Cruise nu naar de spectaculaire locaties van de tv-serie The Game of Thrones

Het achtste seizoen van Games of Thrones is alweer bijna afgelopen, maar wees niet getreurd! Voor de echte fans is het mogelijk om de filmlocaties van de Game of Thrones met eigen ogen te bewonderen tijdens een cruise. Wij hebben voor u vijf prachtige locaties geselecteerd van de bekende tv-serie die u tijdens de cruise zeker niet mag missen.

Noord-Ierland

Tijdens een cruise naar Noord-Ierland ontdekt u de kastelen, kliffen en ruïnes die dienden als basis voor de belangrijkste gevechten van de Game of Thrones. Castle Ward ligt in Winterfell net ten zuiden van de hoofdstad Belfast en behoort in de serie tot de familie Stark. Castle Ward biedt op dit moment speciale tours aan voor fans, waarbij zij de exacte locaties van de verschillende scènes kunnen bezoeken.

Op twee uur rijden van Castle Ward is het mogelijk om Dark Hedges te bewonderen. Dark Hedges is gebruikt als filmlocatie voor de Game of Thrones en is een laan met eeuwenoude kronkelige bomen. De plek is gemaakt op verzoek van de familie Stuart om indruk te maken op bezoekers die bij Gracehill House aankomen.

Kroatië

De prachtige middeleeuwse stad Dubrovnik werd in de serie gebruikt als King’s Landing: de hoofdstad van de Zeven Koninkrijken. De historische muren van Dubrovnik dienden als decor voor de scenes van de iconische strijd van Blackwater in het tweede seizoen van de serie.

Een andere locatie die de fans zeker zullen herkennen is de Fort Lovrijenac. De Fort Lovrijenac is gebouwd in de 11e eeuw en ligt aan de rand van de Kroatische hoofdstad. Deze locatie diende als decor voor de Red Keep van Westeros.

Sommige cruises die Dubrovnik bezoeken, maken gebruik van de route naar Split, waar ook verschillende scènes van de Game of Thrones werden opgenomen. Dit charmante kustplaatsje, die de mooiste stranden van Adriatische Zee heeft, wordt gekenmerkt door de helderblauwe zee.

Malta

De architectuur van het eiland Malta, genesteld in het midden van de Middellandse Zee, is een fascinerende fusie tussen de invloeden van de verschillende volkeren die het land in de loop van de tijd hebben bevolkt. De stad Mdina, gesticht door de Feniciërs, gedomineerd door de Romeinen en later binnengevallen door de Arabieren, is een mooi voorbeeld van dit complexe mengsel.

Deze unieke achtergrond diende als de setting voor de centrale stad Westeros. In Fort Manoel, gebouwd in 1723, werd Eddard Stark voor de menigte geëxecuteerd.

Grenzend aan het eiland Malta is het mogelijk om het kleine eiland Gozo te bezoeken, waarvan de kalkrotsen aan de rand van het strand werden gebruikt als decor voor de bruiloft van Drogo met Daenerys Targaryen. Een boottocht door de grotten van Gozo is een prachtige manier om het landschap van het eiland te ontdekken.

Spanje

De scènes van de Dorne werden in het vijfde en zesde seizoen opgenomen in de stad Sevilla. Het prachtig koninklijk paleis Real Alcázar van Sevilla en zijn tuinen zijn in de serie het paleis van Martell.
De Moorse invloed die in heel Andalusië aanwezig is, maakt de gebouwen in de regio Zuid-Spanje ongelooflijk uniek. Er zijn ook andere plaatsen in de buurt van Sevilla gebruikt voor de opnames van Game of Thrones. Fans kunnen het niet laten om plaatsen als Almodóvar del Río Castle in Córdoba, Plaza de Toros in Osuna en het Alhambra in Granada te bezoeken.

IJsland

IJsland is de exclusieve locatie voor de scènes ten noorden van de muur. Voor de filmploeg was dit een echte uitdaging, want de temperaturen daalden maar liefst tot -25 graden. Een groot deel van het vierde seizoen werd opgenomen in het Nationale Park van Thingvellir. Deze locatie werd gebruikt voor de scènes waarin Arya en Sandor Clegane hun reis van dorp naar dorp maakten. Deze fantastische plek markeert de ontmoeting van de aardplaten van Europa en Noord-Amerika. Voor degene die niet bang zijn voor de kou, is het mogelijk om te zwemmen tussen de breuken van deze aardplaten.

Een andere plek die deel uitmaakt van de Game of Thrones is de Grjótagjá grot. In het derde seizoen brachten Jon Snow en Ygritte hier de nacht door. De lavagrot, gelegen in het noordwesten van IJsland, staat bekend als een waterbron met een temperatuur van 50 graden.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *