Cruises met Lofoten

De Lofoten vaart sinds 1964 in de vloot van Hurtigruten en is in 2003 gerenoveerd en opnieuw ingericht. De cabines zijn eenvoudig maar gezellig.

Feiten & cijfers

 • Scheepslengte
  87 m
 • Passagiers
  340
 • Aantal dekken
  5
 • Bouwjaar
  1964

Scheepsinformatie

Dekken en hutten

Lofoten Dekplan


Selecteer een dek 


Lofoten Hutten


Binnenhut
Buitenhut
Selecteer een hut 
Locatie : Dek A
Bezetting : 2
Voorzieningen:
 • Bad met douche/WC
 • Haardroger
Hut oppervlakte : 6-10m²

Lofoten Hutten


Selecteer een hut 

Binnenhut

Buitenhut

Beschrijving

Cabines

De MS Lofoten vaart sinds 1964 voor Hurtigruten en behoort daarmee tot de oudste maar ook kleinste Hurtigruten schepen. In 2003 werd het schip gerenoveerd, de bijzondere sfeer en traditionele stijl van interieur is behouden. Zo bieden alle cabines aan boord de onvervalste, Scandinavische gezelligheid

Eten en Drinken

Op de salon dek van de MS Lofoten is een bar en een cafe om te ontspannen met koffie, thee of warme choco. Er is bevindt zich ook nog een restaurant op het dek. Het eten is gebaseerd op de Noorse kust gerechten: origineel, levendig en zeer gevarieerd. Je hebt ook de keuze tussen een lounge op de salon dek en een panoramische lounge op de boot dek. De uitgebreide wijn-en drank selectie kan een hoogtepunt van de drie-gangen menu zijn.

Entertainment en Activiteiten

Hoogtepunten van de Hurtigruten reizen zijn de gevarieerde en spannende excursies aan wal. Het groot aantal havens die worden bezocht door de Hurtigruten schepen, zijn ideaal om te voet of op de fiets te verkennen. Fietsen zijn namelijk te huur aan boord. De onvergetelijke panorama lounges en dekken zijn bijnzondere kenmerken van de ‘oude dame’. Daarnaast is er aan boord in de avond muziek en dans in de bar. Soms vinden er optredens van lokale koren en musici plaats. Maar aangezien het belangrijkste in de reis natuur en ontspanning is zullen deze optredens niet al te vaak plaats vinden.

Dresscode

Bij Hurtigruten staat ontspanning en natuur centraal. Daarom is het ook casual en comfortabel aan boord. Omdat het weer sterk kan variëren, is het raadzaam om wind-en regendichte kleding mee te nemen. Vooral in de wintermaanden is het handig dat handschoenen, een sjaal, muts en warme onderkleding deel van de bagage zijn. Voor excursies aan wal zijn wandelschoenen en wandelstokken erg belangrijk. Bijzonder belangrijk is een zonnebril, UV-stralen weerspiegeld door ijs en sneeuw kunnen gevaarlijk zijn voor het oog.

Bijzonderheden

De gesproken talen op de MS Lofoten zijn Engels en Noors. Daarnaast is er een Duits-sprekende gids, evenals Duitse service aan boord. In de internetcafé staan er computers beschikbaar voor gebruik.

Schip gegevens

 • Inbedrijfstelling: 1964
 • Gerenoveerd: 2003
 • Lengte: 87,4 m
 • Tonnage: 2.621
 • Snelheid: 15 knopen
 • Diepgang: 4 m
 • Aantal dekken: 5
 • Passagiers: 340
 • Taal aan boord: Engels
 • Valuta aan boord: Noorse kronen
 • Internet draadloos: Tegen betaling

Lofoten klantbeoordelingen

8.0 / 10
Goed
Gebaseerd op 1 klantbeoordelingen
Beoordelingen
Uitstekend (9+)
0
Goed (7-9)
1
Redelijk (5-7)
0
Matig (3-5)
0
Slecht (1-3)
0
Klantbeoordelingen
Schepen
10.0 / 10
Hut
2.0 / 10
Dineren
10.0 / 10
Excursies
10.0 / 10
Diensten
10.0 / 10
Sport
4.0 / 10
Entertainment
8.0 / 10
1 Beoordelingen
Sorteren op:
>69 jaar
30 januari 2017
7.7 / 10
7.7 / 10
30 januari 2017
Antje v.
>69 jaar
Kirkenes - Bergen
familieontspannend
De medewerkers waren heel persoonlijk en het eten was heerlijk. Leuk klein schip die havens in ging, waar de andere boten niet kwamen. Mooi noorderlicht gezien
we hebben een storm mee gemaakt met 10 meter hoge golven. hierdoor hebben 2 dagen in trontheim gelegen en kregen we gratis exursies. dus dat was prima. We konden niet inchecken op het schip voor het vliegtuig, waardoor hij overboekt was. Gelukkig konden we toch nog op het laatste moment mee

Binnencabine: I
Er was een stapelbed. Dit stond niet duidelijk aangegeven toen we boekte. We hebben niet om een andere hut gevraagd. Er was een ladder bij met hoge treden. We hebben gelukkig wel een betere lader gekregen. Aangezien mijn dochter van 60 jaar niet boven kan slapen, omdat ze er wel eens is uitgevallen. Heb ik (84 jaar) boven geslapen.