Nieuwe schepen voor Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line heeft een order geplaatst bij de scheepsbouwer Fincantieri voor vier nieuwe schepen. De nieuwe schepen van 140.000 bruto ton hebben een passagierscapaciteit van 3.300 mensen en staan gepland voor aflevering in 2022, 2023, 2024 en 2025. Norwegian Cruise Line heeft naast deze vier schepen ook nog eens een optie voor twee extra schepen, die dan in 2026 en 2027 kunnen worden geleverd, bedwongen.

De vier schepen hebben een kostenplaatje van ongeveer 800 miljoen euro per stuk. De schepen zullen, net als de nieuwe Norwegian Escape, in de nieuwe Breakaway-Plus Klasse vallen. Opvallend is dat de vier nieuw aangekondigde schepen kleiner zijn dan de huidige schepen in de Breakaway-Plus Klasse, de nieuw aangekondigde schepen kunnen namelijk zo’n 1000 passagiers minder meenemen en wegen ze ongeveer 23 bruto ton minder. De nieuwe schepen zullen zich dus vanaf 2022 voegen in het rijtje van de Breakaway-Plus Klasse, samen met de Norwegian Escape, de Norwegian Joy die dit jaar uit komt en de Norwegian Bliss die voor de lente van 2018 staat gepland.

Voor de nieuwe schepen zal er grote nadruk worden gelegd op het verminderen van brandstof verbruik. De prioriteit bij deze nieuwe schepen ligt dan ook op innovatie, zowel voor de gasten als voor het milieu.Norwegian BlissVoeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *