Nederlands populairste bestemmingen

’Vakantiestress voorkom ik door tijdens het jaar voldoende te oefenen’’. (Loesje,2015) De vakantiestress kan opgelost worden met erg leuke vakantiebestemmingen. De Nederlanders gaan jaarlijks massaal op vakantie naar de prachtigste plaatsen. Maar welke vakantielanden staan het hoogst genoteerd op het Nederlandse vakantielijstje? Waar gingen we het meest heen in 2014? DREAMLINES.nl presenteert de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders.

Kroatië
Kroatië is de minst bezochte bestemmingen van de top 10, maar zeker niet minder mooi. Dit prachtige land ligt in het geografische hart van Europa, Kroatië is dan ook het kruispunt van de Griekse en de Romeinse cultuur. Kroatië heeft een fantastische kustlijn met 1.185 eilanden waarvan er maar 5% bewoond is. Naast de prachtige kustlijn heeft het binnenland ook enorm veel te bieden. De prachtige natuur, de grote meren en de nationale parken zijn hiervan een voorbeeld.

Portugal
Het prachtige Portugal neemt de negende plaats in op ons vakantielijstje. Portugal heeft een variatie in strand, natuur, achterland en hun tradities. Portugal staat bekend om het erg bekende Algarve. Het zonovergoten Algarve steekt er dan ook bovenuit als vakantiebestemming in Portugal.  Portugal groeit als vakantiegebied met de jaren, er is naast Algarve genoeg te beleven. De prachtige sprookjesachtige paleizen in Sintra of de indrukwekkende ravijnen in de Serra da Estrela. Niet te vergeten, de prachtige hoofdstad Lissabon met de prachtige dorpjes in de Alentejo. De negende plek is welverdiend!

Oostenrijk
Het fantastische Oostenrijk. De Nederlanders kennen Oostenrijk vooral om haar prachtige ski vakanties. Oostenrijk wordt tegenwoordig steeds vaker bezocht in de zomer. Het is dan ook een geweldige vakantiebestemming voor ouderen en ouders met kinderen. Voor de actieve vakantiegangers is Oostenrijk erg geschikt om te wandelen, fietsen, tennissen, zwemmen, raften, vissen, skiën en nog veel meer.

Duitsland
De wereldkampioenen, maar zeker niet op deze lijst. Onze oosterburen nemen de zevende plek in.
Duitsland ligt bijna letterlijk om de hoek en is daarom makkelijk met de auto te bereiken. Duitsland wordt als vakantieland ook steeds populairder. Met haar prachtige heuvels en landschappen en haar actieve sportvakanties in de natuurgebieden. Of skiën in de Duitse alpen, ook dat is mogelijk.

Griekenland
Griekenland is een heerlijk en veelzijdig vakantieland. De Griekse eilanden zijn erg populaire vakantiebestemmingen en het land is gevuld met historische bezienswaardigheden. Griekenland heeft prachtige langgerekte stranden en een prachtige binnenstad. Griekenland neemt hierom dan ook een gave zesde plaats in.

Turkije
Ga je voor hoge temperaturen en erg veel stranden? Dan is Turkije the place to be. Turkije biedt jaarlijks relatief goedkope all-inclusive vakanties aan. Het land is in vergelijking met de euro dan ook erg goedkoop. Brede zeestranden en rotspartijen die overgaan in blauwe golven en niet te vergeten het heerlijke eten. Mede dankzij de Turkse gastvrijheid staat Turkije op de vijfde plek in het Nederlandse vakantielijstje.

Italië
Italië, de nummer vier op ons vakantielijstje. Het prachtige land dat bekend staat om haar eeuwenoude cultuur, gebouwen en landschappen. Voor de echte cultuursnuivers is Italië een ervaring op zich. Het Italië, dat bekend staat om haar Romeinse tijd en de prachtige bouwwerken die zij heeft meegenomen. Het Colosseum en het eeuwenoude stadje Pompeï zorgen ervoor dat je je niet verveelt. Daarnaast heeft Italië een uitstekend aanbod in accommodatie en is het mogelijk om met de auto naar Italië te reizen.

Spanje
Het land van de eeuwige zon. Een schitterend land met een rijke geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden. De Canarische Eilanden, Ibiza en Mallorca zijn hier de favoriete bestemmingen van de Nederlanders. De Spaanse Costa zit jaarlijks ook vol met mensen die van de eeuwige zon willen genieten. In Spanje heerst het Noche-effect, daarom bruist het nachtleven ook in Spanje. De Siësta zorgt ervoor dat het gewoonlijke 6 uur avondeten vervangen wordt door 10 uur avondeten. Genoeg te beleven en erg veel te doen in een van de populairste vakantiebestemmingen!

Nederland
Ja, de nummer twee is ons eigen kikkerlandje. Het land van de oranje leeuw. Veel Nederlanders kiezen er voor om tijdens de vakantie toch in het eigen land te blijven. Nederland heeft dan ook veel fijns te bieden, van de brede stranden in Scheveningen of die op het Waddeneilanden tot van het bier overstroomde Limburg of de prachtige Veluwe. En wat te denken van de Herengracht?

Frankrijk
Het ten zuiden gelegen land staat al een aantal jaar op de eerste plek van het Nederlandse vakantielijstje. Het is ook niet zo gek, als je je bedenkt hoeveel verschillende kanten dit land heeft. Je kunt namelijk lekker kamperen in de bergen of het stadsleven ontdekken. De prachtige stad van Marseille bezoeken met haar prachtige haven of flaneren over de boulevards van Nice. De nummer één heeft haar plekje dan ook meer dan verdiend!Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *