Hurtigruten

Alle Bestemmingen
Alle Rederijen
Vertrek
Terugkomst
Zoek uw cruiseZoek uw cruise
Hurtigruten
Laat u betoveren door de schoonheden van Noord-Europa
Hurtigruten

Geniet met de Noorse rederij Hurtigruten van prachtige cruises naar fascinerende bestemmingen. De cruises van Hurtigruten zijn toegankelijk voor een divers publiek. De cruiseschepen zijn uitgerust met veel luxe en comfort. Tevens zijn de interieurs van de schepen geïnspireerd door hetgeen waar het schip naar vernoemd is. Zo is het MS Nordlys geinspireerd door het fascinerende Noorderlicht en vindt u op het MS Trollfjord een prachtige interieur van Noors hout en steen.

Met cruises van Hurtigruten bent u verzekerd van een spectaculaire en avontuurlijke reis. De cruises gaan langs schitterende pittoreske landschappen en bieden u de mogelijkheid om verrassende excursies te doen aan land. De vloot van Hurtigruten vaart naar bestemmingen over de hele wereld, maar vooral in het noorden van Europa.

Geniet aan boord van verschillende winkels, speelhallen en zwembaden. Maak gebruik van gratis WiFi en geniet wanneer u maar wilt van een drankje in de cafés die 24 uur per dag geopend zijn. Daarnaast kunt u in de zomer genieten van onvergetelijke optredens van verschillende muziekgroepen. De echte avonturiers kunnen de Arctic Crossing ontgroening ervaren, een unieke inwijding met ijswater.

Toon alle aanbiedingen

Onze Hurtigruten expert

Bo020 220 41 41

Hurtigruten heeft luxe en service hoog in het vaandel staan, dit is dan ook terug te zien aan de elegante hutten en de uitgebreide buffetten. Een cruise met deze rederij is vooral aan te raden aan diegene die zich wil laten betoveren door de natuurlijke schoonheden van Noord-Europa.

Tips voor Hurtigruten cruises

Toen de Noorse overheid besloot om een zeeverbinding aan te leggen tussen het noorden en het zuiden van Noorwegen waren het Richard With en Anders Holthe die deze kans met beide handen aangrepen. In 1893 waren de twee vrienden er klaar voor. Kapitein Richard With gooide in dit jaar voor het eerst het anker van de Vesteraalen los en voer langs de kusten van Noorwegen. Op deze manier was het bedrijf Hurtigruten geboren. Wekelijks werden er vaarten vanaf Trondheim naar Hammerfest aangeboden en later kwam daar ook de route Bergen naar Kirkenes bij. In slechts zeven dagen kon u van het noorden naar het zuiden van Noorwegen varen. Richard With noemde dit ook ook wel de belangrijke connectie oftewel “Hurtigruten” genoemd. 

Cruiseschepen van Hurtigruten
Bij Dreamlines heeft u de keuze uit ‘s werelds beste cruiseschepen. Wanneer u kiest voor een cruise met Hurtigruten bent u gegarandeerd van een fantastische cruise naar Noorwegen, deze maatschappij is namelijk uiterst gespecialiseerd in cruises van het zuiden van Noorwegen naar het noorden en vice versa. U kunt bijvoorbeeld een cruise maken van Kirkenes naar Bergen of van Bergen naar Trondheim. Met deze unieke cruisemaatschappij is het allemaal mogelijk. Aan boord van de Finnmarken, Midnatsol, Nordkapp, Polarlys of de Trollfjord van Hurtigruten kunt u genieten van de prachtige Noorse Fjorden of van het Noorse poollicht.

Verzekerd van Luxe en beleving
Wanneer u door Noorwegen vaart zult u sowieso versteld staan van de uitzonderlijke landschappen en de prachtige natuur. Wilt u nog op het laatste moment een Hurtigruten cruise boeken? Dreamlines.nl biedt u deze mogelijkheid. Wanneer u een schip heeft gevonden dat u aanspreekt, kunt u direct vertrekken. Zo bent u dus bijna nooit te laat om een cruise te boeken. Bij Hurtigruten vindt u een zee aan keuzes, zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor een van de nieuwere schepen zoals de ms Finnmarken of de Trollfjorden. Voor vele gasten is de Lofoten, gebouwd in 1964, echter nog steeds een van de favoriete schepen van de vloot. Daarnaast is er ook nog de Vesterålen, dit schip is vernoemd naar een van de eerste schepen van de vloot die in 1893 haar eerste vaart maakte. Vesterålen is daarnaast ook de plaats waar het eerste Hurtigruten schip is vertrokken en ligt net ten noorden van de Lofoten eilanden vanwaar u, zo schijnt volgens vele voorgangers, het mooiste uitzicht van de gehele reis heeft.

Hurtigruten - Beoordelingen

Beoordelingen

7.8 / 10
Zeer goed
Gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
Beoordelingen
Uitstekend (8.5+)
0 / 10
Zeer goed (7-8.5)
10.0 / 10
Goed (4.5-7)
0 / 10
Redelijk (3-4.5)
0 / 10
Gemiddeld (1-3)
0 / 10
Klantbeoordelingen
Schepen
9.0 / 10
Hut
6.0 / 10
Dineren
10.0 / 10
Excursies
10.0 / 10
Diensten
10.0 / 10
Sport
3.0 / 10
Entertainment
5.0 / 10
2 Beoordelingen
Sorteren op:
>69 jaar
23 September 2017
7.0 / 10
7.0 / 10
23 September 2017
Adriana d.
>69 jaar
Bergen - Kirkenes - Bergen
vrijgezelontspannendverscheiden
medewerkers: cijfer 10 ontspannen sfeer service: cijfer 10 stiptheid: cijfer 10 alles tot in de puntjes geregeld
In Kirkeness kwam een groep van 95 personen aan boord uit India ( ik heb niets tegen de mensen), maar het voelde alsof ze de macht overnamen, de sfeer was lang niet meer zo ontspannen, voorheen liepen alle nationaliteiten door elkaar, zij wilden allemaal bij elkaar zitten, ook tijdens het diner

Buitencabine: A
Helemaal in orde, vooral : een beetje krap voor twee, ik was echter alleen
>69 jaar
30 Januari 2017
7.7 / 10
7.7 / 10
30 Januari 2017
Antje v.
>69 jaar
Kirkenes - Bergen
familieontspannend
De medewerkers waren heel persoonlijk en het eten was heerlijk. Leuk klein schip die havens in ging, waar de andere boten niet kwamen. Mooi noorderlicht gezien
we hebben een storm mee gemaakt met 10 meter hoge golven. hierdoor hebben 2 dagen in trontheim gelegen en kregen we gratis exursies. dus dat was prima. We konden niet inchecken op het schip voor het vliegtuig, waardoor hij overboekt was. Gelukkig konden we toch nog op het laatste moment mee

Binnencabine: I
Er was een stapelbed. Dit stond niet duidelijk aangegeven toen we boekte. We hebben niet om een andere hut gevraagd. Er was een ladder bij met hoge treden. We hebben gelukkig wel een betere lader gekregen. Aangezien mijn dochter van 60 jaar niet boven kan slapen, omdat ze er wel eens is uitgevallen. Heb ik (84 jaar) boven geslapen.
Bel ons