Eerste staal gesneden voor MSC Meraviglia

Start van de bouw van een nieuw cruiseschip bij STX France
Het schip van de nieuwe ‘Vista’-klasse biedt plaats aan 5.700 passagiers en zal vanaf mei 2017 in de Middellandse Zee cruisen.

MSC Cruises begon afgelopen maandag met het eerste deel van de MSC Meraviglia bij STX France in Saint-Nazaire. Dit was het startschot van de bouw van een nieuwe generatie schepen.

Het schip van de nieuwe ‘Vista’ klasse met een bruto tonnage van 167.600 biedt plaats aan 5.700 passagiers. De MSC Meraviglia moet worden opgeleverd in mei 2017 en kan worden geboekt in juni 2015. Het schip zal in haar eerste zomer het westelijke Middellandse Zee gebied bevaren en drie centrale vertrek – en aankomsthavens hebben: Genua, Marseille en Barcelona.

‘’De MSC Meraviglia, Italiaans voor ‘wonder’, zal het grootste en meest innovatieve cruiseschip zijn ooit gebouwd door een Europese rederij’’, aldus Pierfranscesco Vago. ‘’De naam van het schip drukt een bewondering uit, die iedereen ervaart als dit indrukwekkende schip leren kennen. De MSC Meraviglia combineert de expertise van MSC Cruises, een bedrijf met 300 jaar maritieme traditie, met de expertise van één van de meest moderne scheepswerven in de wereld. Vandaag is de bouw van een nieuwe mijlpijl in de geschiedenis van de zeevaart begonnen.’’

Smartwatch, dubbele suites en amusement.

Dankzij haar flexibiliteit zal de MSC Meraviglia, evenals de andere geplande schepen van het project ‘Vista’, probleemloos in elke cruisehaven van de wereld aan kunnen leggen. Op deze manier hebben de passagiers de mogelijkheid nog meer van de mooiste bestemmingen te ontdekken op een MSC cruiseschip van de volgende generatie.

Bij dit nieuwe schip behoren ook speciale cabine categorieën voor familie en een meer uitgebreide MSC Yacht Club. De luxe omgeving op het voordek zal omringd zijn met dubbele suites, een ruim zonneterras, een eigen lounge en een exclusief restaurant. Bovendien zullen er verspreid over drie dekken een verscheidenheid aan eet- en uitgaansgelegenheden, indrukwekkend grote kamers, een theater, een spectaculair pretpark die aangesloten is op een openlucht waterpark en een promenade aanwezig zijn.

De MSC Meraviglia zal ook beschikken over een scala van technologische innovaties, zoals de ‘Near Field Communication’. Hiermee kunnen gasten betalen, toegang krijgen tot hun hutten of de kinderen makkelijk vinden, gewoon met behulp van een cruise-kaart, Smartwatch, een armband of smartphone. Een ander verbazingwekkende technologie is het gigantische LED scherm van 480 m², die het gehele plafond van de promenade zal bedekken. Zoals een digitale hemel, zal dit LED scherm meeslepende afbeeldingen en vergezichten – inclusief geplande visuele gebeurtenissen – creëren.

De MSC Meraviglia is de eerste van twee identieke schepen, gebouwd door STX France. De tweede zal gebruikt kunnen worden in 2019. Daarnaast heeft MSC Cruises de opties op het ontvangen van twee additionele ‘Vista’ schepen tot 2022.

Foto: MSC Cruises

 Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.