Negen dingen die u niet moet doen op een cruiseschip

Onze cruise expert Sandra Köster was 10 jaar reisleider en heeft talloze reizen meegemaakt. Als ervaren cruisereiziger weet zij precies wat u wel en niet zou moeten doen op een cruiseschip. Om blunders te voorkomen hebben wij een lijst opgesteld met negen dingen die u beter niet kan doen op een cruiseschip.

negen dingen die u niet moet doen op een cruiseschip

Reddingsboten zijn natuurlijk niet om in te zonnen, daarvoor is het zonnedek op een cruiseschip. De enige garantie die u heeft wanneer u toch de reddingsboten verkiest boven het zonnedek, is dat u in de volgende haven tijd genoeg heeft om in de zon te zitten, de kans bestaat namelijk dat u van de cruise wordt gezet.

23_gif

Een hut met balkon handig om uw handoek of zwembroek te drogen? Nee niet echt, uw handoek zal sneller overboord vallen dan u “handoek overboord!” kunt roepen..

Een selfie op de railing van het schip maken? Doe dat toch maar niet, het gebeurt nog al te vaak dat passagiers overboord vallen en dan uit het water gered moeten worden. Zeker wanneer er alcohol in het spel is.

4_gif

U bent op een cruiseschip natuurlijk de hele dag omgeven door water, maar maak om te zwemmen toch maar alleen gebruik van het zwembad. Wanneer u vanaf het schip in het water springt is dat niet alleen gevaarlijk maar het schip kan ook verder gaan zonder u! Dit soort dingen werkt eigenlijk alleen in de film.

56_

In nautische look, bent u eigenlijk altijd goed gekleed op een cruise, echter wanneer u zich op het achterdek van het schip gaat begeven is het aan te raden om geen witte kleding te dragen. Uit de schoorstenen van het schip kunnen roetdeeltjes komen die vervelende vlekken veroorzaken op uw witte kleding.

Tijdens uw reis is uw instapkaart, de kamersleutel en uw credit card hetzelfde. Pas hier dan ook goed op, wanneer u deze verliest kan hiervoor een vergoeding in rekening worden gebracht, en dat is natuurlijk een onaangename verassing aan het einde van uw vakantie.

7_

Op de laatste dag van de reis wordt u gevraagd om uw bagage voor de deur van uw hut te plaatsen zodat het personeel deze kan verzamelen voor het van boord gaan. Het is dan ook belangrijk dat u niet alleen uw pyjama en toilettas in de kamer laat maar er ook voor zorgt dat u normale kleding heeft om te dragen wanneer u van boord gaat. U zal versteld staan hoeveel mensen elke keer weer in hun pyjama van boord moeten en dat is redelijk ongemakkelijk.

89_

Ja, de crew leeft en woont ook aan boord van het schip, vaak voor wel drie tot zes maanden. Dus zelfs als u zeer nieuwsgierig bent of toch nog een vraag heeft aan die ene steward maar hem of haar niet zo snel kunt vinden, gun ze dan toch hun privacy en blijf in de openbare ruimtes van het schip.

Langslapers missen op cruises vaak de beste dingen, bijvoorbeeld het binnenvaren van de haven in het ochtendlicht. Zorg dat u dit prachtige uitzicht niet mist want elke haven is weer anders in het ochtendlicht!Een Reactie

  1. Marcel Janssen 4. mei 2017 Antwoord

Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *