Dit moet je vooral niet vergeten op cruise

Voorkom een tegenvaller in het begin

Iedereen kent het wel. Je bent van plan op cruise te gaan en hebt al je kleren gepakt, maar je hebt toch het gevoel dat je iets vergeten bent. Hier hebben we een overzicht wat in ieder geval belangrijk is om te weten voordat je vertrekt van huis voor een lekkere vakantie.

frau_an_reling (1)Het zou erg vervelend zijn als je merkt dat je iets vergeten bent van thuis als je eenmaal op het cruiseschip zit. Hier geven we je informatie over de belangrijkste elementen waar men rekening mee moet houden indien er een cruisevakantie voor de deur staat.

Laten we beginnen met de koffers die je mee neemt voor al je kleding. Veel mensen houden van harde koffers omdat ze kwalitatief goed zijn, maar uiteindelijk als alles erin zit, kan het gewicht toch aardig snel opgelopen zijn. Bij een cruises hoef je je geen zorgen te maken over je koffers. Het personeel aan boord behandelt je spullen met zorg en wanneer je op je kamer aangekomen bent, kan je je koffer opbergen onder het bed of in een van de kasten. Daarom is een lichte zachte koffer, eventueel met wieltjes, een goede optie om te gebruiken wanneer je op cruise gaat. Het is dus niet nodig om een zware harde koffer mee te nemen wanneer je van plan bent om op cruise te gaan.

De kleding die je mee neemt op cruise is iets om over na te denken. Wat is normaal op een cruiseschip? Zou je formele, informele, half-formele of casual kleding meenemen? Het is aan te raden om je te verdiepen in de kledingvoorschriften van de rederij, want de voorschriften kunnen erg verschillen bij de bedrijven. Sommige zijn erg casual of informeel, maar de ander is formeler en chique. Maar wees niet bang. In veel gevallen is het een combinatie van beide. Daarom is het ook aan te raden in ieder geval een mix van beide mee te nemen. Wellicht ga je een keer in een luxueus restaurant eten. Je zult ook nieuwe steden ontdekken en af en toe genieten in het zwembad. Voor diegene die een sportliefhebber is kan er ook gesport worden. In de avonden kan het fris zijn aan boord, dus ook wat warme kleding komt goed van pas. Dit zijn zaken waar rekening mee moet worden gehouden.

dordrecht_0 (1)Over het algemeen vragen rederijen om niet meer dan 2 koffers per persoon mee te nemen van ieder maximaal 20 kilogram. Vaak doen ze er ook niet heel moeilijk over als het niet helemaal aan de regels voldoet. Toch zal je wellicht naar de vertrekhaven vliegen en gelden er in ieder geval voor de vluchtvaartmaatschappij enkele regels.

De belangrijkste documenten voor de rest zijn je paspoort, identiteitsbewijs (ook voor kinderen), geld, overige betalingsmiddelen, vlucht- en treintickets en je cruiseinformatie en cruisedocumenten. Houd deze bij je in je handbagage tijdens de eerste dag bij het inchecken en stop ze niet in je hoofdbagage. De waardevolle spullen die je meebrengt op cruise kan je tijdens de cruise bewaren in een kluis. Check voordat je weggaat naar je bestemming of je een visum nodig hebt.

Het is altijd vervelend als je iets vergeten bent, daarom is er vaak een mogelijkheid om wat kleine dingen nog aan boord te kopen.

Hier is er een lijst samengesteld met de 10 belangrijkste spullen:

– Rijbewijs, paspoort, ID-kaart, vliegkaarten en cruisekaarten, betaalmiddelen;

– Camera, batterijen, laders en eventueel een extra geheugenkaart voor de camera;

– Mobiele telefoon, oplader van de mobiele telefoon;

– Badkleding en ondergoed;

– Slippers;

– Reisinformatie, bijvoorbeeld over havens, steden en excursies;

– Petje, zonnebril, zonnebrandolie;

– Boeken en tijdschriften;

– Regenkleding;

– Medicijnen.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *