Maas

Maas

De rivier de Maas vloeit door Nederland, België en Frankrijk en laat u zien dat u niet ver hoeft te reizen om indrukwekkende bestemmingen te kunnen zien. Doordat de Maas ook door Nederland stroomt is een riviercruise erg makkelijk te realiseren. Geniet van het Nederlandse, Belgische en Franse landschap en bezoek de prachtige steden aan de oevers, zoals Maastricht en Venlo in Nederland, Luik en Maasmechelen in België en Verdun en Sedan in Frankrijk. Elke stad biedt een scala aan leuke activiteiten en diverse culturele bezienswaardigheden. Ook de architectuur in de verschillende steden is uniek voor de desbetreffende landen. Het gebied rondom de Maas kenmerkt zich ook door de fantastische fiets- en wandelroutes, waardoor het ook erg in de smaak valt bij actievelingen.

Ga heerlijk romantisch dineren in een van de charmante restaurantjes langs de Maas, bezoek een fascinerend museum of klim naar de top van een van de geweldige kathedralen. Een cruise over de Maas biedt de ideale combinatie tussen kunst, architectuur en cultuur en staat garant voor ontspanning en culturele verrijking. Hierdoor zijn cruises over de Maas erg geliefd onder cruiseliefhebbers.

toon meer

Tips voor Maas cruises?
Onze aanbevelingen
  Cruises vanuit Nederland
Vier kerst in het prachtige Amsterdam
Vier kerst in het prachtige Amsterdam
10 nachten met de Antonio Bellucci
 23.12.2017
p.p.vanaf € 1365
Fietscruise door Zeeland
Fietscruise door Zeeland
6 nachten met de Horizon
 07.09.2017
p.p.vanaf € 615
Kerstmarktcruise vanuit Rotterdam
Kerstmarktcruise vanuit Rotterdam
3 nachten met de Salvinia
 14.12.2017
p.p.vanaf € 220
  Alle Maas cruises
Vier kerst in het prachtige Amsterdam
Vier kerst in het prachtige Amsterdam
10 nachten met de Antonio Bellucci
 23.12.2017
p.p.vanaf € 1365
Fietscruise door Zeeland
Fietscruise door Zeeland
6 nachten met de Horizon
 07.09.2017
p.p.vanaf € 615
Kerstmarktcruise vanuit Rotterdam
Kerstmarktcruise vanuit Rotterdam
3 nachten met de Salvinia
 14.12.2017
p.p.vanaf € 220
  Cruises in 2017
Fietscruise door Zeeland
Fietscruise door Zeeland
6 nachten met de Horizon
 07.09.2017
p.p.vanaf € 615
Kerstmarktcruise vanuit Rotterdam
Kerstmarktcruise vanuit Rotterdam
3 nachten met de Salvinia
 14.12.2017
p.p.vanaf € 220
Onze aanbevelingen
Inge
Vier kerst in het prachtige Amsterdam10 nachten met de Antonio Bellucci
“Deze waanzinnige cruise neemt u mee vanuit Nederland naar geweldige steden in het eigen land, Duitsland en België. Elf dagen lang kunt u genieten aan boord van de Antonio Bellucci. Dit luxe schip is royaal ingericht om in te spelen op uw behoeften en wensen. Aan boord kunt u heerlijk genieten van een breed aanbod aan entertainment en heerlijke specialiteiten van de chef-koks.”

 • Arnhem - Arnhem
 • Rijn,Moezel,Maas,Benelux
 • 23.12.2017
 • 0 van 5

vanaf € 1365
Bekijk aanbod
Lees meer 
Marcel
Kerstmarktcruise vanuit Rotterdam3 nachten met de Salvinia
“Geniet van deze waanzinnige minicruise langs de gezelligste kerstmarkten! Aan boord van de Salvinia zult u vanaf Rotterdam 4 dagen Nederlandse steden verkennen en de Belgische parel Antwerpen. Kom helemaal tot rust en doe vast inkopen voordat de kerstgekte echt begint!”

 • Rotterdam - Rotterdam
 • Maas
 • 14.12.2017
 • 0 van 5

vanaf € 220
Bekijk aanbod
Lees meer 
Maastricht, Nederlandvanaf
€ 705

Maastricht is een schitterende en karakteristieke stad in het zuidoosten van Nederland en op de grens met België. De stad wordt doormidden gesplitst door de rivier de Maas en beide stadsdelen worden met elkaar verbonden door pittoreske bruggen. Langs het water vindt u gezellige terrasjes waar u lekker kunt borrelen of eten. Tijdens een bezoek aan de stad kunt u vele prachtige bouwwerken bewonderen, zoals het Sint-Servaasbasiliek of de Sint-Janskerk. Ook kunt u boeiende musea verkennen, zoals het Poppenmuseum en fascinerende grotten, zoals de Duivelsgrot.

Highlights van Maastricht
 • Betreed de fascinerende forten en grotten die nabij Maastricht gelegen zijn
 • Bezoek de prachtige Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in het hartje van de stad
 • Bewonder waanzinnige opgravingen bij Museumkelder Derlon
Roermond, Nederlandvanaf
€ 705

Roermond is een grote en gezellige stad in Limburg tegen de Duitse grens aan. Op het knusse Munsterplein kunt u genieten van een hapje en een drankje op een van de gezellige terrassen. U heeft dan uitzicht op het pittoreske prieel en de schitterende Munsterkerk. Deze 13e-eeuwse kerk is nog steeds van binnen te bewonderen. Naast het bekijken van de prachtige kerken, kathedralen en monumenten, kunt u in Roermond ook vele musea bezoeken. Ook is de stad zeer bekend onder shopliefhebbers, omdat zichhier het grote Designer Outlet Roermond bevindt, waar u voordelig kunt winkelen.

Highlights van Roermond
 • Bezoek het fascinerende Cuypershuis dat gaat over de bekende architect Pierre Cuypers
 • Aanschouw de pracht van Kasteel Hillenraad
 • Bekijk de schitterende kerkorgel in de Caroluskapel
Grave, Nederlandvanaf
€ 705

De vestingstad Grave ligt in het noorden van de provincie Noord-Brabant en telt zo’n 9.000 inwoners. De gemeente waar Grave deel van uitmaakt, is tot stand gekomen tijdens de Napoleontijd. Fascinerend is de in 1927 gebouwde John S. Thompsonbrug die de Maas overbrugt en Grave aan Gelderland verbindt. In Grave kunt u ook een kijkje nemen bij de prachtige Hampoort. Deze poort was vroeger bedoelt om de vestingstad te verdedigen, maar tegenwoordig kunt u hier een bezoekje brengen aan het Graafs Museum of het Cloveniersgilde.

Highlights van Grave
 • Bezoek de spectaculaire Hampoort
 • Neem een kijkje bij het Graafs Kazematten Museum
 • Geniet van de internationale cuisine in de gezellige restaurants in de vesting
Venlo, Nederlandvanaf
€ 705

De stad Venlo is een schitterende bestemming. De stad telt zo’n 86.000 inwoners en ligt tegen de grens met Duitsland aan. Venlo heeft een prachtige binnenstad met mooie oude gebouwen en leuke pleinen waar u kunt genieten op lekkere terrasdagen. Het stadhuis van Venlo is een fascinerend gebouw met hoge torens dat gebouwd is in Renaissancestijl. Ook zijn er in de omgeving van Venlo veel mooie natuurgebieden, wat ook leuk is om te bezoeken op mooie aangename dagen. Geniet verder van het aanbod aan leuke musea en winkelmogelijkheden.

Highlights van Venlo
 • Bezoek het 'Museum van Wasrol tot DVD' en ontdek de geschiedenis van beeld en geluid
 • Bekijk een vermakelijke voorstelling bij 'De Maaspoort Theater & Events'
 • Waag een gokje bij Holland Casino Venlo
Maas

De Maas is een 950 kilometer lange rivier die in Frankrijk uit twee bronnen op het Plateau van Langres ontstaat. Daarna ontspringt de rivier, stroomt door België en mondt uiteindelijk uit in Nederland ten westen van Rotterdam in de Noordzee. De Maas is in Nederland de meest zuidelijke rivier van de grote rivieren.

Van vroeger uit is de Maas al een erg belangrijke scheepsvaartroute, ondanks de problematiek die de rivier in het verleden heeft opgeleverd. Het waterpeil van de Maas varieert sterk omdat de rivier door regenwater wordt gevoed. Dit zorgt ervoor dat het waterpeil in de winter heel hoog kan zijn en in de zomer de rivier juist droog kan staan. Ter preventie zijn er daarom in het Nederlandse stroomgebied zeven stuwen gebouwd die de bevaarbaarheid moeten verbeteren. Tevens kan het waterpeil sterk variëren doordat de rivier door regenwater wordt gevoed. Dit zorgt ervoor dat het waterpeil in de winter heel hoog kan zijn en in de zomer de rivier juist droog kan staan.

Zowel plezier aan land als aan boord
Een riviercruise over de Maas is de meest ideale manier om te genieten van het veelzijdige landschap en de prachtige steden gelegen aan de oevers. Bezoek bijvoorbeeld Maastricht in Nederland of Verdun in Frankrijk. Daarnaast liggen in het gebied van de Maas fantastische fiets- en wandelroutes waar je van gebruik kunt maken als het schip is aangemeerd. Hierdoor is een riviercruise over de Maas ook geschikt voor wandelaars, fiets- en natuurliefhebbers.

De Feenstra Rijn Lijn neemt u in alle luxe mee op een riviercruise over de Maas. Tijdens een cruise over deze adembenemende rivier, zult u het aan niets ontbreken en kunt u in alle rust genieten van uw welverdiende vakantie dan gratis contact op met onze cruise-experts. Zij stellen voor u de perfecte cruise naar Groenland samen.