Explora Journeys – Ontspannen Luxe Levensstijl op Zee

De EXPLORA I van Explora Journeys

Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen en ideeën die de cruisemarkt verrijken. Dat varieert van nieuwe schepen en fantasierijke concepten tot indrukwekkende voorzieningen aan boord en moderne technologie. Maar nu is er een nieuw cruisemerk dat ontzettend inspirerend is en zeker niet achterblijft met zijn innovatieve aanpak: Explora Journeys.

Het nieuwe luxe lifestylemerk van de MSC Groep komt voort uit de visie om de oceaanervaring opnieuw te definiëren. De 300 jaar maritieme ervaring van de eigenaarsfamilie MSC komt hierin naar voren, evenals de nieuwste milieutechnologieën en het verlangen van gasten naar mindful reizen. Explora Journeys streeft er dan ook naar een unieke “Ocean State of Mind” te creëren waarin gasten zich kunnen ontspannen, hun batterij kunnen opladen, hun horizon kunnen verbreden en nieuwe contacten kunnen leggen aan boord. Zo zijn cruises met Explora Journeys ontworpen om veeleisende reizigers te inspireren en te prikkelen. De verbondenheid met de zee en buitengewone bestemmingen met uiteenlopende ontdekkingen zijn ook centrale elementen van de reizen.

EXPLORA JOURNEYS – THUIS OP ZEE

EXPLORA I en EXPLORA II zijn de namen van de eerste twee schepen die in 2023 en 2024 in de vaart komen. Tegen 2028 is een vloot van zes schepen gepland. De suites en interieurs zijn ontworpen om een luxe thuis op zee te creëren voor reizigers. Het ontwerp weerspiegelt de filosofie van het merk om de Ocean State of Mind te creëren door middel van licht, kleur, privacy en verbinding met de zee. De service is intuïtief en zeer inclusief, zodat gasten volledig kunnen ontspannen in de wetenschap dat voor alles wordt gezorgd.

Zelfs de ontvangst komt met een fles champagne in de suite. In het algemeen zijn onbeperkte drankjes, heerlijke wijnen en premium sterke dranken, koffiespecialiteiten, thee en frisdranken inbegrepen, evenals de minibar. Snelle Wi-Fi op het hele schip is beschikbaar, evenals dineren in de suite, toegang tot de spa en wellness- en fitnessprogramma’s aan boord en aan wal.

OCEAANSUITES OM VAN TE DROMEN

Zowel EXPLORA I als EXPLORA II beschikken over 461 comfortabele verblijven met grote ramen van vloer tot plafond en een elegant interieur. De suites variëren van de Ocean Terrace categorie van 35 m² tot de Owners Residence van 280 m². Elke suite is gecreëerd met de nadruk op natuurlijkheid en comfort. Veel ruimte en privacy zorgen voor een echt thuis op zee. De Ocean Terrace Suites en de 39 m² Ocean Grand Terrace Suites hebben hun eigen terrassen van 7-11 m², die een verlengstuk zijn van het woongedeelte met ligstoelen en een eethoek in de buitenlucht. Dit is een heerlijke manier om te genieten van de maritieme omgeving.

Als je qua inrichting en sfeer aan een boetiekhotel wordt herinnerd, heb je gelijk. De suites verrukken met het beste Italiaanse en Europese designmeubilair. Een inloopkast met zitje, verwarmde vloeren in de badkamers, een verrekijker en draadloos opladen bij het bed behoren net zo goed tot de hoge standaard als een minibar gevuld volgens individuele wensen en een Nespresso-apparaat met biologisch afbreekbare capsules.

 

AAN BOORD VAN EXPLORA JOURNEYS

Indoor-Pool aan boord van de EXPLORA I van Explora Journeys

De schepen bieden elf verschillende culinaire ervaringen in zes gastronomische restaurants die geïnspireerd zijn op alle uithoeken van de wereld. De restaurants zorgen ervoor dat ze verse en lokaal ingekochte ingrediënten gebruiken. Onder leiding van chef-kok Franck Garanger, hoofd culinaire zaken bij Explora Journeys, kunnen gasten kiezen uit bijzondere en originele menu’s geïnspireerd op de bestemmingen die ze bezoeken. Gezonde opties maken ook deel uit van de menu’s, zodat elke gast tijdens zijn verblijf op het schip ook zijn eigen persoonlijke culinaire reis kan maken. Twaalf bars en lounges ronden het gastronomische aanbod aan boord af. In de binnen- en buitenlounges zorgt het passende entertainment voor verdere afwisseling aan boord.

EXPLORA I en EXPLORA II hebben elk drie buitenzwembaden – waarvan één alleen voor volwassenen – en een binnenzwembad met een intrekbaar glazen dak. De cabanas bij het zwembad bieden een aangename plek om te ontspannen en van de zee te genieten. In het algemeen staat op beide schepen het welzijn van de gasten centraal. Het idee van het Ocean Wellness programma is om ontspanning en innerlijke ontdekking te ondersteunen door middel van op maat gemaakte ervaringen.

De Ocean Wellness ruimte biedt daarom zowel programma’s als fitness- en spadiensten om de fysieke, spirituele en emotionele gezondheid te bevorderen. Ook hier vormt de zintuiglijke reis naar de persoonlijke Ocean State of Mind het centrale element. De Ocean Wellness and Fitness area biedt consulten en retraite programma’s over onderwerpen als slaap, versterking van het immuunsysteem en voeding.

 

VERANTWOORDELIJKHEID VOOR HET MILIEU

Op de schepen van Explora Journeys is respect voor de zeeën en oceanen alomtegenwoordig. Daarom worden ook de nieuwste milieuvriendelijke technologieën gebruikt, zoals hybride energieoplossingen, innovatief rompontwerp, RINA DOLPHIN-certificering voor minder lawaai onder water, zeer efficiënte en energiebesparende apparatuur en doordacht afvalbeheer.

Daarnaast blijkt de inzet van Explora Journeys voor duurzaamheid uit de verantwoorde inkoop van materialen en details zoals hervulbare toiletartikelen en het uitbannen van plastic voor eenmalig gebruik aan boord. Explora Journeys is voortdurend op zoek naar innovatie in dit opzicht, door haar schepen om te bouwen naar alternatieve energieoplossingen zodra die beschikbaar zijn. Met het doel van nul uitstoot van broeikasgassen in 2050, kondigde het merk al aan dat EXPLORA III en EXPLORA IV zullen worden uitgerust met LNG-motoren, terwijl EXPLORA V en EXPLORA VI niet alleen een LNG-motor zullen hebben, maar ook waterstofvoortstuwing met de eerste functies in de sector.

 

ROUTES EN BESTEMMINGEN – LANGER BLIJVEN, MEER BELEVEN

De mooiste reisbestemmingen ontdekken met Explora Journeys

Alle cruises van Explora Journeys zijn ontworpen om langzamer en intensiever te reizen, met veel tijd op zee, onconventionele aankomst- en vertrektijden en overnachtingen in de haven. Hierdoor kunnen gasten de bestemmingen intensief en in een ontspannen tempo ervaren. Bovendien wordt bij de planning van het reisplan aandacht besteed aan een mix van bekende bestemmingen en belangrijke havens en minder bekende bestemmingen.

Michael Ungerer, Chief Executive Officer van Explora Journeys, vat het als volgt samen: “We streven ernaar om maritieme ervaringen en luxe reizen naar een nieuw niveau te tillen, terwijl we respect hebben voor de oceaan, het milieu en de bestemmingen en culturen die we bezoeken om ervoor te zorgen dat we een positieve erfenis achterlaten voor de generaties na ons.”

Wanneer EXPLORA I in 2023 haar debuut maakt, zal ze de wereld rondreizen met een Inaugural Journeys Collection. In haar eerste jaar zal het schip 132 havens in 40 verschillende landen aandoen. Reizen beginnen bij zes nachten en culmineren in een Noord-Europa reis van 44 nachten. De routes omvatten stops in Noord-Europa, het Verenigd Koninkrijk, IJsland, Groenland, Canada, de oostkust van de VS, het Caribisch gebied, Alaska, Zuid-Amerika en Hawaï.

EXPLORA II, die in de zomer van 2024 in de vaart komt, zal tussen augustus 2024 en april 2025 naar het Middellandse Zeegebied, het Arabische schiereiland, India, de Indische Oceaan en Afrika varen.

HEB JE ZIN OM EEN NIEUW SOORT ONTSPANNEN LEVENSSTIJL TE LEREN KENNEN EN DE WERELD TE ONTDEKKEN MET EXPLORA JOURNEYS? VIND HIER ALLE CRUISES. 

ONS TEAM VAN DESKUNDIGEN HELPT JE OOK GRAAG MET AL JE VRAGEN PER TELEFOON OP +31205321656Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *