Wat houdt kapitein worden nu echt in?

Om kapitein te worden, moet u toch wel iets meer doen dan alleen een vragenlijst invullen en een training van een week in de Caribbean volgen. Ook heeft u meer verantwoordelijkheden dan alleen verwelkoming van de gasten, het ‘captain’s diner’ en het roken van pijpen.

Maar wat doet een cruiseschip kapitein nu eigenlijk echt, en wat moet u doen om er een te worden? Lees verder om hier achter te komen.

Educatie
Allereerst heeft u een middelbareschooldiploma en een bachelor- of masterdiploma in maritieme wetenschappen of werktuigbouwkunde nodig, het liefst van een maritieme school of academie, om cruiseschip kapitein te worden.

Ook moet u een grondige kennis hebben van de logistiek, navigeren, maritieme- en veiligheidswetten en management.

Jaren ervaring en een behoorlijk aantal bijscholingscursussen naast het werk zijn ook noodzakelijk. Daarnaast moet u een kapiteinsbrevet van een federale maritieme instantie behalen – wat 10 jaar kan duren!

Cruiseschip kapiteins vaardigheden
Een cruiseschip kapitein moet beschikken over variërende vaardigheden, inclusief leiderschap, goed omgaan met passagiers en communicatieve en administratieve vaardigheden.

Ook is het belangrijk om te beschikken over sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden, de bekwaamheid om uw hoofd koel te houden in noodsituaties en u moet kunnen presteren onder druk.

Belangrijkste verantwoordelijkheden
Behalve met de passagiers optrekken, roken van pijpen en stellen trouwen (ja, dat kan echt!) zijn kapiteins verantwoordelijk voor een verschillend aantal taken.

Als kapitein heeft u de leiding over het personeel bestaande uit wel duizend bemanningsleden, moet u complexe navigeer- en motorsystemen onderhouden, toezicht houden bij het in- en uitchecken van passagiers, ervoor zorgen dat de veiligheidsuitrustingen prima werken, veiligheidsprocedures handhaven, het schip besturen en  tot slot communiceren met havens en nabijgelegen schepen – allemaal terwijl u zich houdt aan de nationale- en internationale wetgeving.


Oeff – een kapitein van een cruiseschip zijn, lijkt toch een baan met een behoorlijk aantal verantwoordelijkheden, toewijding en hard werken. Droom u nog er nog steeds van om kapitein te worden? Meld het in de onderstaande opmerkingen!

Bedankt voor het deelnemen aan onze 1 aprilgrap!Een Reactie

  1. Robert 26. oktober 2017 Antwoord

Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *