Hurtigruten

Laat u betoveren door de schoonheden van Noord-Europa
Hurtigruten

Geniet met de Noorse rederij Hurtigruten van prachtige cruises naar fascinerende bestemmingen. De cruises van Hurtigruten zijn bedoeld voor een wat ouder, maar toch divers publiek. De cruiseschepen zijn uitgerust met veel luxe en comfort. Tevens zijn de interieurs van de schepen geïnspireerd door hetgeen waar het schip naar vernoemd is. Zo is het MS Nordlys geinspireerd door het fascinerende Noorderlicht en vindt u in het MS Trollfjord een prachtige interieur van Noors hout en steen.

Met cruises van Hurtigruten bent u verzekerd van een spectaculaire en avontuurlijke reis. De cruises gaan langs schitterende pittoreske landschappen en bieden u de mogelijkheid om verrassende excursies te doen aan land. De vloot van Hurtigruten vaart naar bestemmingen over de hele wereld, maar vooral in het noorden van Europa.

Geniet aan boord van verschillende winkels, speelhallen en zwembaden. Maak gebruik van gratis WiFi en geniet wanneer u maar wilt van een drankje in de cafés die 24 uur per dag geopend zijn. Daarnaast kunt u in de zomer genieten van onvergetelijke optredens van verschillende muziekgroepen. De echte avonturiers kunnen de Arctic Crossing ontgroening ervaren, een unieke inwijding met ijswater.

toon meer

Onze Hurtigruten expert
Onze aanbevelingen
  Cruises in Noord-Europa
Bergen - Kirkenes
Bergen - Kirkenes
6 nachten met de Nordnorge
 28.07.2018
p.p.vanaf € 1721
Bergen - Kirkenes - Bergen
Bergen - Kirkenes - Bergen
11 nachten met de Vesterålen
 december 2017 - februari 2018
p.p.vanaf € 1447
  Alle cruises met Hurtigruten
Bergen - Kirkenes
Bergen - Kirkenes
6 nachten met de Nordnorge
 28.07.2018
p.p.vanaf € 1721
Bergen - Kirkenes - Bergen
Bergen - Kirkenes - Bergen
11 nachten met de Vesterålen
 december 2017 - februari 2018
p.p.vanaf € 1447
  Last minute cruises
Bergen - Kirkenes - Bergen
Bergen - Kirkenes - Bergen
11 nachten met de Vesterålen
 december 2017 - februari 2018
p.p.vanaf € 1447

Hurtigruten

Nordnorge
  •  1997
  •  123 m
  •  428
  •  7
  •  3 van de 5
vanaf  € 1721 Bekijk aanbod
Vesterålen
De MS Vesterålen is een van de kleinste schepen van de vloot. Vanwege het lage aantal passagiers is elke reis met de MS Vesterålen een unieke ervaring. Aan boord voelt u zich snel comfortabel.
  •  1983
  •  108 m
  •  510
  •  7
  •  3 van de 5
vanaf  € 1447 Bekijk aanbod
Hurtigruten

Toen de Noorse overheid besloot om een zeeverbinding aan te leggen tussen het noorden en het zuiden van Noorwegen waren het Richard With en Anders Holthe die deze kans met beide handen aangrepen. In 1893 waren de twee vrienden er klaar voor. Kapitein Richard With gooide in dit jaar voor het eerst het anker van de Vesteraalen los en voer langs de kusten van Noorwegen. Op deze manier was het bedrijf Hurtigruten geboren. Wekelijks werden er vaarten vanaf Trondheim naar Hammerfest aangeboden en later kwam daar ook de route Bergen naar Kirkenes bij. In slechts zeven dagen kon u van het noorden naar het zuiden van Noorwegen varen. Richard With noemde dit ook ook wel de belangrijke connectie oftewel “Hurtigruten” genoemd. 

Cruiseschepen van Hurtigruten
Bij Dreamlines heeft u de keuze uit ’s werelds beste cruiseschepen. Wanneer u kiest voor een cruise met Hurtigruten bent u gegarandeerd van een fantastische cruise naar Noorwegen, deze maatschappij is namelijk uiterst gespecialiseerd in cruises van het zuiden van Noorwegen naar het noorden en vice versa. U kunt bijvoorbeeld een cruise maken van Kirkenes naar Bergen of van Bergen naar Trondheim. Met deze unieke cruisemaatschappij is het allemaal mogelijk. Aan boord van de Finnmarken, Midnatsol, Nordkapp, Polarlys of de Trollfjord van Hurtigruten kunt u genieten van de prachtige Noorse Fjorden of van het Noorse poollicht.

Verzekerd van Luxe en beleving
Wanneer u door Noorwegen vaart zult u sowieso versteld staan van de uitzonderlijke landschappen en de prachtige natuur. Wilt u nog op het laatste moment een Hurtigruten cruise boeken? Dreamlines.nl biedt u deze mogelijkheid. Wanneer u een schip heeft gevonden dat u aanspreekt, kunt u direct vertrekken. Zo bent u dus bijna nooit te laat om een cruise te boeken. Bij Hurtigruten vindt u een zee aan keuzes, zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor een van de nieuwere schepen zoals de ms Finnmarken of de Trollfjorden. Voor vele gasten is de Lofoten, gebouwd in 1964, echter nog steeds een van de favoriete schepen van de vloot. Daarnaast is er ook nog de Vesterålen, dit schip is vernoemd naar een van de eerste schepen van de vloot die in 1893 haar eerste vaart maakte. Vesterålen is daarnaast ook de plaats waar het eerste Hurtigruten schip is vertrokken en ligt net ten noorden van de Lofoten eilanden vanwaar u, zo schijnt volgens vele voorgangers, het mooiste uitzicht van de gehele reis heeft.