AIDAvita

Verken de meest fascinerende bestemmingen met de AIDAvita.

Cruises on board the AIDAvita

Stars Explanation
Our star classification system is based on the knowledge of our cruise experts and the general information cruise lines pass to us.

Op de AIDAvita van AIDA cruises zult u vermaak vinden voor jong en oud! Cruisen naar de mooiste bestemmingen op aarde was nog nooit zo leuk!
Op dit relatief kleine schip zult u een aangename en gezellige sfeer beleven. De hele familie is welkom en er is ook genoeg te doen! Uw kinderen kunnen zich urenlang vermaken in de ruim opgezette Teens Lounge Waikiki en ook de kleinere cruisevaarders worden vermaakt in de Kidsclub. In de tussentijd kunt u heerlijk tot rust komen en de ontspanning opzoeken in de Wellness Oasis. Hier vind u onder andere sauna’s, een haarstylist en kunt u van diverse spabehandelingen genieten.
De AIDAvita biedt een breed assortiment aan diner mogelijkheden aan. Zo kunt u onder andere genieten van het beste Amerikaanse eten in de Pool Grill. Ook interessant is de Calypso, waar u elke avond getrakteerd wordt op een verschillende thema-buffet.
Neem het hele gezin mee naar de Go West show in het theater en waan u voor even in het Wilde Westen. Na de prachtige voorstelling kunt u nog even heerlijk nagenieten in de Hemingway Lounge of kunt u een drankje en dansje doen in de Anytime Bar.

FACTS & FIGURES

 • Ship length
  203 m
 • Passengers
  1266
 • Decks
  12
 • Launched
  2003

AIDAvita Deals

Our Recommendations
See all Offers

Ship Overview

Decks and Cabins

AIDAvita deck plan


Please select a deck 


AIDAvita cabins


Inside Cabin
Outside Cabin
Balcony Cabin
Suite
Please select a cabin 
Occupancy : 4
Amenities:

  AIDAvita cabins


  Please select a cabin 

  Inside Cabin

  Outside Cabin

  Balcony Cabin

  Suite Cabin

  Ship Information

  Hutten

  De hutten van de AIDAvita zijn comfortabel en elegant. U kunt kiezen voor een binnen-, buiten- of een balkonhut en suites. Zowel als stel als met de hele familie kunt u genieten van het prachtige uitzicht op zee of van de frisse zee bries op uw eigen balkon. De AIDAvita biedt een verscheidenheid aan accommodaties, zodat er altijd een geschikte hut voor u aanwezig is.

  Eten en drinken

  Aan boord is een verscheidenheid aan culinaire lekkernijen. Bezoek het Calypso Restaurant om te genieten van heerlijke themabuffetten, geniet van de typische Amerikaanse gerechten in de Pool Grill of kies wat lekkers uit bij een van de vele marktkramen. Vijf bars nodigen u uit voor een heerlijk drankje. Laat u adviseren door de wijnexperts. De koffieliefhebbers kunnen de fijne wereld van de koffie instappen in Café Mare. Zelf een drankje mixen? Tijdens de cocktail workshops kunnen alle cocktailfans leren hoe de lekkerste cocktails gemaakt worden.

  Entertainment en activiteiten

  Er is geen tekort aan activiteiten aan boord van de AIDAvita. Het schip beschikt over een gevarieerd animatieprogramma dat geschikt is voor jong en oud. Terwijl de jongste passagiers zich kunnen vermaken in het avontuurland, hebben 12 tot 17-jarigen de mogelijkheid om aan een programma aan boord en land deel te nemen. Gedurende de dag kunt u deelnemen aan creatieve workshops, ontspannen bij het zwembad, genieten van de zon of in de bibliotheek een uitgebreid aanbod van entertainment en literatuur lezen. Een van de hoogtepunten in de avond naast de musicals zijn onder anderen de comedy shows en live muziek. De AIDA-store heeft een enorme selectie van sport en mode collecties en biedt een verscheidenheid aan horloges, sieraden, parfums en cosmetica. U vindt hier ook een selectie van digitale camera's, evenals bijpassende accessoires. Tevens kunt u hier een souvenir voor de geliefden thuis kopen.

  Welness en sporten

  Kom geheel tot rust met behulp van diverse sauna's. Zo biedt de AIDAvita een aromasauna, een dampsauna en een Finse sauna aan. Daarnaast kunt u gebruik maken van danslessen, de golfsimulator, indoor cycling of met medereizigers volleyballen. Het sportdek biedt diverse sport- en fitnessactiviteiten. Het zwembad nodigt u uit om te ontspannen.

  Dresscode

  Aan boord van de AIDA schepen worden geen eisen aan kleding gesteld. Het is belangrijk dat u kleding draagt waar u zich goed in voelt. Wel is het af te raden om de restaurants en bars met zwem- of sportkleding te betreden. De heren worden geadviseerd om in de restaurants een lange broek en schoenen te dragen.

  Schipgegevens
  • Inbedrijfsstelling: 2002
  • Lengte: 202,85 m
  • Diepgang: 6,4 m
  • Breedte: 28,1 m
  • Tonnage: 71.304 BRT
  • Snelheid: 20 knopen
  • Aantal dekken: 12
  • Passagiers: 2.194
  • Bemanning: 609
  • Gesproken talen aan boord: Duits
  • Valuta aan boord: Euro
  • Internet aan boord: Wifi beschikbaar tegen betaling. Er is een internetstation aanwezig bij de receptie