DOES SIZE REALLY MATTER?

Te groot of te klein? Dat is de vraag voor veel cruisers wanneer er besloten wordt een keer iets anders te proberen. Hedendaags worden de schepen alleen maar groter en groter gebouwd. Maar er zijn ook veel klassieke jachtcruises, waar niet veel passagiers op kunnen. DREAMLINES heeft een lijst van elementen samengesteld om te besluiten of de grootte er echt toe doet.

Het aantal passagiers is een erg belangrijk verschil tussen de kleine en grote schepen.

Voor de mensen die het niet erg vinden om op een drijvende stad te zijn, is een groot schip de juiste keuze. De schepen van de Royal Caribbean Oase-Klasse neemt per cruise alleen al meer dan 5.000 passagiers mee, het is onwaarschijnlijk dat je een passagier twee keer zult tegenkomen. Met zo veel bars en lounges is er zo veel om uit te kiezen. Maar het aantal passagiers kan toch een River Cloud IIgroot nadeel zijn. Ken jij bijvoorbeeld de show die in het theater uitgevoerd gaat worden? Dan zal de wachtrij waarschijnlijk lang zijn. Of je favoriete restaurant op het schip? Sorry maar het zit vol.

Kleinere schepen, per definitie de schepen die minder passagiers vervoeren. Op een kleiner schip zal je dezelfde gezichten zal je steeds vaker tegenkomen en met de dag die vordert zal je de persoon achter het gezicht ook steeds beter leren kennen. Maar als je toch iemand bent met een zogezegde ‘Low Profile’, dan kan een kleiner aantal passagiers je vakantie maken of misschien wel breken.

Culinair genieten van overweldigende maaltijden is toch waarom je aan boord gaat.35_breakaway-mw-lebistro_hi

Als je niet vaak hetzelfde restaurant bezoekt, dan is een groot cruiseschip echt iets voor jou. Grote schepen bieden erg veel variatie aan in hun keuze uit restaurants. De schepen van de Norwegian Cruise Line alleen al hebben meer dan 15 restaurants aan boord. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar grote Restaurantcruiseschepen hebben naast hun vele opties, ook exclusieve opties. Voor deze opties moet vaak extra betaald worden en reserveren in een van de high-class restaurants kan soms moeilijk zijn.

Kleine schepen hebben vanwege beperkte ruimte, vaak een of twee grote eetzalen voor maaltijden. Deze zijn vaak erg persoonlijk, wat heel erg fijn kan zijn voor vele passagiers. Het eten zit ook altijd inbegrepen in de prijs. Maar voor passagiers die veel variëteit in restaurant en menu’s willen hebben, kunnen beter aan boord stappen van een groter schip.

Broadway of een boek, komieken of een dag aan wal14_SpiegelTent_lo

Grote schepen komen gepaard met meer toeters en bellen, dus dat betekent dat ze meer entertainment opties hebben. Van komieken, spelshows en Broadway revues met goochelaars, films en theaterproducties. Er is altijd iets te beleven en te doen op de grote schepen. Maar deze vele entertainment opties kosten vaak extra geld, wat je toch terug kan trekken uit je keuze. Maar naast dat het geld kost, zal je ook niet vaak kunnen kiezen wat je wil doen. Veel shows zijn vaak vooraf ook al helemaal volgeboekt door populariteit.

PALibraryJe zult je vast een weg banen door de casino’s op de kleinere schepen, want erg vaak zijn deze er ook. Maar als je een fan bent van het bezoeken van kleinere schepen, dan houd je vast en zeker van educatieve entertainment. De kleinere schepen, neem als voorbeeld de schepen van Windstar Cruises, hier is vaak een hele rijke bibliotheek en veel fotografie zichtbaar. Tevens is de entertainment aan wal ook erg interessant, omdat de kleinere schepen vaak de kleinere havens kunnen bezoeken is de natuur die aangetroffen wordt in ongerepte status. Maar als cultuur en geschiedenis jou niet veel interesseren, dan is een groot schip toch iets meer voor jou.

Verveling op een cruise is geen optie, daarom zijn er additieve activiteitenCovent Garden Theatre

Een zipline, sky-diven en innovatieve waterpretparken zorgen ervoor dat de passagiers bezig blijven aan boord van een groot cruiseschip. Op de grote schepen zijn de keuzes om entertaint te blijven oneindig. Ze bieden ook eigenlijk altijd iets aan waar minimaal een iemand in geïnteresseerd is. MSC Cruises biedt bijvoorbeeld opera aan in haar theaters. Maar zo veel keuze hebben, is vaak ook niet erg goed voor je hoofd. Mocht een keer een van de entertainmentopties tegen zitten en de cruise duurt niet lang meer, dan baal je toch dat je niet voor een andere activiteit gekozen hebt.

Reserve.el.ChatoOmdat kleine schepen geen overvloed hebben aan de faciliteiten die de grote schepen bieden, zijn de afvaarten van het schip vooral gericht op het bezoeken van de bestemmingen in plaats van de schepen zelf. Dat betekent dat excursies erg belangrijk zijn op de kleine schepen. Op de kleinere schepen zal je ook veel eerder een erg goeie gids vinden die je alles kan vertellen over de geschiedenis en de cultuur van een bepaalde regio. Zoals al gezegd, de meer afgelegen poorten zorgen voor een beroep op meer fascinerende gebieden.

Wat vind jij? Does size really matter for you? Ben jij liever aanwezig op een groot schip of op een klein schip? Laat ons je mening horen via de blog comment sectie, Twitter of Facebook!Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *