Hurtigruten

Laat u betoveren door de schoonheden van Noord-Europa
Hurtigruten

Geniet met de Noorse rederij Hurtigruten van prachtige cruises naar fascinerende bestemmingen. De cruises van Hurtigruten zijn bedoeld voor een wat ouder, maar toch divers publiek. De cruiseschepen zijn uitgerust met veel luxe en comfort. Tevens zijn de interieurs van de schepen geïnspireerd door hetgeen waar het schip naar vernoemd is. Zo is het MS Nordlys geinspireerd door het fascinerende Noorderlicht en vindt u in het MS Trollfjord een prachtige interieur van Noors hout en steen.

Met cruises van Hurtigruten bent u verzekerd van een spectaculaire en avontuurlijke reis. De cruises gaan langs schitterende pittoreske landschappen en bieden u de mogelijkheid om verrassende excursies te doen aan land. De vloot van Hurtigruten vaart naar bestemmingen over de hele wereld, maar vooral in het noorden van Europa.

Geniet aan boord van verschillende winkels, speelhallen en zwembaden. Maak gebruik van gratis WiFi en geniet wanneer u maar wilt van een drankje in de cafés die 24 uur per dag geopend zijn. Daarnaast kunt u in de zomer genieten van onvergetelijke optredens van verschillende muziekgroepen. De echte avonturiers kunnen de Arctic Crossing ontgroening ervaren, een unieke inwijding met ijswater.

toon meer

Onze Hurtigruten expert
Onze aanbeveling
  Cruises in Noord-Europa
Bergen - Kirkenes - Bergen
Bergen - Kirkenes - Bergen
11 nachten met de Vesterålen
 juli 2017 - februari 2018
p.p.vanaf € 1419
  Alle cruises met Hurtigruten
Bergen - Kirkenes - Bergen
Bergen - Kirkenes - Bergen
11 nachten met de Vesterålen
 juli 2017 - februari 2018
p.p.vanaf € 1419
  Last minute cruises
Bergen - Kirkenes - Bergen
Bergen - Kirkenes - Bergen
11 nachten met de Vesterålen
 juli 2017 - augustus 2017
p.p.vanaf € 2376

Hurtigruten

Vesterålen
De Ms Vesterålen is een van de kleinste schepen van de vloot. Vanwege het lage aantal passagiers is elke reis met de Ms Vesterålen een unieke ervaring.
  •  1983
  •  108 m
  •  510
  •  7
  •  3 van de 5
vanaf  € 1419 Bekijk aanbod
Hurtigruten

Toen de Noorse overheid besloot om een zee connectie aan te leggen tussen het noorden en het zuiden van Noorwegen waren het Richard With en Anders Holthe die de kans met beide handen aangrepen om een zeeroute langs de Noorse kust te plannen. In 1893 waren de twee vrienden er klaar voor en gooide kapitein Richard With het anker van de Vesteraalen los en voer langs de kusten van Noorwegen. Op deze manier was het bedrijf Hurtigruten geboren. De vaarten werden wekelijks aangeboden vanaf Trondheim naar Hammerfest en later van Bergen naar Kirkenes. Deze route ging in slechts 7 dagen van het noorden naar het zuiden van Noorwegen. Dit werd door Richard With ook wel de belangrijke connectie oftewel “Hurtigruten” genoemd.

Cruiseschepen van Hurtigruten
Bij Dreamlines heeft u de keuze uit de beste schepen wereldwijd. Wanneer u kiest voor een cruise met Hurtigruten bent u er van gegarandeerd dat u naar Noorwegen gaat, deze maatschappij is namelijk uiterst gespecialiseerd in cruises van het zuiden van Noorwegen naar het noorden en vice versa. U kunt bijvoorbeeld op een cruise gaan van Kirkenes naar Bergen of van Bergen naar Trondheim. Met deze unieke cruise maatschappij is het allemaal mogelijk. Aan boord de Finnmarken, Midnatsol, Nordkapp, Polarlys of de Trollfjord met Hurtigruten kunt u genieten van de prachtige Noorse Fjorden of gaat u naar Noorwegen om het Poollicht te zien, een zeer unieke ervaring.

Verzekerd van Luxe en beleving
Wanneer u door Noorwegen vaart zult u sowieso versteld staan van de uitzonderlijke landschappen en de prachtige natuur. Nog op het laatste moment een Hurtigruten cruise boeken? Dreamlines.nl biedt u de mogelijkheid, om last minute cruises voor u te boeken. Zodat wanneer u een schip heeft gevonden dat u aanspreekt u direct kunt vertrekken. Zo bent u dus bijna nooit te laat om een cruise te boeken. Bij Hurtigruten vindt u een zee aan keuze, zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor een van de nieuwere schepen zoals de MS Finnmarken of de Trollfjorden. Maar voor vele gasten is de Lofoten, gebouwd in 1964, nog steeds een van de favoriete schepen van de vloot. Daarnaast is er ook nog de Vesterålen, dit schip is vernoemd naar een van de eerste schepen van de Vloot die in 1893 voor het eerst uitvoer. Vesterålen is daarnaast ook de plaats waar het eerste Hurtigruten schip vanuit vertrok en ligt net ten noorden van de Lofoten eilanden vanwaar u, zo schijnt volgens vele voorgangers, het mooiste uitzicht van de gehele reis heeft.