Cruisen met baby’s en kleine kinderen – geniet van uw gezinsvakantie aan boord

Cruisen met baby’s of kleine kinderen staat garant voor avontuur voor het gezin. Met het juiste cruiseschip en reisarrangementen zullen u en uw kinderen een onvergetelijke tijd op zee beleven! Kinderopvang, kinderclubs en speciale excursies aan wal voor de kleintjes zullen kinderen zeker vermaken en helpen met nieuwe vrienden te maken tijdens hun vakantie. Bovendien bieden gezinscruises een verscheidenheid aan activiteiten voor kleine kinderen, evenals gezinsvriendelijk avondentertainment en kindvriendelijke eetgelegenheden.

De minimumleeftijd aan boord

De meeste cruisemaatschappijen stellen een minimumleeftijd van zes maanden op de dag van vertrek. Dit geldt voor zowel oceaan- als riviercruise-lijnen. Disney Cruise Line is de enige uitzondering, waardoor baby’s van nog maar 12 weken oud aan boord kunnen zijn. Houd er echter rekening mee dat de minimumleeftijd kan verschillen, afhankelijk van de route van uw cruise, de cruiselijn en de dagen doorgebracht op zee.

Sommige cruiseschepen kunnen de minimum leeftijd verhogen tot 12 maanden. Deze toename wordt verklaard door een groter aantal zeedagen en reisbestemmingen in tropische landen. Carnival Cruises heeft bijvoorbeeld een leeftijdseis van zes maanden, behalve op reizen met meer dan twee opeenvolgende zeedagen, afgelegen bestemmingen en trans-oceaancruises. Als u uw cruiselijn en uw reisroute verstandig kiest, zou het geen probleem moeten zijn om een baby of een peuter mee te nemen op uw cruise!

Cruisen met kinderen

Gezinsvriendelijke hutten aan boord

De meeste cruisemaatschappijen bieden speciale accommodaties voor gezinnen, zoals onderling verbonden hutten of familiesuites. Als u met peuters en kleine kinderen reist, raden we passagiershutten met uitzicht op zee aan, die veiliger zijn dan hutten met balkons. Wanneer u met baby’s reist, zijn passagiershutten met een balkon wellicht een betere optie – terwijl de baby ligt te slapen, kunt u buiten wat tijd doorbrengen met uw reisgezelschap zonder de kleine te storen.

Zorg ervoor dat u een hut op een lager niveau boekt, voor het geval u niet zeker weet of zeeziekte een probleem is in uw gezin! Lagere dekken zijn minder bewegingsgevoelig dan de hogere dekken – hoewel u over het algemeen nauwelijks iets van de golven merkt.

Familie Suites zijn een geweldige optie voor grotere gezinnen, omdat ze zijn uitgerust om aan de wensen van ouders en kinderen te voldoen. Ze worden geleverd met een badkuip – perfect voor baby’s die niet onder de douche kunnen staan – en bieden meer ruimte om met de kinderen te spelen. Er is ook voldoende ruimte om een kinderwagen, kinderbed en speelgoed op te bergen. Babybedden zijn op verzoek beschikbaar, maar u kunt ook uw eigen reiswieg meenemen aan boord. Als u uw kinderwagen niet wilt meenemen, bieden de meeste cruiseschepen kinderwagens te huur aan – deze kunnen ook worden gebruikt voor excursies aan wal.

Familie suite

Gezinsvriendelijk plezier inbegrepen

Op sommige gezinsvriendelijke cruisemaatschappijen kunt u babybenodigdheden direct aan boord in de winkeltjes kopen. Sommige schepen verkopen luiers, knuffeltjes, zonnebrandcrème en zelfs kinderkleding, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u bent gestrand zonder iets te vergeten. Toch is de selectie beperkt en kunnen de producten duur zijn, dus het is het beste om uw eigen benodigdheden mee te nemen of anders een voorraad in te slaan terwijl u in de haven bent.

Zodra uw kleintje zindelijk is, zijn ze toegestaan ​​in het familiezwembad. Geniet samen van het verfrissende water en neem wat vitamine D op tijdens het spelen met andere kinderen. Sommige cruisemaatschappijen bieden speciale waterspeelplaatsen voor baby’s, mits ze zwemluiers dragen!

Grote cruiseschepen uit de vloten van Carnival, Disney of Royal Caribbean bieden tal van activiteiten tijdens het varen met baby’s of kleine kinderen. Avontuurlijk golf, babybestendige waterglijbanen en bioscopen voor de allerkleinsten bieden veel afleiding. Oudere kinderen zullen zeker genieten van aangeboden activiteiten zoals bergbeklimmen, voetbal of spelletjes spelen in de speelhallen.

Op Disney-cruises kunnen kinderen rondhangen met hun favoriete Disney-personages en, omdat alles een Disney-thema heeft, zich op hun gemak voelen met de bekende stripfiguren die er zijn. Nog beter – meet-and-greets met de personages zijn praktisch standaard op gezinsvriendelijke cruisemaatschappijen. Costa cruiseschepen zijn ook de thuisbasis van Peppa Pig, het populaire Britse cartoonicoon, terwijl Carnival Cruises Dr. Seuss-personages bevatten. Kinderen kunnen ook uitkijken naar Nickelodeon-personages op Norwegian Cruise Line, Lego-vrienden op MSC-cruises en Dreamworks-personages op Royal Caribbean.

Animatie aan boord

De meeste rederijen bieden ook excursies aan wal speciaal voor gezinnen. Dergelijke excursies zijn gericht op kindvriendelijke activiteiten met minder wandelen en meer entertainment onderweg. Neem contact op met uw cruisemaatschappij of de aangeboden excursies aan wal geschikt zijn voor peuters. Over het algemeen zijn de meeste kustavonturen geschikt voor kleine kinderen, maar sommige kunnen steile beklimmingen, afdalingen of bezoeken aan ongeschikte locaties omvatten.

Maak nieuwe vrienden in de kids clubs!

De meeste cruisemaatschappijen bieden een vorm van kids club. Gewoonlijk bieden de clubs amusement dat specifiek is voor de leeftijd van het kind: peuters, jonge kinderen en tieners kunnen spelen met hun leeftijdsgenoten. Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line en Disney Cruise Line bieden bijvoorbeeld een baby-programma voor kinderen van 6 tot 36 maanden dat gericht is op educatieve speeltijd. Norwegian Cruise Line biedt bijvoorbeeld een programma voor drie- tot twaalfjarigen.

Erg handig zijn de oppasopties in de cabine op de meeste schepen. Als de ouders zich niet op hun gemak voelen om hun kind in een kinderclub af te zetten, of als het kind liever een dutje doet dan spelen, kunnen ouders ervoor zorgen dat een bemanningslid naar hun hut komt om voor hun kind te zorgen. Maar wees gewaarschuwd, deze services zijn gebaseerd op de beschikbaarheid van de bemanning en worden meestal georganiseerd op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt – dus als u weet dat u een alleen-volwassenen avond wilt tijdens uw cruise, is het het beste om hier zo snel mogelijk afspraken over te maken.

Kids club

De beste cruisemaatschappijen voor cruisen met kleine kinderen

Bekend om hun gezinsvriendelijke cruises zijn natuurlijk Disney Cruise Lines. Alles aan boord is gericht op kinderen, van peuters tot schoolkinderen. De route en voorzieningen voldoen ook aan de behoeften van de voogden. Carnival, Royal Caribbean en Norwegian Cruise Line zijn ook een goede keuze voor een familiecruise! Houd er rekening mee dat de faciliteiten voor de kinderen van schip tot schip kunnen verschillen. Grotere schepen zijn meestal de betere keuze, omdat ze meer ruimte en activiteiten hebben die zijn ontworpen voor gezinnen. Op het strand gebaseerde routes zijn ook geweldig – geniet van een dag op het strand met de kleintjes! We raden ook de cruises aan met veel actieve dagen in de haven, waardoor u op het land kunt verkennen. Vergelijk de aanbiedingen van de lijnen en check of ze de voorzieningen hebben die het belangrijkst zijn voor u en uw gezin. Happy cruising!Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *