De Drie Koninginnen

Op zee, in de haven en zelfs op het land, er is geen andere ervaring in de wereld van Cunard die je niet zou willen ervaren … In het weekend van 8 januari hebben enkele gelukkigen de drie koninginnen van Cunard mogen zien toen ze alle drie hun 121-daagse wereldreis maakten vanuit Southampton. Een prachtige show was te zien in de haven van Southampton toen deze drie koninklijke schepen hun afvaart maakten langs de vele fantastische bestemmingen.

Queen Victoria

De Queen Victoria werd gebouwd in 2007 en heeft een lengte van maar liefst 294 meter. Dit schip beschikt over 12 dekken en kan per cruise, waar naartoe dan ook, 1.990 passagiers aan boord nemen. Op de dekken van de Queen Victoria zijn verschillende activiteiten te treffen. De gastronomie is op dit vijf-sterrenschip daarbij van hoge kwaliteit. De Queen Victoria is op zondag 10 januari, 2016 vanuit Southampton begonnen aan haar 121-daagse wereldcruise. Tijdens deze wereldcruise vaart de Queen Victoria langs bestemmingen als Oranjestad, Los Angeles, Honolulu, Bali, Singapore en nog veel meer indrukwekkende. Op 10 mei zal dit schip haar cruise weer afsluiten in Southampton.

Queen Elizabeth

De Queen Elizabeth is het derde schip in de reeks van de Elizabeth schepen. Deze Queen Elizabeth heeft meerdere voorgangers gehad en het huidige benoemde schip werd in oktober 2011 officieel in gebruik genomen. Dit wonderlijke schip heeft een uitzonderlijke lengte van 294 meter een cruise vakantie vieren met maar liefst  2.068 cruise liefhebbers. Een van de belangrijkste activiteiten aan boord is het eten, het schip zelf is niet alleen vijf-sterren waardig, maar de restaurants en het eten zelf al helemaal. Op zondag 10 januari, 2016 begon de Queen Elizabeth aan haar 121-daagse reis vanuit Southampton. Tijdens haar cruise meert dit schip aan op plekken als Las Palmas, Kaapstad, Melbourne, Nagasaki, Singapore en nog vele andere wonderlijke plaatsen. Uiteindelijk zal de Queen Elizabeth haar reis afsluiten op 10 mei in Southampton.

Queen Mary 2

De Queen Mary 2 is het oudste schip dat momenteel in gebruik is door Cunard. De Queen Mary 2 is een erg fascinerend schip en werd gedoopt door niemand anders dan de Koningin van Engeland zelf. Het schip is veel groter dan haar zusterschepen, namelijk 345 meter lang en heeft erg lang de naam van het grootste schip ter wereld mogen dragen. Per cruise kan het 2.620 passagiers aan boord nemen. Op 10 januari, 2016 is dit schip vertrokken vanuit de haven van Southampton en komt tijdens haar cruise langs pittoreske plaatsen als; New York, Bridgetown, Rio de Janeiro, Papeete, Hong Kong, Dubai en nog veel meer. Haar cruise zal worden afgesloten in Southampton op 10 mei.

Deze drie fascinerende schepen van deze indrukwekkende rederij hebben tegelijkertijd hun afvaart gemaakt en dat zorgde natuurlijk voor een wel heel speciaal vertrek. Bekijk de video van het vertrek hier. Er wordt ook niks anders verwacht bij terugkomst op 10 mei in de haven van Southampton!

Bent u wel eens aanwezig geweest op een van de schepen van Cunard of heeft u wel eens een wereldreis gemaakt? Wij zijn erg geïnteresseerd in uw ervaring en uw mening! Laat het ons weten via Twitter en/of Facebook.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *