Holland America Line bestaat 146 jaar!

Holland America Line bestaat alweer 146 jaar! Om deze gelegenheid te vieren, highlighten wij hier in deze blogpost een aantal interessante feiten van Holland America Line door de jaren heen.

De start van Holland America Line

Holland America Line werd opgericht in 1873, onder de naam Nederlandsch Amerikaansche Stoomvaart Maatschappij. Van oorsprong is het een Nederlandse maatschappij met een scheepvaartverbinding tussen de Verenigde Staten en Nederland. Het allereerste schip van Holland America Line heette de Rotterdam. Tijdens de allereerste 25 jaar van het bestaan werden er 400.000 passagiers vervoerd: voornamelijk Europeanen die naar Amerika vertrokken, maakten gebruik van deze passagierslijn.

Vanaf 1896 werd de naam veranderd naar Holland America Line – dit was voor de buitenlandse passagiers beter uit te spreken dan Nederlandsch Amerikaansche Stoomvaart Maatschappij. De allereerste cruise voor een cruise vakantie werd in 1895 voor het eerst door Holland America Line aangeboden. De tweede vakantie cruise werd aangeboden in 1910. Nu, in 2019, worden er al meer dan 600 cruises van Holland America Line op de website van Dreamlines aangeboden.

Milieuprogramma

Holland America Line is trots op haar milieuprogramma, zo haalde het bedrijf haar eerste ISO 1400-1 certificaat in juni 2006, dit is een internationaal erkende norm voor milieumanagement. Hiermee wordt er ook bewezen dat er succesvol gewaakt wordt over de veiligheid van de gasten, bemanning, schepen en omgeving waarin wij leven.

 Nieuw Statendam - Holland America Line

Samenwerkingen

Holland America Line had in 2016 een samenwerking met O, The Oprah Magazine van Oprah Winfrey. Zo werden er exclusieve cruises aangeboden waarbij men de redactieleden van het magazine konden ontmoeten. In februari 2019 heeft Oprah Winfrey zelfs de Nieuw Statendam gedoopt en daarbij is zij de doopvrouwe van dit schip.

Het Koninklijk Huis

Koningin Máxima zette in 2016 een 87-jaar lange traditie voort. Zo doopte zij de Koningsdam, waarmee zij de doopvrouwe is geworden. De ceremonie vond plaats in de haven van Rotterdam. Deze doping werd het 12e schip van Holland America Line dat gedoopt is door leden van het Koninklijk Huis.

Nieuw Statendam

Het jongste schip van Holland America Line is de Nieuw Statendam. Dit schip heeft plaats voor 2666 gasten en 12 dekken vol met hutten, entertainmentmogelijkheden en restaurants. Vermaak schiet namelijk niet tekort aan boord van de Nieuw Statendam, zo kunt u terecht bij een van de twee zwembaden en de workshops die gehouden worden.

Fun facts

  • Wist u dat de Ms Koningsdam maar liefst 1.025 personeelsleden aan boord heeft? Dat is bijna een gemiddelde van 1 personeelslid per 2.5 passagiers!
  • De Nieuw Statendam in het eerste jaar een totaal van meer dan vier rondjes rondom de aarde gevaren heeft?
  • Er op een 7-daagse cruise meer dan 4200 kopjes koffie gedronken worden?

Nieuwsgierig geworden naar de populairste cruises van Holland America Line? Bekijk ze hier.



Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *