MS Lofoten

MS Lofoten

Verken op het oudste schip van Hurtigruten het prachtige Noorwegen

Cruises met Lofoten

In 1964 maakte het MS Lofoten de eerste cruise en is daarmee het oudste schip van de vloot van Hurtigruten. In 2003 werd het schip volledig gerenoveerd om het schip aan te passen aan de hedendaagse wenselijke voorzieningen.

Ondanks dat het schip volledig gerenoveerd is, is tijdens de renovatie speciale zorg besteed aan het behouden van de nostalgische en typisch Noorse stijl waar het schip om bekend staat. Het schip staat met name bekend om haar prachtige salons en panoramadekken. Het schip trekt ook nog steeds vele reizigers per jaar.

Met een lengte van slechts 87 meter en een maximumcapaciteit van 147 passagiers is dit dan ook een van de kleinste schepen uit de vloot van Hurtigruten. Aan boord bevindt zich een Noors en Engels sprekende gids. Daarnaast is er ook een Duitse gids aanwezig. Dankzij deze speciale toevoeging hoeft u zich geen zorgen te maken over de communicatie tijdens uw reis.

Feiten & cijfers

 • Scheepslengte
  87 m
 • Passagiers
  400
 • Aantal dekken
  5
 • Bouwjaar
  1964

Lofoten Aanbiedingen

Er zijn momenteel geen aanbiedingen voor dit schip

Scheepsinformatie

Dekken en hutten

Lofoten Dekplan


Selecteer een dek 
Lofoten Salondeck

Lofoten Hutten


Binnenhut
Buitenhut
Selecteer een hut 
Locatie : Dek 5
Bezetting : 2
Voorzieningen:

  Lofoten Hutten


  Selecteer een hut 

  Binnenhut

  Buitenhut

  Beschrijving

  Hutten

  MS Lofoten vaart sinds 1964 voor Hurtigruten en behoort daarmee tot de oudste en tevens kleinste Hurtigruten schepen. In 2003 werd het schip gerenoveerd, de bijzondere sfeer en traditionele stijl van interieur is behouden. Zo bieden alle hutten aan boord de onvervalste, Scandinavische gezelligheid.

  Eten en Drinken

  Op het salon dek van het MS Lofoten is een bar en een café om te ontspannen met koffie, thee of warme chocolademelk of bezoek het restaurant dat hier ook aanwezig is. Het eten is gebaseerd op de Noorse kust gerechten: origineel, levendig en zeer gevarieerd. Daarnaast is er keuze tussen een lounge op het salon dek of een panoramische lounge op het boot dek. De uitgebreide wijn- en drank selectie kan een hoogtepunt van het drie gangen menu zijn.

  Entertainment en Activiteiten

  Hoogtepunten van de Hurtigruten reizen zijn de gevarieerde en spannende excursies aan wal. Het groot aantal havens die worden bezocht door de Hurtigruten schepen zijn ideaal om te voet of op de fiets te verkennen, hiervoor zijn ook fietsen aan boord te huur. De onvergetelijke panorama lounges en dekken zijn bijzondere kenmerken van de ‘oude dame’. Ook is er ’s avonds aan boord een gelegenheid om te dansen op de muziek in de bar. Soms vinden er optredens van lokale koren en musici plaats, echter gebeurt dit niet te vaak. Desalniettemin staat natuur en ontspanning in het vaandel en zal dit ook nageleefd worden.

  Dresscode

  Bij het Ms Lofoten is een casual en comfortabele dresscode van toepassing om de reis in gemak te kunnen beleven. Omdat het weer sterk kan variëren, is het raadzaam om wind- en regendichte kleding mee te nemen. Vooral in de wintermaanden is het handig dat handschoenen, een sjaal, muts en warme onderkleding deel van de bagage zijn. Voor excursies aan wal zijn wandelschoenen en wandelstokken erg belangrijk. Bijzonder belangrijk is een zonnebril, UV-stralen weerspiegeld door ijs en sneeuw kunnen gevaarlijk zijn voor het oog.

  Bijzonderheden

  De gesproken talen op de Lofoten zijn Engels en Noors. Daarnaast is er een Duitssprekende gids en service aan boord. In de internetcafé staan er computers beschikbaar voor gebruik.

  Schip gegevens

  • Inbedrijfstelling: 1964
  • Gerenoveerd: 2003
  • Lengte: 87,4 m
  • Tonnage: 2.621
  • Snelheid: 16 knopen
  • Diepgang: 4 m
  • Aantal dekken: 5
  • Passagiers: 400
  • Taal aan boord: Engels, Noors
  • Valuta aan boord: Noorse kronen
  • Internet draadloos: Tegen betaling

  Lofoten klantbeoordelingen

  8.0 / 10
  Goed
  Gebaseerd op 1 klantbeoordelingen
  Beoordelingen
  Uitstekend (9+)
  0
  Goed (7-9)
  1
  Redelijk (5-7)
  0
  Matig (3-5)
  0
  Slecht (1-3)
  0
  Klantbeoordelingen
  Schepen
  10.0 / 10
  Hut
  2.0 / 10
  Dineren
  10.0 / 10
  Excursies
  10.0 / 10
  Diensten
  10.0 / 10
  Sport
  4.0 / 10
  Entertainment
  8.0 / 10
  1 Beoordelingen
  Sorteren op:
  >69 jaar
  30 januari 2017
  7.7 / 10
  7.7 / 10
  30 januari 2017
  Antje v.
  >69 jaar
  Kirkenes - Bergen
  familieontspannend
  De medewerkers waren heel persoonlijk en het eten was heerlijk. Leuk klein schip die havens in ging, waar de andere boten niet kwamen. Mooi noorderlicht gezien
  we hebben een storm mee gemaakt met 10 meter hoge golven. hierdoor hebben 2 dagen in trontheim gelegen en kregen we gratis exursies. dus dat was prima. We konden niet inchecken op het schip voor het vliegtuig, waardoor hij overboekt was. Gelukkig konden we toch nog op het laatste moment mee

  Binnencabine: I
  Er was een stapelbed. Dit stond niet duidelijk aangegeven toen we boekte. We hebben niet om een andere hut gevraagd. Er was een ladder bij met hoge treden. We hebben gelukkig wel een betere lader gekregen. Aangezien mijn dochter van 60 jaar niet boven kan slapen, omdat ze er wel eens is uitgevallen. Heb ik (84 jaar) boven geslapen.