Cruise with a cause op de ms Koningsdam

Op 4 september 2016 was het aan boord van de ms Koningsdam van de Holland America Line tijd voor het evenement “ Cruise with a cause ”. Tijdens dit evenement werd er door de bemanning van de ms Koningsdam een rondleiding gegeven over het nieuwste schip van de Holland America Line vloot. Na de rondleiding stelde presentator Gijs Staverman het publiek voor aan onder andere onderzoekster Sanne Schagen. En terwijl iedereen aan het genieten was van een driegangenlunch kon er worden geboden op de meest fantastische veilingkavels.

Het doel van Cruise with a cause
Tijdens cruise with a cause zette iedereen zich in voor het onderzoek naar de effecten van kankerbehandelingen op ons brein. Voor dit onderzoek won Sanne Schragen in februari 2016 de Koningin Wilhelmina Onderzoeksprijs (KWO-prijs). De afgelopen 20 jaar zag zij tijdens haar werk in het Antoni van Leeuwenhoek wekelijks patiënten met geheugen- en concentratieproblemen. Hoog tijd dat dit verbeterd!

Resultaten
Tijdens deze prachtige samenwerking tussen Holland America Line en KWF Kankerbestijding is een bedrag van €34.744,00 opgehaald voor het onderzoek naar de effecten van kankerbehandelingen op het menselijk brein. Hiermee kan een nieuwe stap worden gezet naar effectievere behandelingen tegen deze slopende ziekte.

Holland America Line en de strijd tegen kankerCruise with a cause 1
Holland America Line zet zich al jaren in voor de strijd tegen de vreselijke ziekte kanker. Zo is er tijdens elke cruise van de Holland America Line een evenement waar passagiers gevraagd worden om aan boord van het schip 20 dollar te doneren en 5 kilometer te lopen in de strijd tegen kanker. Van de opbrengst van de ongeveer 500 “ On Deck for a Cause ”- wandelingen gaat minstens 75% naar een organisatie zoals KWF Kankerbestrijding.
Tijdens ” Cruise with a Cause ” werd door Nico Bleichrodt, managing Director Sales & Marketing van Holland America Line een cheque van €11.776,00 overhandigd aan het KWF. Dit bedrag was het resultaat van de “ On deck for a Cause ” – wandelingen van de afgelopen 9 maanden.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *