Zes verborgen romantische parels voor Valentijnsdag

Over de hele wereld komen op 14 februari stellen samen voor romantische Valentijnsdiners, worden er rozen en chocolade gegeven aan geliefden en zal de liefde worden bewezen met allerlei romantische gebaren. Om een bijzonder romantische ervaring te creëren, anders dan met rode rozen en een diner bij kaarslicht kan lastig zijn. Maar er zijn altijd verborgen romantische parels waarvan niet iedereen op de hoogte is. Wij van Dreamlines hebben overal ter wereld gezocht en we hebben zes plekken ontdekt die de harten van geliefden sneller laten kloppen.

Moskou – Alexandrovksy tuinAlexandrovsky GardenDe lichte mist ligt nog op de weilanden en de dauw bedekt de eikenbladeren – deze vroege ochtenden zijn de tijd wanneer de tangodansers samen komen in de Alexandrovsky tuin naast het Kremlin in Moskou. Verweven en overgeven aan de dans, lijken ze te zweven door het park. “Ik was verrast door de aanblik van de dansers tijdens mijn laatste bezoek aan Moskou. Ik kon niet anders dan stoppen om te kijken naar de koppels die aan het dansen waren.”, zegt Matheus Iark van Dreamlines.

Barcelona – Straat der ZoenenStraat der ZoenenIn het historische district van Barcelona „La Ribera“ is „Carrer dels Petons“ te vinden, de ‘Straat der Zoenen. En zeg nu zelf, bestaat er een betere plek voor een Valentijnszoen met jouw geliefde? In dit pittoreske straatje, waar de was van de bewoners boven je hangt kun je perfect vertellen hoeveel je van jouw geliefde houdt.

Ios – Mylopotas BeachIos beachOp het Griekse eiland Ios, direct aan het strand van Mylopotas, is “Drakos Taverna” te vinden. De familie Drakos runt hier sinds de jaren ’60 een restaurant waar de gasten worden getrakteerd op vers gevangen vis en lokale wijnen, direct aan het water.

Stephanie Capper van Dreamlines is er geweest en zegt; “Dit is de meest romantische plek die ik ooit heb gezien. Je zit buiten te genieten van een van de prachtige lokale wijnen terwijl de zon onder gaat en de zee letterlijk over je voeten spoelt, fantastisch!”

Los Angeles – Mount Hollywood Drivehollywood“La la Land”, is tot nu toe dé film van het jaar. In de film zingt en danst het romantische koppel Emma Stone en Ryan Gosling door de straten van Los Angeles. Hun liefde begint op wat door velen bestempeld wordt als de plek met het meest mooie uitzicht op de stad: “Cathy’s Corner” op Mount Hollywood Drive. Een rit door de heuvels met een cabriolet met een picknickmand achterin, dat is hoe de meest romantische avonden hier beginnen, met daarna een spectaculaire afsluiter: een dans in het maanlicht bij Cathy’s Corner.

Parijs – Buttes-ChaumontParijs Buttes ChaumontDe Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en het Louvre zijn allemaal romantische plekken in Parijs. Maar er is nog veel meer te ontdekken in de stad der liefde. Een van de meest romantische en onontdekte plekken van de stad is het re geir park “Buttes-Chaumont”, dat in het noord westen van het centrum van Parijs ligt. Niet alleen het prachtige gebouw met een uitzonderlijk uitzicht over het park is perfect voor geliefden, het gehele park is namelijk met zijn grot, waterval en brug is een prachtige plek voor de liefde.

Venetië – Libreria Acqua AltaVenetie boekenWeg van de “O sole mio” zingende gondoliers, aan de Rio de la Tetta, is de betoverende boekhandel “Libreria Acqua Alta” te vinden. Antieke en nieuwe boeken zijn in de gedraaide kamers tot het plafond gestapeld. Tegen de terugkomende overstromingen in de stad zijn veel van de boeken opgeslagen in badkuipen en emmers. Er is zelfs een gondel in een van de kamers voor als deze overstroomd. Geliefden kiezen een van de vele gedichtenbundels om de gedichten aan elkaar voor te lezen, terwijl ze door de onweerstaanbare geur van het papier van de boeken worden omhuld.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *