieven.

Prijzen per dag (Zuid Amerika) Prijzen per dag (Europa) Prijzen per dag (Caribbean en de VS)

 

Break-even punt (het is de moeite waard als u minimaal..)
Pranzo & Cena R$ 93.50 € 16.99 US$ 16.99 1 glas wijn tijdens de lunch en 2 tijdens het diner per dag
Brindiamo R$ 151.50 € 25.50 US$ 25.50 2 bier, 1 basic cocktail, 1 frisdrank en 1 glas basic wijn per dag
Piu Gusto R$ 168.50 € 28.50 US$ 28.50 3 cocktails per dag van US$ 9.50 per stuk
Interditore R$ 243.50 € 45.99 US$ 45.99 2 moleculaire cocktails, 1 premium mixed drankje and 2 premium bier per dag

Royal Caribbean drankpakketten

De kosten van de pakketten variëren afhankelijk van de klasse van het schip, de bestemming en de vertrekdatum. Het is niet mogelijk om een ​​drankpakket te kopen op hetzelfde moment dat u uw hut koopt. Deze kunnen pas achteraf worden toegevoegd wanneer u uw boeking beheert. Dat betekent dat de exacte prijs voor uw vakantie pas kan worden bepaald nadat u uw cruise hebt geboekt.

Servicekosten (18%) worden toegevoegd aan uw drankpakket (of u dit van tevoren of aan boord boekt) dat de fooi dekt voor alle drankjes die met het drankpakket zijn besteld.

Classic Soda pakket

Elk persoon ontvangt een Coca-Cola souvenirbeker en kan deze gebruiken om zijn beker op elke locatie rond het schip opnieuw te vullen met alle Coca-Cola frisdrankmerken, onbeperkt. Dit pakket is beschikbaar voor passagiers van alle leeftijden.

Refreshment pakket

Omvat alle niet-alcoholische dranken rond het schip:

 • Alle voordelen van het Classic Soda pakket
 • Alcoholvrije cocktails (mocktails)
 • Plat en bruisend water
 • Premium koffie en thee
 • Versgeperste sappen

Dit pakket is beschikbaar voor passagiers van alle leeftijden.

Deluxe pakket

 • Alle drankjes uit het Refreshment pakket
 • Wodka, Rum, Gin, Tequila / Mezcal, Whisky, Bourbon, Cognac
 • Binnenlandse, geïmporteerde en ambachtelijke bieren
 • Wijnen per glas (meest iconische)

Het pakket is exclusief cocktails van de super premium categorie van meer dan US $ 12. U ontvangt 40% korting op flessen wijn met een prijs tot $ 100 en 20% korting op flessen wijn boven $ 100. Dit pakket kan geboekt worden door passagiers ouder dan 18 jaar (of 21 jaar oud op cruises vanuit Noord-Amerika).

Prijzen per dag (varieert per schip/route) Break-even punt (het is de moeite waard als u minimaal..)
Classic Soda US$12.99 – US$15.00 4 – 5 frisdranken per dag
Refreshment US$29.00 – US$38.00 4 – 5 frisdranken plus 2 – 3 mocktails per dag
Deluxe US$63.00 – US$89.00 3 – 4 premium cocktails, 2 – 3 glazen wijn en 1 bier per dag

Holland America Line drankpakketten

Holland America Line biedt een ruime keuze aan drankpakketten en drankkaarten aan, welke u voor uzelf kunt gebruiken maar ook als geschenk kunt geven. Gasten kunnen losse artikelen, wijnpakketten of handige drankkaarten (voor alcoholische en niet-alcoholische en frisdranken) kopen.

Bij de aankoop van een drankenpakket wordt er automatisch 15% servicekosten in rekening gebracht. Sommige pakketten, zoals de Signature- en Elite-pakketten hebben een dagelijkse limiet van 15 alcoholische dranken, die alle alcoholische dranken omvat met een menuprijs van USD 15 of minder (Elite-drankpakket) of USD 11 of minder (Signature-drankpakket).

Coca-Cola pakket voor US$8.00 per gast per dag

Het Coca-Cola pakket bestaat uit onbeperkte frisdranken per persoon per dag. Met het Coca-Cola Freestyle-programma kunt u genieten van meer dan 100 unieke Coca-Cola smaken! Het Freestyle-programma kunt u gebruiken op de Koningsdam en de Nieuw Statendam.

Quench-pakket (non-alcoholisch) voor US$17.95 per gast per dag

Met het non-alcoholische Quench-pakket lest u uw dorst met een onbeperkte variëteit aan premium koffie, sappen, Coca-Cola producten, mocktails, Red Bull en flessen water van 500 ml en minder.

Evian Waterpakket voor US$24 of US$42 per gast per dag

Hierbij kunt u kiezen uit 12 of 6 literflessen Evian water voor in uw hut.

Signature-pakket voor US$54.95 per gast per dag

Het Signature-pakket bevat alles van het Quench-pakket, met premiumbieren, sterke dranken, cocktails en wijn per glas voor 11 USD en minder.

Elite-pakket voor US$59.95 per gast per dag

Alle voordelen van de Quench- en Signature-pakketten en meer. Met het Elite-pakket kunt u genieten van alle items op het drankenmenu van USD 15 en minder, inclusief de Dale DeGroff’s Original Cocktails.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *