De beste pre-cruise havens

Beste havens voor de pre-cruise

Vaak missen reizigers hun cruise als ze op dezelfde dag van huis vertrekken als dat de cruise vertrekt. Natuurlijk is het ook mogelijk om van tevoren te reizen naar de vertrekhaven zodat u niet alleen de kans verkleint om uw cruise te missen maar ook nog de cultuur van de stad ontdekt. Maar hoe beslis je welke havensteden het waard zijn om er een aantal dagen te verblijven voorafgaand aan de cruise?

DREAMLINES heeft een aantal cruise gerelateerde havensteden op een rijtje gezet. Wat hebben de steden te bieden? Is de terminal gemakkelijk te bereiken en is er veel te doen in de haven? U leest het in deze blog!

New York City

The Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, Central Park, Broadway, The Bronx Zoo, Manhattan, The Metropolitan Museum of Art en MOMA. Als je niks kunt vinden om jezelf bezig te houden in New York, dan doe je waarschijnlijk iets verkeerd. In The Big Apple is het openbaar vervoer redelijk geprijsd. Maar er is geen sprake van tekort in het openbaar vervoer in The City That Never Sleeps. De wereldberoemde Subway tunnels, taxi’s en nog veel meer manieren van vervoer brengen je overal in een mum van tijd. Mocht je ooit vanuit New York City vertrekken, is het het zeker waard om daar een paar dagen te verblijven voorafgaand aan de cruise!

Vancouver

Het vriendelijke Vancouver is erg gemakkelijk om je weg te vinden. Kies ervoor om jezelf te verplaatsen met de benenwagen, met een veerboot, de SkyTrain of pak simpelweg de bus of taxi. Mis het enorme Stanley Park in Vancouver niet, wandel hierdoorheen of stap op de fiets. Stop langs het Vancouver Aquarium en bekijk de totempalen van de First Nations Artists. Sla het schilderachtige Gastown, waar Vancouver is opgericht, niet over. Vanuit het centrum van de stad is de reiziger maximaal 15 minuten kwijt vanuit de meeste hotels naar de haven.

San Juan

Vaak zijn de Caribische eilanden het eindstation van een cruise, maar in sommige gevallen is San Juan de perfecte vertrekhaven van een cruise in de Caraïben. Er wordt in de Caraïben veel tijd op stranden doorgebracht. Bekijk in San Juan de historische locaties, inclusief El Morro en San Cristobal Fort. Zorg er ook zeker voor dat je tijd over houdt voor het proeven van rum. De cruiseschepen vertrekken van twee verschillende terminals op San Juan; de ene is dichterbij dan de ander maar beiden zijn makkelijk te bereiken vanaf je hotel in deze fantastische havenstad.

Barcelona

Een van de grootste steden van Spanje en ook een van de meest cultuurrijke steden van de wereld. De Spaanse hoofdstand van de Catalaanse regio. Barcelona is een speelgrond voor kunst en architectuur liefhebbers. Mis het La Sagrada Familia niet, wat misschien een van de meest merkwaardige en meest architecte creaties is geweest van Gaudi. Een ander deisgn van Gaudi is het quirky Park Guell, een erg publieke ruimte met een uitkijk over de stad. Vergeet natuurlijk niet de voetballiefde die in Spanje en in Barcelona terug te vinden is. Mocht je aan een kaartje voor Barcelona kunnen komen tijdens het verblijf voorafgaand aan de cruise, zeker doen. Shuttle bussen rijden van en naar de havens, maar ook veel taxi’s. Het duurt vaak niet langer dan een half uur vanuit hartje Barcelona.

Venetië

Van kanalen tot de beste cafés in de stad. Venetië is charmerend, romantisch en zit vol historie. Alles binnen Venetië is perfect om te lopen, het is ook de allerbeste manier van transport (naast een tocht door de kanalen) in deze fantastische stad. De drijvende stad is ook maar een kleine boottrip verwijderd van eilanden die zeker bezocht moeten worden, dit zijn Murano en Burano. Kleine schepen vertrekken van Stazione Marittima en kunnen bereikt worden via de Vaporetto, de Italiaanse veerboot.

Sydney

Kies uit een enorm scala aan activiteiten in Sydney. Van een tour in het Opera House tot het Sydney Harbour Bridge Climb. Neem surflessen op Bondi Beach of bezoek het Taronga Zoo om Kangeroes eten te geven. Door Sydney reizen is erg gemakkelijk. Er is een monorail systeem plus treinen en bussen die je overal naartoe brengen. In Sydney kun je je cruise makkelijk halen door twee simpel te bereiken terminals. De grotere schepen vertrekken hier van Overseas Passenger Terminal in Circular Quay. De kleinere schepen vertrekken vanaf White Bay. De terminals zijn beide erg makkelijk te bereiken met de taxi.

Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is voor oceaan en riviercruises de perfecte haven om te vertrekken. Voor de Nederlandse cruisers is dit vaak de perfecte haven. In Amsterdam kan tijdens een voorverblijf genoten worden van de stad. Denk aan het Van Gogh Museum, Het Anne Frank Huis, de kanalen, de Herengracht en ook de Arena, de thuisbasis van Ajax Amsterdam. Terminal Amsterdam is erg centraal gelokaliseerd in de stad. Vanaf het centraal station ben je maar 5 minuten onderweg met de taxi.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *