WAAROM EEN CRUISVAKANTIE?

Heb jij ook vaak de zomer in je bol? Er is ook niks beters dan op zonvakantie gaan. Maar na een jaar vol stress, hoop je dat vakantie de stress vermindert. Wanneer je denkt van de stress af te zijn, dan begint het weer bij het boeken van een nieuwe vakantie. Vaak stel je jezelf de vragen, waar ga ik heen? Wat ga ik doen? Hoe kom ik er?

Veel soorten vakanties liggen voor het oprapen. Veel mensen huren liever iemand in die de vakantie van begin tot eind voor hun in elkaar zet, voor minder vakantie stress. In de afgelopen jaren maakt deze markt een groei door. Deze markt is er tegenwoordig ook voor het cruisen.

Alle soorten cruises zijn tegenwoordig te verkrijgen, u hoeft eigenlijk alleen maar het schip en de bestemming uit te kiezen. Verder is het al bijna helemaal geregeld. Wil je op avontuur, wil je relaxen, liever alleen op vakantie, thema cruises met of zonder de familie, het kan allemaal!

Maar waarom heeft cruisen ineens zo’n sterke marktgroei? DREAMLINES heeft de zes voornaamste redenen op een rijtje gezet.

Waarde
Cruisen is erg waardevol voor het budget van een vakantieganger. Dit komt doordat er veel extra’s toegevoegd kunnen worden in het vakantiepakket. Denk hierbij aan een overheerlijk spa-bezoek op een van de cruiseschepen. Vaak worden de wensen van de passagiers gelijk vervuld. Een andere extra die toegevoegd kan worden is de transport en/of accommodatie. Mocht je als cruiser dus ooit een vlucht moeten boeken, een auto moeten huren of een hotel willen boeken? Dit kan vaak allemaal voor u geregeld worden. Mocht je geen auto willen huren maar gewoon de gehele vakantie op het schip blijven, dan kan dat natuurlijk ook. De Norwegian Cruise Line bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat elke passagier zich niet kan vervelen. Shows, zonnedekken en belastingvrij shoppen zijn faciliteiten die deze rederij aanbiedt.

All-In-One Vakantie
Er zijn maar weinig soorten vakanties die een volledige ervaring aanbieden. Natuurlijk zijn er vliegvakanties naar warme resorts die een all-inclusive aanbieden, maar dan heb je natuurlijk nog niet alles. Met cruisen krijg je werkelijk alles-in-een. Wil je graag meerdere bestemmingen hebben in jouw vakantieplan, zonder steeds met koffers te sjouwen? Elke dag een ander restaurant uitproberen? Genieten van een spetterend nachtleven? Comedyshows of live bands bezoeken? Het zit er allemaal bij op een cruiseschip. Alles is op loopafstand. Ook is er de mogelijkheid om aan wal te gaan bij een tussenstop, zelfs hier helpt de rederij je mee. Neem als voorbeeld de Holland America Line. Hier zijn getrainde reisgidsen aan het werk die ervoor zorgen dat Google Maps niet eens geopend hoeft te worden op de smartphone.

De familie vakantie
Cruisen biedt enorm veel opties aan voor families om samen te verblijven, terwijl je toch van een andere soort vakantie geniet dan bijvoorbeeld je kinderen. Veel cruises focussen zich nu dan ook op een vakantie ervaring voor de gehele familie. Het biedt voor de kinderen bepaalde faciliteiten die speciaal voor hen ontworpen zijn, tegelijkertijd kunnen de ouders genieten van hun vrije tijd. Naast het apart genieten van de vakantie, is er ook genoeg ruimte om samen met de kinderen te genieten. Royal Caribbean International biedt veel activiteiten aan voor de gehele familie. De fantastische filmproducent DreamWorks biedt een ervaring om niet te vergeten. Zo kunnen de ouders en hun kinderen bijvoorbeeld een meet n’ greet hebben met bijvoorbeeld KungFu Panda en andere filmsterren.

Vertroeteling
Sinds dat relaxen en genieten erg vaak het doel is van een vakantie, is vertroeteld worden op een cruiseschip een erg goede keus. Wil je genieten van een overheerlijke massage, lekker in de zon liggen aan het zwembad, iemand die op je kinderen let, spa behandelingen of jacuzzi’s of andere luxe verwennerij? Dan ben je bij bijna elk cruiseschip bij het juiste adres. Na erg veel verwend te zijn in het restaurant, in de spa of ergens anders op het schip wordt er vaak teruggekeerd naar de hut. Maar hier gaat het juist verder, de luxe van het schip is juist terug te vinden in de thuisbasis van de passagiers. Daarnaast staan de bemanningsleden 24 uur per dag klaar om alle passagiers van dienst te zijn.

Veelzijdige bestemmingen en schepen
Het is te discussiëren of dit nou de belangrijkste reden is om te cruisen. Maar voor veel cruisers is dit toch erg belangrijk. Een cruise staat erom bekend dat het je veel dingen van de wereld laat zien. Tijdens een cruise worden veel verschillende plekken bezocht. Zo kan er van te voren worden gekeken naar het vaarschema. Maar het belangrijkste is het plezier en de ervaring die het schip biedt. Er zijn zo veel verschillende schepen waar uit gekozen kan worden. Elk schip zorgt voor een andere ervaring.

Het eten
Het buitenlands eten is het allerbelangrijkste wat er is wanneer er landen bezocht worden. De meeste rederijen hebben top chefs aan boord van hun schepen. Het is eigenlijk altijd zo dat deze chefs prestigieus en zeer culinair zijn opgeleid. Bijvoorbeeld, Georges Blanc, een wereldberoemde chef-kok uit Frankrijk is de belangrijkste chef kok bij de rederij Carnival Cruise Lines. Het fijne is ook nog dat de meeste schepen een diversiteit hebben aan restaurants. Tijdens je verblijf op het schip, heb je de foodindustrie in China, Brazilië, Amerika en misschien nog wel veel meer landen bezocht.

Veel mensen kiezen voor cruises vanwege de waarde, de all-in-one sfeer, het is familievriendelijk, de vertroeteling en het eten. Gezelligheid, diversiteit en nieuwe ervaringen staan nou eenmaal hoog op het lijstje wanneer er gekozen wordt voor een bepaald soort vakantie. Het maakt niet uit wat je kiest, een cruise is van grote waarde, het biedt rust en comfort en het eten is geweldig. Ten slotte bezoek je meerdere unieke locaties tijdens uw cruisevakantie. Heb jij een andere reden om te kiezen voor een cruise vakantie? Laat het ons weten via Twitter en Facebook.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *