Nieuw vlaggenschip voor TUI Cruises

Cruisen is populair en wordt al een aantal jaren steeds populairder. Om deze aanhoudende groei aan te kunnen laat TUI Cruises op dit moment twee nieuw schepen bouwen, die de eerste twee schepen van TUI Cruises moeten gaat vervangen. De namen van deze nieuwe schepen zijn de Mein Schiff 1 en Mein Schiff 2. Dit is dezelfde naam als de schepen die vervangen gaan worden en worden dan ook aangeduid als de neue Mein Schiff 1 en de neue Mein Schiff 2. Om u alvast lekker te maken voor deze schepen lichten wij in dit blogartikel de Neue Mein Schiff 1 voor u uit.

Neue Mein Schiff 1

De Neue Mein Schiff 1 zal nog groter worden dan zijn voorgangers en zal plaats bieden aan 2900 passagiers. Het schip wordt gebouwd door Meyer Turku in Finland en zal zijn eerste afvaart op 11 mei 2018 gaan maken. Dit zal gaan gebeuren tijdens de 829e verjaardag van de haven van Hamburg. Het schip zal zich in de zomer richten op de Oostzee en de rest van het jaar op de Canarische Eilanden.

nieuwe Mein Schiff 1

Accommodatie aan boord

Alle hutten aan boord van de Neue Mein Schiff 1 zullen een heuse make-over krijgen in vergelijking tot de vorige schepen van TUI Cruises. Zo zijn de suites van de Neue Mein Schiff 1 ontworpen door Patricia Urquiola, die onder andere producten heeft gemaakt voor BMW. Verder zullen er vier nieuwe suite categorieën aan boord van het schip zijn: De Panaroma Suite, de ‘Übersee’ Suite, de ‘Horizont’ Suite en de ‘Schöne Aussicht’ Suite. Als u in de Panorama suite verblijft heeft u een veranda van 31 tot 36 m² en een extra slaapkamer en douche. In de Sky en Sea suite heeft u de beschikking over een eigen dakterras van 29m² en kunt u heerlijk genieten in uw eigen hangmat. Als u een kleine upgrade wilt ten opzichte van een balkonhut moet u de ‘Übersee’ Suite eens uitproberen, hier heeft u een dubbele douche 2 bedden en een eigen balkon. Als u het achteraanzicht van het schip wilt bewonderen dan is de Horizont Suite iets voor u. Hier heeft u een heel groot raam om naar buiten kijken en een eigen veranda. De binnen-, buiten, en balkonhutten worden ontworpen door Tillberg Design of Sweden. Dit bedrijf heeft elke hut van een modern tintje voorzien maar heeft er toch een huiselijke sfeer van weten te maken.

Restaurants

Aan keus geen gebrek op de Neue Mein Schiff 1, er zijn in totaal 12 restaurants/bistro’s en 15 bars/lounges. Deze restaurants zijn gebaseerd op de stad Hamburg. Zo kunt u van een heerlijk visje genieten in het restaurant Fischmarkt en kunt u in Die Manufaktur in de Große Freiheit een workshop koken volgen en dingen proeven. Verder hebben de andere restaurants ook een upgrade gekregen waardoor u van nog heerlijkere gerechten kunt genieten. Het mooiste van dit alles is dat u bij TUI Cruises van All Inclusive kunt genieten. Hierdoor hoeft u in de meeste restaurants niks bij te betalen en kunt u dus onbezorgd van uw vakantie genieten.

Sport en Wellness

Ook het sport en wellness gedeelte van het schip heeft een echte upgrade gekregen in vergelijking tot de vorige schepen van TUI Cruises. Naast het 25m lange zwembad, is er een fitnessruimte op het bovenste dek. Hierdoor kunt u tijdens het sporten van het overweldigende uitzicht genieten. Verder is er een 438 meter lange joggingsbaan wat bijna 2 keer zo lang is als de grootste joggingsbaan op een schip van de huidige vloot. Verder kunt u in de Arena genieten van voetbalwedstrijden en klimmen op de klimwand.

nieuwe Mein Schiff 1

 

Neue Mein Schiff 2

Naast de Neue Mein Schiff 1 laat TUI Cruises ook de Neue Mein Schiff 2 bouwen, van dit schip is begin vorige maand de kiel gelegd en de verwachting is dan ook dat deze in het voorjaar van 2019 zijn eerste cruise kan maken.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.