Holland America Line – Savor The Journey

De Holland America Line

Nog nooit gecruiset met de Holland America Line? Je weet niet wat je mist. De Holland America Line  bestaat al ruim 140 jaar en is een waar begrip in de cruisewereld. Maak een keuze uit 500 afvaarten, 400 fascinerende bestemmingen, culinaire restaurants, 14 elegante middelgrote schepen en buitengewone excursies. De Holland America Line biedt een droomcruise voor iedereen!

Een introductie
De Holland America Line heeft haar oorsprong in Rotterdam waarvandaan zij een scheepsvaartverbinding onderhield tussen Nederland en Amerika. Nu is de Holland America Line een wereldberoemde rederij die bekend staat om haar uitstekende service en luxe aan boord.

Collega’s van de Holland America Line

De Holland America Line heeft verschillende partners met wie zij samenwerkt. Er zijn een aantal partners aan boord van de schepen, maar ook op het vaste land. Cruiseliefhebbers kunnenAussenansichtIII bijvoorbeeld een affiche van de Holland America Line die uit 1929 stamt bewonderen in het Rijksmuseum.

De Holland America Line heeft een samenwerking met AFAR Media. Dit zijn reis experts die cruisers helpen om hun vakantie samen stellen. Ook voorziet AFAR Media de website van Holland America Line van ‘destinatiegidsen’ voor alle beschikbare havens en van informatie over cruisen op zich.

Utrip Software zorgt ervoor dat alle gasten op maat kunnen genieten van de ervaring die Holland America Line biedt. Door het selecteren van de juiste route kan de software van Utrip beslissen wat de beste keuzes zijn voor de cruiser. Met de nieuwe samenwerking van de Holland America Line en Utrip kunnen de bezoekers van de website van de Holland America Line de meest uitgebreide en interactieve persoonlijke ervaring ontdekken.

Ten slotte heeft de Holland America Line ook een erg fascinerende partner, namelijk de BBC. Ook wel bekend van de TV. De samenwerking zal specifiek zijn met het award-winnende BBC Earth, om wereldse plezier en feitelijke entertainment aan boord te brengen van de hoogwaardige vloot. De innovatieve en adembenemende programmering zal de gasten dichter bij de oceaan en de natuurlijke wereld brengen door middel van baanbrekende concerten, films, shows en activiteiten voor kinderen en thema-cruises.

De vloot van Holland America Line
De huidige vloot van de  Holland America Line bestaat uit 14 schepen. De schepen van de Holland America Line varen naar de meest indrukwekkende gebieden van de wereld, zoals de Caraïben, Alaska, Europa, Zuid-Amerika, het Panamakanaal, Australië en Azië. Eigenlijk vaart de gehele vloot naar alle zeven continenten van onze aardbol. De schepen binnen de vloot van de Holland America Line kunnen onderverdeeld worden naar klasse:

Het ms Prinsendam is het kleinste schip van de vloot. Hier kunnen ook het minst aantal passagiers op. Dit schip behoort tot ‘The Elegant Explorer’ klasse. Ondanks dat dit schip maar ruimte heeft voor 835 passagiers, heeft het ms Prinsendam het extrinsieke voordeel dat het ingericht is als een klassiek jachtschip met de ruimte van een cruiseschip. Ook kan men met dit schip de meest ongerepte natuur van de wereld bewonderen.

Het ms Maasdam, ms Veendam en ms Zaandam zijn de iets kleinere en oudere schepen. Het ms Maasdam en ms Veendam behoren binnen de vloot tot de ’S-Klasse’. Het ms Zaandam behoort tot de ‘R-Klasse’. Deze schepen zijn zo ontworpen dat er gemiddeld meer ruimte is per gast.
HAL_VO_AtSea
Het ms Amsterdam, ms Rotterdam en ms Volendam zijn middelgrote schepen. Alle drie de schepen behoren tot de ‘R-Klasse’. Deze schepen dragen de nieuwste scheepbouw technologie en er is een duidelijke artistieke en gepersonaliseerde touch terug te vinden aan boord.

Het ms Noordam, ms Oosterdam, ms Zuiderdam en het ms Westerdam zijn middelmatige tot grote schepen. Deze schepen behoren tot de ‘Vista-Klasse’. Deze vier schepen zijn genoemd naar de vier koersen van het kompas en zijn groter en luxer dan hiervoor genoemde klassen.

Het ms Eurodam, ms Nieuw Amsterdam en het ms Koningsdam zijn de grootste en nieuwste schepen van de rederij. Het ms Eurodam en het ms Nieuw Amsterdam behoren tot de ‘Signature-Klasse’. Het schip dat in 2016 geïntroduceerd gaat worden, het ms Koningsdam, is het vlaggenschip van de nieuwe ‘Pinnacle-Klasse’.

ZU_LidoPoolHet innerlijk van het schip
Iets wat zeker niet vergeten moet worden, is de luxe waar alle passagiers in verblijven tijdens een cruise. Op alle schepen is er keuze uit een breed scala aan hutten. Op de meeste schpeen kan er gekozen worden uit een Interior, Ocean-View, Vista Suite of Neptune Suite en op het ms Rotterdam is er nog een additionele keuze, de Lanai hut. Ook is er op de schepen van de rederij enorm veel te beleven. Van theaters tot zwembaden en van spa’s tot aan bars en lounges. De veelzijdigheid van de activiteiten aan boord is ongekend.

Header-image-331x220px

Waarom kiezen voor de Holland America Line
De Holland America Line heeft haar eigen USP’s. Nergens anders kan je Nederlandser cruisen dan bij deze fantastische rederij. Aan boord van de Holland America Line zijn veel Nederlands sprekende hosts en Nederlandse officieren. Ook is er een Nederlandse menukaart wat niet vergeten worden. Daarnaast zijn er vele afvaarten van en naar Nederland. Natuurlijk mag ook het nieuwe schip niet vergeten worden; het ms Koningsdam. Het ms Koningsdam is zonder twijfel het grootste schip ooit dat vaart onder de vlag van de Holland America Line. Dit schip heeft de naam Koningsdam ter ere van Willem-Alexander, de eerste Nederlandse koning in meer dan een eeuw tijd. Een cruise met het ms Koningsdam moet u zeker eens proberen!

De nieuwe Holland America Line
De Holland America Line zal vanaf 1 januari 2016 een nieuw logo dragen, aangezien Holland America Line de bestemmingen en het gevoel daarbij wil gaan benadrukken. Ook zal de Holland America Line een nieuwe slogan introduceren, gelukkig weten wij al wat de slogan is en hij is ge-wel-dig:  ‘Savor the Journey’.

De Holland America Line is een fantastische rederij met ongelofelijke cruiseschepen en uitmuntende service. Ben jij zelf wel eens aan boord geweest van een van de schepen van Holland America Line en wil jij graag je ervaring delen? Laat het ons weten via Twitter of Facebook!Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *