’s Werelds beroemdste vaargeul

Het Panamakanaal is ‘s werelds beroemdste vaargeul van de wereld. Het is tevens ook de levensader van Panama. Jaarlijks passeren bijna 15.000 schepen het Panamakanaal. Het ruim 80 kilometer lange economische goudmijn, strekt zich uit van Colon aan de Atlantische Kust tot Panama-Stad aan de Stille Oceaan. DREAMLINES heeft een aantal hoogtepunten van het Panamakanaal op een rijtje gezet. Dus stond het Panamakanaal nog niet op jouw ‘Bucketlist’? Dan komt ie er hierna zeker weten op te staan!
Colón
Erg gemakkelijk van de Atlantische naar de Pacific
De dagen dat er helemaal om Zuid-Amerika gevaren moet worden om van de Atlantische Oceaan over te steken naar de Middellandse Zee zijn verleden tijd. Vaartuigen kunnen tegenwoordig een kortere route nemen door het Panamakanaal om zo meer dan 10.000 km aan afstand te besparen. Het door de mens zelf gemaakte kanaal is niet alleen handig om de afstand te verkorten, zodat ook de cruiseschepen een kortere afstand af kunnen leggen. De cruiseschepen varen door dit kanaal om de te kunnen genieten van de bezienswaardigheden.

De ongerepte natuur

Wie van cruisen houdt, houdt van reizen en wie van reizen houdt, houdt automatisch van de omgeving waar het allemaal langs komt. Het Panamakanaal biedt voor de liefhebbers een ongelofelijke ervaring aan om de natuur te bekijken. Volgens vele is het beste uitzicht op de Miraflores sluis, ten westen van Panama-Stad. Wees er zeker van dat je jouw camera in je hand hebt tijdens een

Isla Coiba1De Stranden

Op het Panamakanaal kan meer worden gedaan dan alleen scheepjes bekijken en van de natuur genieten. Er zijn een heleboel aangelegde meren op het Panamakanaal met hun eigen strandjes waar elke reiziger heerlijk kan zonnen. Ook zijn hier beachclubs en kleine dorpjes waar tussendoor lekker wat gegeten kan worden. Vele cruiseschepen, waaronder ook die van de vloot van Royal Caribbean International, stoppen bij verschillende havens zodat de passagiers even aan wal kunnen gaan. Hier kan dan genoten worden van een van de vele stranden.

Panama-Citypanama city3

Het paradijs op aarde, Panama-City. Het stadje, wat gevuld is met stranden biedt meer dan 30 km aan witte stranden aan. Met smaragdgroene wateren en veel plezier in en rondom de stad, maar ook op of onder het water. De cruiseschepen varen naar Panama-City en hier kan aan wal worden gegaan. Er is een erg actief nachtleven, maar er kan ook aan sportvissen gedaan worden, de allerbeste restaurants kunnen bezocht worden en nog veel meer wereldklasse evenementen.


De imposante meren

Panamakanal3Het Panamakanaal bestaat uit twee verschillende meren. Het Gatun Lake and Miraflores Lake. Wist je dat de eerstgenoemde een zelfgemaakt meer is? Dit meer was aangelegd tussen 1907 en 1913 en was toentertijd het grootste zelf-aangelegde meer ooit.

Jaarlijks worden reizen veel cruise rederijen door het Panamakanaal en maken fantastische tours en excursies. De Holland America Line biedt bijvoorbeeld speciale tours door de exotische ABC eilanden met het ms Westerdam. Maar ook de Carnival Cruise Line maakt fascinerende vaarten door het Panamakanaal en zorgt ervoor dat elke passagier kan genieten van een onvergetelijke tijd.

Ben jij zelf wel eens door het Panamakanaal gevaren? En wil jij graag je ervaring delen? Doe het dan op onze blog commentaar sectie of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook!Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *