Benelux cruises

Geniet van verschillende prachtige cruises in Nederland, België en Luxemburg en boek zo snel mogelijk uw riviercruise in de Benelux.

Benelux

De Benelux bestaat uit de drie landen België, Nederland en Luxemburg. In 1943 ondertekenden alle landen de eerste overeenkomst, waarna er in de jaren daarna meerdere volgenden. Deze moesten ervoor zorgen dat na de Tweede Wereldoorlog de landen gingen samenwerken en om de solidariteit tussen de drie te bevorderen. De naam duidt natuurlijk op de beginletters van de landen die we ook wel kennen als de 'Lagen Landen' of de 'Nederlanden'.

Overal tijdens een cruise door deze landen kunt u genieten van de meest prachtige, unieke landschappen en de mooiste historische steden. Vooral België en Nederland zijn landen met een rijke historie wat nog duidelijk te herkennen is aan de oude gebouwen. In beide landen vind u sporen terug van de middeleeuwen tot de Gouden Eeuw en zelfs van beide wereldoorlogen. Niet alleen in de historie speelt de Benelux een belangrijke rol. Ook tegenwoordig speelt, voornamelijk Brussel, een belangrijke rol als politiek centrum van Europa. Op een cruise door de Benelux waant u zich in het verleden terwijl u helemaal tot rust komt op het water.

toon meer

Tips voor cruises naar de Benelux
Onze aanbevelingen
  7-daagse cruises
Een romantische rondvaart over de Rijn
Een romantische rondvaart over de Rijn
6 nachten met de Horizon
 05.10.2017
p.p.vanaf € 595
Vanuit Keulen, Nederland verkennen
Vanuit Keulen, Nederland verkennen
7 nachten met de A-ROSA AQUA
 september 2017 - oktober 2018
p.p.vanaf € 959
Vanuit Keulen, Nederland verkennen
Vanuit Keulen, Nederland verkennen
7 nachten met de A-ROSA BRAVA
 april 2018 - september 2018
p.p.vanaf € 1029
Vanuit Keulen, Nederland verkennen
Vanuit Keulen, Nederland verkennen
7 nachten met de A-ROSA SILVA
 september 2017 - oktober 2018
p.p.vanaf € 959
De grote steden van de Lage Landen
De grote steden van de Lage Landen
7 nachten met de A-ROSA FLORA
 augustus 2017 - september 2017
p.p.vanaf € 1479
  Cruises vanaf Arnhem
Vier kerst in het prachtige Amsterdam
Vier kerst in het prachtige Amsterdam
10 nachten met de Antonio Bellucci
 23.12.2017
p.p.vanaf € 1365
Prachtige cruise door Noord-Nederland
Prachtige cruise door Noord-Nederland
5 nachten met de Azolla
 04.09.2017
p.p.vanaf € 535
Een romantische rondvaart over de Rijn
Een romantische rondvaart over de Rijn
6 nachten met de Horizon
 05.10.2017
p.p.vanaf € 595
Ontdek het prachtige Antwerpen
Ontdek het prachtige Antwerpen
5 nachten met de Azolla
 25.09.2017
p.p.vanaf € 535
Spectaculaire combinatiecruise deel 1+2
Spectaculaire combinatiecruise deel 1+2
12 nachten met de Salvinia
 28.08.2017
p.p.vanaf € 1140
  5-sterrenschepen
Vier kerst in het prachtige Amsterdam
Vier kerst in het prachtige Amsterdam
10 nachten met de Antonio Bellucci
 23.12.2017
p.p.vanaf € 1365
Onze aanbevelingen
Inge
Cruise langs de mooiste steden uit de Benelux9 nachten met de A-ROSA FLORA
''De A-ROSA FLORA neemt u mee vanuit Keulen naar de wonderlijkste plekken van ons eigen land én die van onze zuiderburen. U doorkruist het hele land en wordt daarbij herinnert hoe mooi ons eigen land eigenlijk is. In België stapt u, onder andere, aan wal van de fascinerende stad Antwerpen om te genieten van alle historische schatten die de stad te bieden heeft.''

 • Keulen - Keulen
 • Benelux,Rijn
 • mei 2018 - augustus 2018
 • 0 van 5

vanaf € 1599
Bekijk aanbod
Lees meer 
Patty
Spectaculaire combinatiecruise deel 2+314 nachten met de Salvinia
''Maak een 15-daagse cruise naar de mooiste en grootste steden van Nederland en ga cultuur snuiven in eigen land. Het schip de Salvinia brengt u, onder andere, naar Middelburg waar u over de gezellige markt kunt lopen met een visje in de hand. Daarnaast kunt u genieten van de mooie en sfeervolle stad Maastricht. Aanschouw ons land eens vanaf het water en laat u meenemen door de Salvinia.

 • Rotterdam - Arnhem
 • Benelux
 • 02.09.2017
 • 0 van 5

vanaf op aanvraag
Bekijk aanbod
Lees meer 
Havens in de BeneluxTop havens in de Benelux
Amsterdam, Nederlandvanaf
€ 199

In Amsterdam bevinden zich vele grachten, die vroeger als belangrijke transportroutes dienden. Hierdoor werden er in Amsterdam vele smalle, hoge en lange huizen gebouwd, die de stad een wonderlijke uitstraling geven. Bij een bezoek aan de stad mag u zeker een wandeling over de bloemenmarkt niet overslaan. Verder zijn er vele museums die u een kijkje geven in de geschiedenis van Amsterdam. Geniet van de Nederlandse rust en ga op avontuur in deze fascinerende stad met al haar bijzonderheden.

Highlights van Amsterdam
 • Bezoek het Anne Frank huis, de plek waar het Joodse meisje een dagboek bijhield tijdens de oorlog
 • Rust uit in het stadspark van Amsterdam, het Vondelpark
 • Raak geïnspireerd door het schilderij 'De Nachtwacht', die u zult aantreffen in het Rijksmuseum
Zeebrugge (Brugge), Belgiëvanaf
€ 510

Zeebrugge ligt in het Vlaamse gewest van België. Het stadje heeft ongeveer 3.865 inwoners en is gelegen in de directe omgeving van Brugge. Brugge wordt vooral gekenmerkt door zijn middeleeuwse oude binnenstad, vestingwerken en windmolens. Aangezien Brugge niet werd beïnvloed door oorlog of grote branden, is de stad in zeer goede staat bewaard gebleven. Het is te voet te verkennen, maar ook per boot. Lokale attracties zijn onder andere de Onze-Lieve-Vrouwekerk, diverse musea en de vier stadspoorten.

Highlights van Zeebrugge
 • Haal uw boodschappen op de markt van de stad of nuttig een drankje op één van de vele terrasjes
 • Probeer een lekker visje in het restaurantje 'op de Zeedijk'
 • Laat uw vragen over de zee beantwoorden bij de 'Seafront'
Rotterdam, Nederlandvanaf
€ 220

Bezoek de meest spectaculaire stad in Europa van dit moment. Rotterdam heeft ongeveer 590.000 inwoners en is niet alleen de tweede grootste stad van Nederland, maar ook een van de drie culturele centra van het land. De stad heeft een diverse, multi-etnische gemeenschap, vele musea en de drukste haven van Europa. Rotterdam is tijdens de Tweede Wereldoorlog voor een groot deel gebombardeerd, maar heeft zich goed op kunnen bouwen tot een mooie moderne stad met unieke architectuur.

Highlights van Rotterdam
 • Bewonder de Erasmusbrug, de bekendste brug van Rotterdam
 • Geniet van een prachtig uitzicht over Rotterdam vanuit de Euromast
 • Bezoek het maritiem museum en ontdek hoe Rotterdam is verbonden met de zee
Arnhem, Nederlandvanaf
€ 200

Ontdek de welvarende gemeente met diverse mooie musea. Arnhem is gelegen aan de Rijn en heeft ongeveer 150.000 inwoners. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het hele centrum gebombardeerd, maar Arnhem is erin geslaagd om zichzelf weer op te bouwen tot een stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Dankzij het mode en design instituut, de ArtEZ, is de stad uitgegroeid met focus op de mode-industrie en wordt er hier jaarlijks in juni een mode-expo gehouden.

Highlights van Arnhem
 • Leer meer over Nederlandse geschiedenis in het Nederlands openluchtmuseum
 • Bezoek ook zeker het nabijgelegen nationale park 'De Hoge Veluwe'
 • Bewonder de oudste kerk van de stad, St. Walpurgis Basiliek
Antwerpen, Belgiëvanaf
€ 220

In het noorden van België ligt Antwerpen, wat de hoofdstad is van de gelijknamige provincie. Inwoners van de stad worden ook wel 'Sinjoren' genoemd en de stad zelf heeft de bijnaam 'koekenstad', vanwege de vele koekfabrieken. Antwerpen is in het bijzonder bekend vanwege de verwerking en handel in diamanten. De historische stadskern kenmerkt zich door de vele goed onderhouden bouwwerken en is in het bijzonder interessant voor liefhebbers van de late Middeleeuwen, de Renaissance, de Barok en Jugendstil.

Highlights van Antwerpen
 • Waan u in de Belgische historie met een wandeling door het oude centrum en de markt
 • Bezichtig een van de mooiste stationsgebouwen van Europa
 • Struin op zaterdag over de vreemdelingenmarkt en geniet van lekkernijen uit heel Europa
Gent, Belgiëvanaf
€ 699

Gent is met 260.000 inwoners, de op twee na grootste stad van België. Naast de oude binnenstad behoort ook de Gravensteen tot een van de benoemenswaardige bezienswaardigheden. Doordat Gent in een gebied van uitgestrekte planten- en bloemkwekerijen ligt, wordt het ook wel de bloemenstad genoemd. De inwoners van Gent, die elkaar aanspreken in het Gentse dialect, worden ook wel 'Stroppendragers' genoemd.

Highlights van Gent
 • Maak die ene prachtige foto op de binnenwateren van korenlei of graslei
 • Bezoek een van de vele markten die worden gehouden op de Gentse pleinen
 • Beklim de 95 meter hoge Belforttoren en aanschouw Gent vanaf grote hoogte
Benelux België, Nederland en Luxemburg vormen samen de zogenaamde Benelux-landen. België en Nederland hebben beide toegang tot de Noordzee, wat ervoor zorgt dat deze landen erg geschikt zijn voor een cruise. Ga op een riviercruise door de Benelux en ontdek de kwaliteiten van deze prachtige landen. Leer de historische ontwikkelingen van de Benelux Staten kennen De verzamelnaam Benelux is in 1944 ontstaan toen er een tolunie tussen de drie landen tot stand kwam. Het doel was: één tariefgemeenschap. Vier jaar later werd de douane–unie ingevoerd met als doel dat er geen invoerrechten meer zouden worden geheven in het intra-Benelux handelsverkeer en dat er één gemeenschappelijk buitentarief tegenover derde landen zou ontstaan. Het politieke belang van het Benelux – verdrag is nog steeds erg belangrijk. Sinds 2006 werken de landen ook op militair gebied sterk samen. In 2004, gingen de landen nog een stap verder. Zo kunnen politieagenten uit de verschillende landen, zonder uitdrukkelijke toestemming van de andere staten, grensoverschrijdende acties tegen criminaliteit ondernemen. Een andere vernieuwing is dat de Benelux-landen als politieke eenheid zullen op treden bij het WK voetbal in 2018. Dit is uniek in de geschiedenis van het voetbal. Ook op het gebied van landschap zijn de drie landen erg aantrekkelijk. Door de nabijheid van de Noordzee en de talrijke rivieren, zijn Benelux cruises erg populair. Maak kennis met het gevarieerde rivierlandschap en een deel van de Noordzee op een rondvaart door de Staten van Benelux. Veel interessante steden maken het waard door de Benelux te cruisen Bezoek Brussel, de hoofdstad van België en de zetel van het Europees Parlement. In de Europese wijk is naast het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie, ook het hoofdkwartier van de Europese Commissie gevestigd. Dit politieke, belangrijke centrum komt tot uiting door een prachtig gebouw. De haven van Antwerpen is de grootste haven in België. De Antwerpse haven is de derde grootste in Europa en is ook bekend als de belangrijkste handelspartner. In de 15e en 16e eeuw was de havenstad een van de grootste en belangrijkste steden in de wereld. De havenstad Oostende in België is een charmante en mooie stad, dat elk jaar weer veel toeristen trekt. Naast een badplaats, zijn er jachthavens, scheepswerven en een veerboot te vinden. Oostende is dus een ideale bestemming voor cruises door de Benelux. Ontdek met een cruise de historische stad Amsterdam In Nederland is Amsterdam met de vele grachten en kleine kanalen erg aantrekkelijk. Amsterdam is via het Noordzeekanaal met de Noordzee verbonden. Bovendien ligt de hoofdstad direct naast het IJsselmeer, een enorm zoetwatermeer dat alleen door een grote dijk, de Afsluitdijk, van de Noordzee is gescheiden. Ook is het natuurgebied de ‘Hollandse Biesbosch’, net als het kleine vissersdorpje Volendam de moeite waard om te bezoeken.