Op zoek naar de beste kerstcruises

Cruisen naar verschillende kerstmarkten in Europa wordt steeds populairder. Iedereen wilt in december het ultieme feestdagen-gevoel krijgen, en hoe kan dat nu beter dan door kerstmarkten te bezoeken? Elke December staat Europa traditiegetrouw vol met kerstmarkten, die de steden verrijken met prachtige verlichting en de heerlijke geuren van vers bereide lekkernijen en warme glühwein.

Historisch gezien komen kerstmarkten uit de 13e eeuw en dienden als mogelijkheid voor de dorpsbewoners om hun wintervoorraden aan te vullen. Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken als je aan kerst denkt, cruiselines spelen daar op in door speciale kerstmarktcruises aan te bieden en dit speciale gevoel over te brengen op hun reizigers. Hier zijn www.dreamlines.nl’s top 6 kerst cruisebestemmingen

Tallinn, Estland
Met zijn karakteristieke schilderachtige architectuur en verwelkomende cultuur is Tallinn snel aan het uitgroeien tot een populaire cruisebestemming in de wintermaanden. De kers op de kersttaart? Deze stad bezit een van de meest betoverende kerstmarkten van Europa. Met zijn sprookjesachtige centrum en door zijn noordelijke ligging is het bijna zeker van een witte kerst.
Kerstmarkt in Tallinn, Estland

Hamburg, Duitsland
De historische stad Hamburg komt echt tot leven tijdens de kerstperiode. Tientallen kerstmarkten komen tot leven eind November en de hele stad transformeerd in een grote Weihnachtsmarkt met talloze unieke festiviteiten om van te genieten, zoals een echte kerstman die over het gemeentehuis vliegt in de schemer, gluhwein drinken in een bos van kerstbomen of op zoek naar de spannende leuke dingen op de erotische kerstmarkt gelegen bij de bekende Reeperbahn.
Kerstmarkt in Hamburg, Duitsland

Stockholm, Zweden
Een authentieke Scandinavische kerst moet iedereen een keer meegemaakt hebben, en Stockholm’s kerstmarkt in het oude centrum is een echte must-see. De met sneeuw bedekte rode stalletjes verkopen allerlei Zweedse delicatessen, van Glögg, Rendier en Elk vlees, traditionele gerookte worsten, kruidkoek maar daarnaast ook typische Zweedse souvenirs.
Kerstmarkt in Stockholm, Zweden

Wenen, Oostenrijk
Voor een echt onvergetelijke ervaring is een kerstcruise naar Wenen echt aan te raden. Meer dan 20 oeroude kerstmarkten, waarvan sommige in dezelfde stijl als in 1298, bezetten de stad en maken Wenen tot Europa’s Kersthoofdstad.
Kerstmarkt in Wenen, Oostenrijk

Straatsburg, Frankrijk
Straatsburg’s antieke architectuur, magnifieke kathedraal en Franse charme dragen allemaal bij aan één van de mooiste kerstmarkten van Europa. Dit inspireert rederijen van riviercruises om ook zeker Straatsburg op te nemen in hun reisroute, zeker tijdens de kerstperiode. Dreamlines adviseert om zeker eens een heerlijke knapperige Tarte flambée te proberen, Frankrijk’s eigen interpretatie van de Pizza.
Kerstmarkt in Straatsburg, Frankrijk

London, England
Hyde Park’s Winter Wonderland mist misschien een beetje historie en traditie maar maakt dit zeker goed op andere vlakken. De notenkraker op het ijs, het magische ijskoninkrijk, Zippo’s Kerstcircus, attracties voor echte waaghalzen, avontuur in de Alpen, een ijsbaan compleet nagemaakt naar voorbeeld van de Beierse kerstmarkt en ten slotte een gigantisch reuzenrad om deze festiviteiten allemaal van bovenaf te bewonderen.
Kerstmarkt in Londen, EngelandVoeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *