Plan een cruise maand week 4: Azië

Het is alweer de laatste week van de CLIA ‘Plan een Cruise Maand’ en deze week staat in het teken van Azië. Azië is een opkomende vakantiebestemming en dat is ook terug te zien in het aanbod van de rederijen. Steeds meer rederijen cruisen naar Azië. Om de keuze voor u wat makkelijker te maken, lichten wij de hoogtepunten uit.

Oost-Azië
De eerste bestemming in dit lijstje is Oost-Azië. Hoewel dit gebied steeds vaker wordt aangedaan tijdens een vakantie, is het nog niet heel populair als cruisebestemming. Toch is een cruise naar Oost-Azië zeker de moeite waard. Door het intrigerende verleden van de landen in dit gebied is hier veel te zien. De bekendste havens zijn Hongkong, Shanghai en Nagasaki. Deze havens worden daarom ook het meest bezocht door cruiseschepen. Gelukkig is er in deze steden ook ontzettend veel te doen. Zo kunt u in Shanghai bijvoorbeeld de Yu Garden bezoeken waar veel oude tempels, torens en dieren te zien zijn. Ook de Oriental Pearl Tower is een aanrader; dit is een tv toren waar u door de vloer naar beneden kunt kijken. Naast de bekende havens kunt u ook de minder bekende havens aandoen. Zo kunt u in Incheon in Zuid-Korea naar het Songwol-dong Fairy Tale Village. Hier ziet alles eruit alsof het net uit een sprookje is ontsnapt. Als u een natuurliefhebber bent mag u het Lovers Lake Park in Keelung (Taiwan) ook zeker niet overslaan. Hier heeft u een fraai uitzicht over het meer, kunt u genieten van het dichtbeboste woud en in de zomer van de vele vlinders en vogels.
Aziatisch schip in de zee rond Hongkong

Zuid-Azië
De volgende bestemming is Zuid-Azië. Dit gebied heeft voornamelijk een tropisch klimaat en staat bekend om haar mooie natuur. De populairste havens zijn Singapore, Phuket, Mumbai, Ko Samui en Bangkok. In deze steden is ook veel te zien. Zo mag een bezoekje aan het Cloud Forest in Singapore niet ontbreken tijdens uw reis. Hier kijkt u als natuurliefhebber uw ogen uit, ze hebben hier namelijk het tropisch regenwoud nagemaakt in een soort kas. Ook de Supertree Grove is het bekijken meer dan waard. Dit zijn futuristische bomen van metaal waar u tussendoor kan lopen op een platform. Naast de bekende havens kunt u ook de minder bekende havens aandoen. Een van deze havens is Ha-Long-Bay. Ha-Long-Bay staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De Vietnamese naam voor deze baai is Vịnh Hạ Long wat betekent de Baai van de Dalende Draak. In de Ha-Long-Bay zijn in totaal 1,969 kalksteen eilanden te vinden welke spectaculair uit de oceaan zijn gerezen. Dit geeft een uiterst fraai beeld waardoor uw camera binnen no time vol staat met mooie plaatjes. Verder is Pink Beach (Indonesië) ook aan te raden. Dit strand is een van de zeven ‘Paarse Stranden’ op aarde. De reden dat het Pink Beach wordt genoemd is dat de kleur van het zand een andere kleur heeft door minuscule diertjes die Foraminiferen heten. Dit zorgt voor een adembenemend beeld waar u veel mooie foto’s van kunt schieten.
Supertree Grove Singapore

Midden-Oosten
De laatste bestemming in dit lijstje is het Midden-Oosten. Sinds er olie is ontdekt en dit gebied rijker is geworden, is het zich gaan ontwikkelen als toeristenbestemming. Buiten de recent gebouwde bezienswaardigheden hebben de landen in het Midden-Oosten ook een rijke historie wat nog steeds terug te zien is in sommige steden. De bekendste havens van het Midden-Oosten zijn Suezkanaal, Aqaba, Muscat, Abu Dhabi en natuurlijk Dubai. Hier komen dan ook de meeste cruiseschepen langs. Gelukkig is in deze steden veel te doen. Zo staat in Abu Dhabi de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten en de op zeven na grootste moskee van de wereld. Dit is dan ook zeker een bezienswaardigheid die u bezocht moet hebben tijdens uw trip naar Abu Dhabi. Verder mogen Formule 1 liefhebbers het Ferrari World pretpark zeker niet overslaan. Hier zijn zo’n 25 attracties die helemaal in het teken staan van racen. Naast de bekende havens kunt u ook de minder bekende havens aandoen. Zo kunt u in Sharm El Sheikh in Egypte de Coptic Church bezoeken. Dit is de kerk van de Koptische christenen. Deze kerk ziet er zeer indrukwekkend uit en zal dan ook een onuitwisbare indruk op u maken. Ook Eilat is een echte aanrader. Hier kunt u bijvoorbeeld naar de Coral Beach Nature Reserve. Dit is een van de populairste duikspots van de wereld door de indrukwekkende koraalriffen die u hier kunt aantreffen.
Jeruzalem, IsraëlVoeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *