Maak kennis met Costa Cruises

Zo fascinerend als de skyscrapers in Dubai en net zo spectaculair als de gebouwen in de Baltische Hoofdsteden, het gaat over niemand anders dan Costa Cruises. Het is Europa’s grootste rederij en een van ’s werelds grootste aanbieders op deze markt. Het in 1948 opgerichte Italiaanse bedrijf is sinds haar bestaan een van de voetstukken van de cruise industrie. Costa Cruises heeft door de jaren heen constant nieuwe schepen met nieuwe snufjes geïntroduceerd. Haar vloot bestaat momenteel uit 15 schepen.

De vloot

Elk schip van de vloot van Costa Cruises beschikt over een eigen thema. Momenteel is de Costa Diadema het grootste schip van de rederij met een maximale passagierscapaciteit van bijna 5000! De Costa Diadema draagt de bijnaam van ‘The Queen of the Mediterranean’ of ‘Regina del Mediterraneo’.

Bestemmingen van Costa

De gehele vloot van Costa Cruises maakt jaarlijks honderden cruises naar de meest prachtige bestemmingen van de wereld. De Costa neoRomantica maakt cruises over de Indische Oceaan vanuit Mauritius en Reunion of vanuit Amsterdam naar Noord-Europa. De Costa Fortuna cruiset veel in Dubai en de Costa Diadema vaart vaak over de Middellandse Zee. Ontdek met de Costa Favolosa de Caribbean vanuit de Dominicaanse Republiek. Of er nu liever met de Costa neoClassica gecruiset wordt of met een ander Costa schip, Costa Cruises belooft dat al haar cruises als sensationeel worden ervaren.

Nieuwe schepen van Costa

Costa Cruises heeft onlangs aangekondigd bezig te zijn met het bouwen van nieuwe cruiseschepen. Deze schepen zullen een passagierscapaciteit van 6.600 bereiken! Yikes! En dan maar te bedenken wat er al niet voor luxe, activiteiten en bezienswaardigheden op het schip aanwezig zullen zijn. De aangekondigde schepen zullen motoren krijgen die op  fossiele brandstof zullen varen. Niet alleen zal de introductie van de nieuwe schepen goed zijn voor passagiers met honger naar cruises, maar ook zullen de schepen op een milieuvriendelijke wijze varen. Momenteel doet Costa intensief onderzoek om cruisen steeds milieuvriendelijker te maken waardoor het cruisen in de toekomst steeds minder milieu belastend kan worden.

Costa Cruises

Costa Cruises is natuurlijk een van de meest fascinerende rederijen in de wereld, met hun enorme vloot, activiteiten en groene afdruk. Maar wat vindt u nou eigenlijk van deze rederij? Bent u wel eens mee geweest op een Costa cruise? Aarzel niet en deel uw mening via onze Facebook of Twitter pagina!Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *