Sterke vrouwen voor grote schepen

DREAMLINES.nl presenteert de bekendste peetmoeders van de cruise-industrie

 

De cruisebranche is gek op vrouwen – vooral wanneer men kijkt naar de peetmoeders van bekende schepen. Volgens de mythe is een mannelijke peetfamilie namelijk een slecht voorteken.

Van Queen Elizabeth ll tot prinses Beatrix en Hollywood legende Sophia Loren: voor de doop van cruiseschepen vragen de rederijen de meest illustere vrouwen op het gebied van film, televisie, muziek en zelfs verschillende koningshuizen.

Afgelopen vrijdag vierde rederij TUI Cruises de nieuwste aanwinst van haar vloot. Bij de doop van het schip verbrijzelde peetmoeder Franziska van Almsick traditioneel een fles champagne tegen de romp voordat zij het schip haar naam gaf en ‘’altijd genoeg water onder de kiel’’ wenste. Ter gelegenheid van de recente doop van ‘’Mein Schiff 4’’, hebben de experts van cruiseportaal www.Dreamlines.nl een lijst met de beroemdste peetmoeders samengesteld:

Waternimf voor waterreus – Franziska van Almsick

De bekendste zwemster van Duitsland liet de kurk voor ‘’Mein Schiff 4’’ knallen. Franziska van Almsick huldigde op vrijdag 5 juni 2015 het nieuwe schip in. ‘’Mein Schiff 4’’ werd gedoopt in Kiel en begon de volgende dag aan haar eerste reis naar de hoofdsteden van de landen aan de Baltische Zee

Hollywood legende voor exclusieve rivierboot – Sharon Stone doopt ”Ama Vida”

Cruisebedrijf Ama Waterways regelde een bekende Hollywoodster voor de doop van haar ‘’Ama Vida’’. Die werd namelijk ingehuldigd door niemand minder dan Golden Globe winnares Sharon Stone. De rederij is gespecialiseerd in afvaarten op de Douro in Portugal. Bij het voornamelijk Amerikaanse klantenbestand wilde het bedrijf zo goed mogelijk gebruik maken van de peetmoeder om hun doelgroep te bereiken.

Koninklijk Huis doopt Hollands schip – Prinses Beatrix

Het ms Eurodam, dat onder de Nederlandse vlag vaart en gebouwd is in Italië werd op dinsdag 1 juli 2008 ingehuldigd in Rotterdam. Het cruiseschip werd door niemand minder dan de toenmalige koningin Beatrix gedoopt. Op de dag vol zonnestralen hebben duizenden belangstellenden de doop bijgewoond bij de cruiseterminal van Rotterdam. Als klap op de vuurpijl konden de bezoekers in de avond genieten van vuurwerk, dat werd afgestoken op de Nieuwe Maas. Het eerste cruiseschip uit de Signature klasse van Holland America Line is samen met het ms Nieuw Amsterdam het grootste schip van de Holland America Line vloot.

Sister act voor de ‘’Serenade of the Seas’’ – Whoopi Goldberg

Ook haar collega Whoopi Goldberg verzorgde een doop met Hollywood flair: ze stuurde in 2003 de ‘’Serenade of the Seas’’ de oceaan op. De ceremonie van het mega grote schip van Royal Caribbean International, die ook afkomstig is van de Duitse Meyer Werft, vond plaats in New York. Het schip reist in de zomer van 2015 naar de Noordkaap en de Oostzee, tijdens de herfst naar Canada en in de winter naar het Caraïbische gebied.

Prinses voor een klassiek schip – Koningin Máxima

Evenals andere leden uit het Nederlandse Koninklijk Huis mocht koningin Máxima een cruiseschip dopen. De toenmalige Prinses Máxima doopte op zondagmiddag 4 juli 2010 het ms Nieuw Amsterdam in het zonnige Venetië. Kapiteins van de Holland America Line vloot waren vanaf verschillende exotische bestemmingen verspreid over de hele wereld afgereisd naar Venetië om de ceremonie bij te wonen. Op de volgende dag vertrok het cruiseschip op haar 10-daagse inaugurele cruise over de Middellandse Zee.

Amerikaanse seriester gaf ‘’Norwegian Dawn’’ haar zegen – Kim Cattrall

Iedere Seks and the City fan zou graag live bij de doping van de‘’Norwegian Dawn’’ zijn geweest. Die werd ingehuldigd door actrice Kim Cattrall – beter bekend als

Samantha Jones uit de Amerikaanse serie. Het schip werd gedoopt in 2002 in New York en net als vele andere oceaanschepen werd het gebouwd op de Meyer Werft in Papenburg.

Een kroon voor de Britannia – Koningin Elizabeth ll

Koningin Elizabeth ll doopte in maart 2015 de ‘’Britannia’’ van P&O cruises. In het Engelse Southampton liet de Koningin de traditionele champagne fles verbrijzelen voor 3600 passagiers, voordat het schip begon aan haar Maiden Call over de Middellandse Zee. Voor de koningin was de doop geen première: ze heeft in het verleden al bekende schepen ingewijd, alvorens de Brittania heeft ze in 2010 de ‘’Queen Elizabeth’’ van Cunard gedoopt.

Fee vliegt op ‘’Disney Wonder’’ – Tinker Bell

De Amerikaanse Disney Cruise Line schreef in 1999 een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het schipdopen: voor het ‘’Disney Wonder’’fungeerde

eerst een stripfiguur als doopmoeder. Passend bij de rederij, die bekend staat om de levende filmfiguren op haar schepen, wijdde de vliegende fee Tinker Bell uit de kinderfilm Peter Pan het schip in in de haven van Port Canaveral in Florida. De peetmoeder van de ‘’Allure of the Seas’’ van Royal Caribbean International was ook een bekend filmfiguur, namelijk Fiona uit de film Shrek.

Royal Princess in plaats van Royal Baby – Kate Middleton

Kate Middleton mocht evenals de koningin een indrukwekkend schip dopen: de Hertogin van Cambridge huldigde in juni 2013 de ‘’Royal Princess’’ van Princess Cruises in, die vooral in de Caraïben vaart. Dit schip werd in Southampton gedoopt.

Een diva voor het schip – Sophia Loren en de ‘’MSC Divina’’

Legendarische actrice Sophia Loren is zowat de vaste peetmoeder bij MSC Cruises. Nadat ze al meerdere ceremonies op haar nam had staan mocht ze

in 2012 in Marseille een schip naar zichzelf noemen: de naam van de‘’MSC Divina’’ komt voort uit Loren’s bijnaam ‘’de goddelijke’’. Ze was eerder ook betrokken bij het ontwerp van een hut, waarvan de muren zijn versierd met foto’s van de beroemde actrice.

Over DREAMLINES.nl

Cruise-aanbieder DREAMLINES is in januari 2012 opgericht en behoort tot de meest toonaangevende aanbieders van cruises op de Duitse markt. Op de website worden meer dan 30.000 cruises aangeboden, variërend van 3-daagse cruises tot wereldreizen en transatlantische cruises. Naast de website www.DREAMLINES.nl kunnen geïnteresseerden hun reis ook telefonisch boeken via 020 220 41 41. Één van onze cruisespecialisten helpt u dan graag verder. DREAMLINES met haar hoofdkantoor in Hamburg, heeft ook vestigingen in Nederland, Frankrijk, Brazilië en Australië. DREAMLINES is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), geassocieerd lid van de Cruise Line International Association Netherlands (CLIA) en heeft het certificaat ‘S@fer’ shopping’ van TÜV SÜD. Klanten zijn zeer tevreden met de service van Dreamlines en geven het een score van 4,07 uit 5 punten.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *