Cruisen naar de Canarische eilanden, eeuwige lente en plezier op elk eiland

De Canarische eilanden zijn een populaire cruisebestemming voor Nederlanders, vanwege aantrekkelijke temperaturen gedurende het gehele jaar is een cruise naar de Canarische Eilanden in het najaar de perfecte manier om bewolking, regen en sneeuw te ontvluchten. Prachtige stranden, bezienswaardigheden, wandelroutes en watersport gelegenheden, de eilanden van deze archipel bieden alles wat uw hartje begeert. Maar dit roept de vraag op welke cruise routes en havens het meest geschikt zijn voor uw vakantiewensen en welke uw cruise onvergetelijk maken. Lees hier wat welk eiland zo speciaal maakt.

Gran CanariaGran Canaria

Tussen Fuerteventura en Tenerife ligt het op twee na grootste Canarische eiland: Gran Canaria. Vooral in de zomer is dit eiland erg populair vanwege de vele zandstranden en baaien. Zelfs in de koude maanden trekken alle eilanden aan met nog steeds aangename temperaturen. Playa del Inglés is met zijn gouden zand en een prachtige promenade met veel winkels, bars en restaurants het toeristische centrum in het zuiden van het eiland. Het is ook mogelijk om te snorkelen, duiken of zeilen op het eiland. In het noorden van het eiland ligt het pittoreske oude stadje Vegueta. De kathedraal van Santa Ana ligt in een omgeving van historische Canarische koloniale gebouwen. Wist u trouwens dat Gran Canaria en Christopher Columbus met elkaar verbonden zijn? In Vegueta is er een kapel waarvan gezegd wordt dat Columbus, vóór zijn eerste expeditie naar Amerika, heeft gebeden. Gran Canaria biedt bovendien cultuur en een fascinerend natuurlijk landschap. In het Parque Palmitos kunt u een exotische tuin bezoeken met een aangrenzend vogel- en natuurpark.

Tenerife

Tenerife

Tenerife maakt indruk met zijn gevarieerde landschap en de opvallende verschillen tussen Noord en Zuid. Het is ook het grootste eiland in de Canarische archipel, met een oppervlakte van 2.034 vierkante meter. In het zuiden van het eiland is het weer bijzonder mooi en vooral de lange stranden en zwemparken nodigen uit om te genieten. Verder is in het beroemde Loro Parque, een dierentuin en park, de grootste papegaaiencollectie ter wereld voor jong en oud te bewonderen. Het goed bewaard gebleven oude centrum van Puerto de la Cruz met kronkelende straatjes, schaduwrijke pleinen en een pittoreske haven is een geweldige plek voor een beetje sightseeing. De belangrijkste attractie is echter het nationale park Canadas del Teide. De hoogste berg in Spanje, de Teide, is omgeven door een 2.000 meter hoge vulkanische kegel en omvat ook meer dan 13.000 hectare nationaal park. Een wandeling over de Teide is één van de hoogtepunten op het eiland. Op een heldere dag is het mogelijk om de hele archipel en, op een heldere nacht, de Melkweg te bewonderen. Bovendien leven er in de wateren voor Tenerife talloze soorten walvissen en dolfijnen.

La GomeraLa Gomera

Dit eiland is een klein juweeltje in het midden van de Atlantische Oceaan. De hoofdstad San Sebastian is een klein gezellig stadje, ver weg van het massatoerisme. Wandel over de promenade of kijk uit over het donkere kiezelstrand voor de oceaan. De haven van La Gomera ligt in de directe omgeving van het stadscentrum, dat te voet bereikbaar is. Het kleine eiland ten westen van Tenerife is vooral geschikt voor wandelaars. De Valle Gran Rey is het perfecte startpunt voor een wandeling door de natuur. De terrasvormige velden en palmbossen bieden een prachtig landschap. Het hoogtepunt van La Gomera is het nationale park Garajonay. Op de 1500 meter hoge berg vindt u prachtige wandelpaden die langs weelderige vegetatie en de beroemde Laurel Laurisilva leiden. Cruises naar de Canarische eilanden beginnen meestal vanuit Las Palmas (Gran Canaria) of Santa Cruz de Tenerife (Tenerife). Daarna zijn er frequente aankomsthavens Arrecife (Lanzarote) , Santa Cruz de La Palma (La Palma) en Puerto del Rosario (Fuerteventura), mogelijk met verdere stops op Madeira of Agadir in Marokko. Sommige rederijen combineren ook mediterrane cruises met een reis naar de Canarische eilanden.

LanzaroteLanzarote

Vuurbergen, lavavelden, donkere stranden en palmoases; zo zou je het noordelijkste van de Canarische eilanden kunnen beschrijven. Het Timanfaya National Park ligt in het vulkanische centrum van het eiland. De vuurbergen doen denken aan maanlandschap en het is een heel bijzondere ervaring om deze te verkennen. Lanzarote is ook voorzien van ondergrondse grottenstelses. Bijzonder opmerkelijk zijn hier de Cueva de los Verdes en Jameos del Agua. De zonnigste plek op Lanzarote is Playa Blanca in het zuiden van het eiland. Om te zwemmen zijn de kleine natuurlijke, maar ook soms de kunstmatige baaien perfect. De Costa Teguise biedt een overvloed aan vrijetijds- en sportfaciliteiten, waaronder verschillende watersporten, een groot waterpark en een golfbaan. Verschillende duik- en windsurfscholen zijn te vinden langs Playa de las Cucharas en Avenida del Jablillo.

La PalmaLa Palma

La Palma wordt door de lokale bevolking ook wel het ‘groene eiland’ genoemd. Waarom? De weelderige en ongerepte natuur en het imposante vulkanische landschap maken dit eiland een waar paradijs. Via de Camino Reales (Royal Paths) kunt u de verdwenen bossen ervaren zonder de drukte van het massatoerisme. Vanaf één van de vele fantastische uitkijkpunten (zoals Brena Baja, El Time of Cumbrecita op 1200 meter hoogte) kan het hele eiland worden bewonderd, het zijn ook referentiepunten voor de nachtwakers. La Palma wordt doorkruist door een ondergrondse watervoorziening. Hierdoor ontstond het prachtige nationaal park Caldera de Taburiente. De Canarische den is hier inheems en wordt vergezeld door talloze andere plantensoorten. In het bos vindt u kleine watervallen, kabbelende beekjes en bronnen. Er is ook een grot in de buurt van het dorp Mazo. Hier hebben archeologen prehistorische rotstekeningen gevonden.

FuerteventuraFuerteventura

De geologisch oudste plaats van de Canarische eilanden is Fuerteventura. U zult verrukt zijn door het fijne zand en helderde water, het eiland voldoet aan al uw verwachtingen voor een evenwichtige strandvakantie. Vanwege de constant waaiende wind en de branding voor de kust, heeft Fuerteventura de juiste omstandigheden voor verschillende watersporten, zoals surfen. Het Playa de Esquinzo wordt beschouwd als een paradijs voor surfers. Tussen twee kliffen opent een gouden zandstrand met de beste omgeving om te surfen. Naast watersporten kunt u ook ontspannen op één van de vele golfbanen met een potje golf of kunt u stoom afblazen tijdens een jeepsafari van Punta de Jandia naar Playa de Cofete.

El HierroEl Hierro

El Hierro is het meest westelijke eiland in de Canarische archipel. Het toeristisch, nauwelijks ontwikkelde eiland maakt indruk met zijn originaliteit, rust en ongerepte natuur. De kusten zijn wild en ruig en worden gekenmerkt door kleine baaien. In de vallei van El Golfo kunt u hoge kliffen en de traditionele fruitteelt bezoeken. Naast wijn, bananen en papaja’s worden ook ananassen geteelt. Rond Pico Malpaso zijn paden die het eindeloze groen van het bos onthullen. El Hierro biedt ook 46 duikplekken in een unieke en diverse onderwaterwereld, die zijn oorsprong vond in het vulkanische centrum van het eiland en tegenwoordig een beschermd marine gebied is. Cruises met een start in Puerto de la Estaca (El Hierro) worden vaak aangeboden vanuit Lissabon. Rederijen combineren graag kleinere eilanden tijdens deze reizen en bieden dus zeer speciale reizen, zoals die op La Gomera of de Azoren. Op meestal kleinere schepen zult u deze eilanden snel in uw hart sluiten.

Bent u klaar voor uw Canarische cruise? Bekijk dan hier het aanbod! Dreamlines helpt u met het plannen van uw droom vakantie naar de Canarische eilanden. Blader door onze beste cruise deals op onze website en boek direct online. Als u hulp nodig heeft of meer informatie wenst te hebben, bel dan onze cruise-experts op 020 220 41 41



Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *